Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Η πιθανή κοινή κάθοδος ΝΔ- ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές προκαλεί αναταράξεις και εξελίξεις στην κ. Μακεδονία και στην Ημαθία / ρεπορτάζ

Ο Σγουρός με ΓΑΠ και Καρχιμάκη
Ο Τζιτζικώστας με τον Σαμαρά
Κοινές υποψηφιότητες ΝΔ- ΠΑΣΟΚ σε μεγάλες περιφέρειες όπως της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας φαίνεται ότι προσανατολίζονται να...
υποστηρίξουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης υπό το κράτος του πανικού που τα έχει καταλάβει μετά τις δημοσκοπήσεις που πήραν στα χέρια τους και τους δείχνει να καταρρέουν με γρήγορο ρυθμό.

To σενάριο που κυκλοφορεί πολύ έντονα τις τελευταίες μέρες αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τα κοινά ψηφοδέλτια θα συγκροτηθούν και θα εμφανιστούν στις δυο μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας, την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία. Μάλιστα, στην Αττική θα είναι επικεφαλής ο νυν περιφερειάρχης Σγουρός ενώ στην κεντρική Μακεδονία ο Τζιτζικώστας.
Ωστόσο, ο πανικός των ηγετικών κλιμακίων των κομμάτων της συγκυβέρνησης συνίσταται ότι και με τον τρόπο αυτό δεν μπορούν να καταγράψουν μεγάλα ποσοστά πολύ περισσότερο βέβαια δε μιλάμε για εκλογική νίκη. Τόσο ο Σγουρός όσο και ο Τζιτζικώστας δεν μπορούν να πετύχουν υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά αφού εισπράττουν την μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών εξ αιτίας της πολιτικής που υλοποιείται από τα κόμματά τους (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ).

Η εξέλιξη αυτή, αν και εφόσον ευοδωθεί, θα αλλάξει πολλά πράγματα στο σκηνικό της κεντρικής Μακεδονίας. Αν το ΠΑΣΟΚ δώσει στήριξη στον νυν περιφερειάρχη είναι προφανές ότι αφήνει «ελεύθερους» όλους τους εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους να στρίψουν και να μπουν στο «μαγαζί» του ΣΥΡΙΖΑ αφού δεν υπάρχει περίπτωση προσωπικής πολιτικής επιβίωσής τους. Είτε γιατί θα είναι εκτός ψηφοδελτίων είτε γιατί όσοι μπουν στα ψηφοδέλτια θα πατώσουν. Συνεπώς, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη υπαρκτή και ελπιδοφόρα για την πάρτι τους λύση.

Όμως, υπάρχει και το ενδεχόμενο της άρνησης ορισμένων εκλεγμένων και μη Πασόκων να υπακούσουν στον Βενιζέλο και προχωρήσουν μόνοι τους στήνοντας δική τους περιφερειακή παράταξη. Για παράδειγμα αναφέρω την ευρισκόμενη στα σπάργανα κίνηση «Κεντρική Μακεδονία Μπροστά» στην οποία συμμετέχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ καθώς και εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ αλλά δεν συμμετέχει ο Μπόλαρης!

Eξελίξεις στην Ημαθία

Στην Ημαθία το ΠΑΣΟΚ διαθέτει δυο περιφερειακούς συμβούλους. Τον Μούρνο που εκλέχτηκε ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου το 2010 (υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης) και την
Δ. Μπαλτατζίδου
Δώρα Μπαλτατζίδου
Η  τελευταία έχει δηλώσει ότι παραμένει στο πλευρό του Μπόλαρη και όλοι γνωρίζουμε ότι ο τελευταίος έχει διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ όταν αρνήθηκε να ψηφίσει το τελευταίο μνημόνιο. Επίσης γνωρίζουμε ότι ερωτοτροπεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και ακούγονται σενάρια να τον στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ ως ανεξάρτητο υποψήφιο περιφερειάρχη. Είναι η μοναδική που "τρέχει" από τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, δεν αφήνει εκδηλώσεις που να μην επισκεφτεί και επίσης διατηρεί τις σχέσεις της με τα εναπομείναντα μέλη του ΠΑΣΟΚ. Πιθανή αποχώρησή της από την γραμμή του Βενιζέλου για κοινή κάθοδο με τη ΝΔ και τον Καραπαναγιωτίδη είναι προφανές ότι θα κάνει μεγάλη ζημιά στο εγχείρημα.

Δεξί του χέρι και "συνάδελφοι" τραγουδιστές ο άλλοτε
πανίσχυρος Ψωμιάδης με τον Καραπαναγιωτίδη

Στο χώρο της ΝΔ ο νυν αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Καραπαναγιωτίδης φέρεται να επιθυμεί διακαώς να γίνει δήμαρχος Βέροιας αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την κάθοδό του και συνακόλουθα την αποχώρησή του από το χώρο της Περιφέρειας. 
Η εκλογιμότητα του Καραπαναγιωτίδη είναι μεγάλη και ο μηχανισμός που έχει στήσει όλα τα χρόνια που ασχολείται είναι αποτελεσματικός. Συνεπώς, είναι ένα πολύ χρήσιμο εκλογικό εργαλείο για τον Τζιτζικώστα και θεωρώ ότι θα του ασκήσει πιέσεις ώστε να αναθεωρήσει την απόφασή του και να παραμένει ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Ημαθία και σ΄ αυτή την εκλογική μάχη.

Κ. Καλαϊτζίδης
Η περίπτωση Καλαϊτζίδη

Αν όμως ο Καραπαναγιωτίδης δεν καμφθεί και αποχωρήσει τότε αυτός που δεν κρύβει την φιλοδοξία του να τον διαδεχτεί είναι ο νυν περιφερειακός σύμβουλος Κ. Καλαϊτζίδης. Ο Καλαϊτζίδης είναι ιδιοκτήτης φορτηγών διεθνών μεταφορών και χωρίς καμιά εμπειρία στα κοινά. Εκλέχτηκε πρώτος σε σταυρούς εξ αιτίας της στενής εμπλοκής του στο πολιτικό γραφείο του πρώην βουλευτή της ΝΔ Μ. Χαλκίδη ο οποίος τον «προικοδότησε» με το παραπάνω. Τώρα όμως που ο Τζιτζικώστας θέλει έναν αναγνωρίσιμο και δοκιμασμένα εκλογίμο για επικεφαλής στην Ημαθία είναι προφανές ότι δεν του κάνει ο Καλαϊτζίδης αλλά ο Καραπαναγιωτίδης.

-Σε επόμενο ρεπορτάζ θα καταγράψουμε τις εξελίξεις που υπάρχουν τόσο στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την συγκρότηση του περιφερειακού ψηφοδελτίου όσο και στα άλλα μικρότερα κόμματα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς ξεχάσατε να βάλετε και μια φωτογραφία του Δημητριάδη με τον Μπάμπη Γκιόνογλου, και μία με το Λάσκη- Παράσχο- Κούγκα, Βασιλόπουλο!!!! Είναι πολλά και από παλιά που τους ενώνουν. Τώρα που ψυχορραγούν αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να συνεχίσουν το …. Θεάρεστο έργο τους. Δεν τους έφτασε που με τις πράξεις τους και τις ενέργειες τους εξαθλίωσαν τόσα χρόνια που Κυβερνούν τους Έλληνες , και θέλουν την συνέχεια !! Χωρίς ντροπή!! Είναι καιρός πλέων οι πολίτες να πάρουν στα χέρια τους την κατάσταση, και να στείλουν στα τάρταρα όλο αυτό το συνονθύλευμα που το μόνο που νοιάζεται είναι να διατηρήσει τις καρέκλες και τους μισθούς τους, δεν τους έφτασε τόσα χρόνια, και τόσα θύματα. Αίσχος!!

Ανώνυμος είπε...

Εκεί κατάντησε η ΝΔ να σκέπτεται να κατεβάσει για Αντιπεριφερειάρχη τον Καλαιτζίδη !!! Αυτός ο τύπος που νομίζει ότι έπιασε τον τράγο από τα ……. Του πρώην κομματάρχης του Χαλκίδη ,που τον ανέδειξε, και μετά ο αχάριστος τον έβριζε και έγινε κομματάρχης του Τσαβδαρίδη!!! Μέγας φουρφούρας!!! Η ΝΔ στο Νομό μας πρώην φιλαράκια μου θα είναι τρίτο Κόμμα άδικα παιδεύεσαι , ο φούμος θα πέσει ΣΥΝΕΦΟ!!!