Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Αθώωση του αριστερού - αντιφασίστα Γ. Βραχνή απαιτούν ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας / Κατηγορείται από τους Συμμορίτες για δυσφήμηση

Ανακοινώσεις για την στοχοποίηση του αντιφασίστα αριστερού αγωνιστή Γιώργου Βραχνή που σύρεται σε δίκη εξ αιτίας μήνυσης των συμμοριτών φασιστών της Χρυσής Αυγής εξέδωσαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας και ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας.

Οι ανακοινώσεις είναι:


H ANTAΡΣΥΑ ΗΜΑΘΙΑΣ συμπαρίσταται στον διωκόμενο αγωνιστή της αριστεράς και αντιφασίστα Γιώργο Βραχνή ο οποίος βρίσκεται υπόδικος την Τρίτη 14/1/2014 ενώπιον του τριμελούς πλημμελειοδικείου Βέροιας εξ αιτίας της μήνυσης που του υπέβαλλαν οι συμμορίτες της Χρυσής Αυγής.
Οι συμμορίτες της εγκληματικής οργάνωσης είχαν διαλύσει κυριολεκτικά το καφενείο του συναγωνιστή μας και είχαν χτυπήσει ορισμένους θαμώνες. Αντί η «τυφλή» δικαιοσύνη να καταδικάσει τους επιδρομείς καταδίκασε τον Βραχνή και αθώωσε τους φασίστες. Και σα να μην έφτανε αυτό, άσκησε δίωξη εναντίον του διότι υπέβαλλαν μήνυση οι φασίστες για «συκοφαντική δυσφήμιση». Κατηγορούμενοι είναι και άλλοι δυο θαμώνες, μάνα και γιος οι οποίοι ενεπλάκησαν χωρίς κανέναν λόγο.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας απαιτεί από την δικαιοσύνη να αντιμετωπίσει με τον σωστό τρόπο την υπόθεση, να αθωώσει τον Γ. Βραχνή και να κινηθεί προς την σωστή κατεύθυνση που είναι η δράση των φασιστών της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.
Φτάνει πια με την στοχοποίηση των αγωνιστών της αριστεράς, του αντιφασιστικού κινήματος, των κοινωνικών αγωνιστών.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

------------------------------------------------------------------

Ανακοίνωση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας:


Τη Τρίτη 14 Ιανουαρίου στο τριμελές πλημμελειοδικείο της Βέροιας δικάζεται ο σύντροφος και συναγωνιστής μας Γιώργος Βραχνής.
Είναι γνωστή σε όλους η δικαστική περιπέτεια στην οποία έχει εμπλακεί μετά την επιδρομή στη Πόλη μας ομάδας τραμπούκων χρυσαυγιτών, οι οποίοι εισέβαλαν στο καφενείο του προπηλακίζοντας, απειλώντας και υβρίζοντας τον ίδιο και τους θαμώνες που παρευρίσκονταν.

Θεωρούμε άδικη και μεροληπτική τη πρωτόδικη καταδίκη του (φυλάκιση τεσσάρων μηνών και είκοσι ημερών),για δήθεν εξύβριση των επιδρομέων χρυσαυγιτών ,ενώ οι δράστες της επίθεσης αθωώθηκαν για τυπικούς λόγους (μη πληρωμή παραβόλου 100 ευρώ), εκτός από έναν ο οποίος καταδικάστηκε σε μικρότερη ποινή.

Την Τρίτη θα είμαστε όλοι στο πλευρό του.

Θεωρούμε απαράδεκτο να καταδικάζονται τα θύματα και να αθωώνονται οι θύτες.

Απαιτούμε η δικαστική εξουσία να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και εναρμονιζόμενη με τη δημοκρατική ευαισθησία της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, να αποδώσει δικαιοσύνη και να προχωρήσει στην αθώωση του Γιώργου Βραχνή.

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: