Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας - Μονόδρομος των εργαζομένων η συνέχιση των αγώνων ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία στα Σ/Μ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ που συνεχίζουν να παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, κόντρα στις εκβιαστικές πρακτικές της εργοδοσίας για τα αυτονόητα: Πληρωμή δεδουλευμένων, συνθήκες εργασίας που προβλέπονται από το νόμο, διατήρηση των...
θέσεων εργασίας.

Η εργοδοσία ενθαρρυμένη από τις κυβερνητικές πολιτικές και στηριγμένη στην απραξία του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών συνεχίζει να παρανομεί, να εκβιάζει και να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους που θέλουν να πληρώνονται για την δουλειά τους έγκαιρα και όχι να παίρνουν έναντι ή να «πληρώνονται» με διατακτικές.

Η συνειδητή απόφαση της εταιρίας ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ να κλείσει το κατάστημα στον Κοπανό Νάουσας και να οδηγήσει στην ανεργία τους οχτώ εργαζόμενους είναι ακόμα μια ενέργεια κατά των εργαζομένων με στόχο να τους αναγκάσει να παραιτηθούν για να γλυτώσει τις αποζημιώσεις αφενός και αφετέρου να στείλει το μήνυμα στους υπόλοιπους εργαζόμενους της αλυσίδας να μην διανοηθούν να αγωνιστούν για να πληρώνονται για την εργασία τους.

Χρέος των εργαζομένων είναι να απαντήσουν στις πρακτικές αυτές της εργοδοσίας. Η απάντησή τους είναι να οργανωθούν στο σωματείο τους και μέσα από αυτό να συντονίσουν την δράση τους με όλους τους συναδέλφους τους και τους εργάτες των περιοχών που λειτουργούν τα καταστήματα της αλυσίδας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας απαιτεί από την δικαιοσύνη να επιληφθεί αυτεπάγγελτα και να διερευνήσει τα όσα καταγγέλλονται από τους εργαζόμενους και αφορούν σε τρομοκρατικές και εκβιαστικές πρακτικές της εργοδοσίας εις βάρος τους. Να διερευνήσει να τηρούνται οι νόμοι που διέπουν την εργασία τους. Να διαπιστώσει αν υλοποιήθηκαν οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η εταιρία ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ενώπιον της δικαιοσύνης πρόσφατα κα μετά την προσφυγή των εργαζομένων με ασφαλιστικά μέτρα για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας καταγγέλλει την συνομωσία της σιωπής που επικρατεί στο νομό σε μεγάλο μέρος του τοπικού τύπου που κλείνει τα μάτια μπροστά σ΄ αυτά τα εκφυλιστικά φαινόμενα. Χρέος του τύπου είναι η ανάδειξη  τέτοιων γεγονότων και όχι η απόκρυψή τους. Ευτυχώς υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις που όμως δυστυχώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: