Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Μοιράζει ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ η εκκλησία στα σχολεία- Η ΟΛΜΕ θα αντιδράσει; Στο υπουργείο όλοι καλά;


-Η ΟΛΜΕ απλώς παρακολουθεί το θέμα ή σκοπεύει να αντιδράσει;

Είναι πολιτικά απαράδεκτο να συμβαίνει και όμως συμβαίνει έστω και αν από το 2015 έχουμε κυβέρνηση Σύριζα, έστω και αν δεν υπαγορεύεται από τα μνημόνια, έστω και αν..... θα μπορούσε να αποτελέσει ένα δείγμα διαφοροποίησης της νυν κυβέρνησης με τις προηγούμενες στον τομέα των δικαιωμάτων και της ανεξιθρησκείας.

Δεν μπορώ να εξηγήσω την προσβλητική παρέμβαση του ίδιου του κράτους μέσω του Υπουργείου Παιδείας, των διευθύνσεων εκπαίδευσης όταν με επίσημο έγγραφο ζητάνε από τα σχολεία της χώρας να ενημερώσουν αρμοδίως πόσες Καινές Διαθήκες θέλουν ώστε να χορηγηθούν δωρεάν στους ενδιαφερόμενους καθηγητές και δασκάλους. 
Λες και όποιος δάσκαλος ή καθηγητής θέλει να προμηθευτεί το εν λόγω βιβλιαράκι δεν μπορεί ή του είναι κομμάτι δύσκολο.

Είναι προφανές ότι το σύστημα των παπάδων έχει στέρες βάσεις και βαθιές ρίζες μέσα στην εκπαίδευση και δεν κόβονται εύκολα. Ωστόσο, θα περίμενε κανείς από μια κυβέρνηση που λέει ότι είναι αριστερή να πατάει φρένο σε τέτοιες απροκάλυπτες παρεμβάσεις. Υπό ποία λογική θα γίνει διανομή με τον πλέον επίσημο τρόπο του βιβλίου αυτού και δε θα γίνει διανομή του ιδίου βιβλίου από την Προτεσταντική Εκκλησία για παράδειγμα; Έχει διαφορά την ύλη; Όχι.
Η διαφορά είναι ότι πρέπει να δοθεί για ακόμα μια φορά το σήμα ότι το σύστημα της εκκλησίας έχει δύναμη και έχει το μονοπώλιο και την εξουσία. 
Όσο για τον διαχωρισμό κράτους -εκκλησίας δε γεννάται θέμα, παραπέμφθηκε στις καλένδες και από τον Σύριζα.
Τέλος, υπάρχει θέμα και με τη στάση της ΟΛΜΕ στο ζήτημα αυτό. Έχει σκοπό να αντιδράσει; Έχει σκοπό να καταδικάσει τον απροκάλυπτο προσηλυτισμό ή όχι; 

Αφορμή για το σχόλιο δόθηκε μετά την πληφορορία που είχα ότι η Μητρόπολη Βέροιας θα κάνει διανομή της Καινής Διαθήκης. Δε γνωρίζω αν αυτή η ενέργεια είναι δική της αυτόνομη πρωτοβουλία ή είναι μέρος συνολικού σχεδίου. Ωστόσο αυτό μικρή σημασία έχει κατά τη γνώμη μου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάρε φόρα από το λιτόχωρο και έλα με την όπιστεν ψώνιο ε ψώνιο.