Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ο στρατηγός Νίκος πήρε το ..όπλο του - Ένταση στην συνεδρίαση της ομάδας της πλειοψηφίας

Ως στρατιωτικός και μάλιστα έχοντας φτάσει στα ανώτατα επίπεδα του στρατεύματος γνωρίζει από τακτικές κινήσεις. Ο τέως αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Νίκος Γκαβαρδίνας την Τετάρτη το βράδυ στις 9 ήταν ο πρωταγωνιστής στην συγκέντρωση που συγκάλεσε ο δήμαρχος των συμβούλων της πλειοψηφίας. Ο στρατηγός έχοντας ως "πισινή" την...
 συνάντησή του και την συμφωνία που έκανε με τον δήμαρχο Φώτη Δημητριάδη προ μηνός περίπου έκανε ηγετική εμφάνιση στην συνεδρίαση της ομάδας της πλειοψηφίας και είπε όσα τον βάρυναν, όσα τον πίκραναν, όσα τον οδήγησαν, κατά την εκτίμησή του, στην έξοδο από την διοίκηση με την παραίτηση που υπέβαλλε πριν τρεις μήνες περίπου.

Η συνεδρίαση είχε ένταση, υψηλούς τόνους και αντιλογίες. Ο τέως αντιδήμαρχος απευθυνόμενος στους συναδέλφους του, χωρίς να ονοματίσει αρχικά, είπε ότι με την στάση του όλα αυτά τα χρόνια έφερναν δυσκολίες στο έργο του και κατέληξε λέγοντας ότι "εσείς με αναγκάσατε να φύγω. Εσείς με την στάση σας".
Στη συνέχεια και αφού δέχτηκε την αντίδραση συγκεκριμένων συμβούλων που θίχτηκαν από τα όσα έλεγε και είχε μαζί τους έναν "θερμό" διάλογο, απαίτησε αποκατάσταση του ονόματός του και της εν γένει προσφοράς του στο δήμο και στην παράταξη.
Είπε χαρακτηριστικά ότι "απαιτώ πλήρη αποκατάσταση".

Το κλίμα στην συνεδρίαση ήταν έντονο, θερμό και πρωτόγνωρο. Κανείς δεν περίμενε αυτή την αντίδραση, την έντονη αντίδραση του στρατηγού που γενικά είναι ηπίων τόνων και ως χαρακτήρας ευγενής. Ωστόσο, τα όσα έχει μαζέψει μέσα του όλο αυτό το χρονικό διάστημα τον έκαναν να εκραγεί και να ζητήσει το αυτονόητο: Να αποκατασταθεί η ...τάξη.

Είναι φανερό ότι το κλίμα εντός της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας του δήμου Αλεξάνδρειας δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. Έχουν δημιουργηθεί οι υποομάδες, οι παρέες και οι συμπεριφορές που έχουν ως αποτέλεσμα την αντιπαλότητα είτε αυτή είναι εμφανής είτε όχι. Από την άλλη μεριά ο δήμαρχος τρία χρόνια τώρα κατάφερε είναι η αλήθεια να κρατάει την ομάδα του ενωμένη και συμπαγή και λειτουργώντας με "σιδερένια" πειθαρχία έφτασε έναν χρόνο πριν τις εκλογές με απώλειες αλλά όλα έδειχναν ότι η ομάδα του δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα. Όμως, τα γεγονότα του Φεβρουαρίου και το "άδειασμα" του Ν. Γκαβαρδίνα τόσο από τον δήμαρχο όσο και από τους αντιδημάρχους ήταν καταλυτικά.

Ο Φώτης Δημητριάδης στην προοπτική της νέας εκλογής που θα γίνουν τον Μάιο του 2014 έχει μπροστά του ένα στοίχημα. Να περιορίσει τις απώλειες που ήδη είναι πολλές. Η αποχώρηση του Ζαχαρία Κοριτίδη και η αποχή από τις εκλογές του Γιάννη Γκιουρτζή είναι δυο μεγάλα πλήγματα για την παράταξη. Αναμένεται να μην είναι εκ νέου υποψήφιος ο τέως δήμαρχος Αντιγονιδών και αντιδήμαρχος την προηγούμενη διετία στο δήμο Αλεξάνδρειας Γρ. Στεργιόπουλος. Επίσης, προβλήματα υπάρχουν με τον έμπειρο δημοτικό σύμβουλο Σάββα Ανδρονίδη που είναι χολωμένος με την αντικατάστασή του από τη θέση του αντιδημάρχου της ενότητας Πλατέος.
Τέλος, κανείς δεν ξέρει την εξέλιξη της περίπτωσης Κούγκα που μετά την οριστική καταδίκη του με δωδεκάμηνη φυλάκιση υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να παυθεί από σύμβουλος και να του στερηθεί η δυνατότητα να είναι εκ νέου υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές.

Όλα τα παραπάνω καθιστούν απολύτως απαραίτητο τον Νίκο Γκαβαρδίνα, έναν σύμβουλο που πήρε δυο χιλιάδες σταυρούς προτίμησης οργώνοντας όλον τον δήμο, μαζικό και αγαπητό σε μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού. Τουτέστιν, ο στρατηγός με την τακτική κίνηση που έκανε πέρασε στην επίθεση θέλοντας να δείξει τις δυνατότητές του αλλά και την αποφασιστικότητά του.
Και το πέτυχε...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς οι απόκριες στην Αλεξάνδρεια κρατάνε όλο το χρόνο.

Ανώνυμος είπε...

σιγά μην σχίσει κανά καλτσόν ο στρατηγός.....