Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Στον ΠτΔ Πρ. Παυλόπουλο ο βουλευτής Γ. Ουρσουζίδης

Δ/Τ  Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε σήμερα 13-10-2017 (σ.σ. χτες) τον Βουλευτή Ημαθίας και.....
Πρόεδρο της Ειδικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, κ. Γιώργο Ουρσουζίδη.

Ο κ. Ουρσουζίδης ενημέρωσε τον κ. Παυλόπουλο σχετικά με τη λειτουργία της επιτροπής και το άριστο πνεύμα συνεργασίας, τόσο  μεταξύ των βουλευτών, όσο και με τους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που ασχολούνται με το ζήτημα της οδικής ασφάλειας. Μετέφερε επίσης τους χαιρετισμούς και το ενδιαφέρον του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.  
Ενημέρωσε επίσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με την εξέλιξη των τροχαίων δυστυχημάτων, που μέχρι την 10η  Οκτωβρίου 2017 τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, αφού καταγράφεται σημαντική μείωση θυμάτων, ενώ παράλληλα επισήμανε  το σημαντικό  όφελος που αναλογεί για την Εθνική Οικονομία η μείωση των τροχαίων - εξοικονόμηση πόρων της τάξης των  340.000.000 €  στους 9,5 μήνες του 2017.
 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία,  Ακαδημαϊκούς φορείς, Τοπικούς Συλλόγους, ΟΤΑ κλπ, και την αμέριστη συμπαράστασή του στο έργο της Επιτροπής - ανταποκρινόμενος θετικά στην πρόταση να τεθεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, η προώθηση της δράσης: «κήρυξη του σχολικού έτους 2017-2018 / έτος οδικής ασφάλειας».

Αποδέχθηκε με χαρά εξάλλου, την πρόσκληση για συμμετοχή Του στο επικείμενο Παγκρήτιο Μαθητικό Συνέδριο, που διοργανώνει η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης και θα λάβει χώρα στο Κολυμπάρι Χανίων στις 17 και 18 του Νοέμβρη.
Κατά τη συνομιλία των δύο ανδρών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε αναφορά στην υποχρέωση της Πολιτείας να αγκαλιάσει τους ανθρώπους που υπέστησαν εν τω μεταξύ σοβαρότατο πλήγμα από τη μάστιγα των τροχαίων, επισημαίνοντας παράλληλα το μεγάλο κόστος των τροχαίων που στερούν πολύτιμους πόρους από τους χειμαζόμενους Έλληνες πολίτες, δίνοντας έμφαση στο  βάρος που πρέπει να ρίξει η Πολιτεία ως προς την πρόληψη.  
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανταποκρίθηκε θετικότατα στην πρόταση για δράση, που αφορά στους μαθητές όλης της Χώρας με θέμα: « οδηγική συμπεριφορά-τροχαίο ατύχημα», δράση  η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω  ηλεκτρονικής πλατφόρμας,  ώστε όλοι οι μαθητές να έχουν την δυνατότητα άμεσα, εύκολα και δωρεάν, να καταθέτουν απόψεις, εμπειρίες, παρατηρήσεις, θέσεις, προβάλλοντας εν τέλει μέσα από έναν  διαγωνισμό τα κακώς κείμενα της Ελληνικής οδηγικής συμπεριφοράς. 
Η δράση στοχεύει στην  ευαισθητοποίησή  και την αφύπνισή τους ως προς την προστασία των εαυτών τους και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, περνώντας ταυτόχρονα το μήνυμα στις οικογένειες τους - με άμεσους αποδέκτες τους γονείς/οδηγούς.
Εκφράστηκε από κοινού η άποψη, ότι εφόσον όλοι εντείνουμε τις προσπάθειές μας, στο τέλος του 2017, ίσως  καταγραφούν τα λιγότερα θύματα στην ιστορία της σύγχρονης αυτοκίνησης  στη Χώρας μας, η οποία δυστυχώς κατέχει διαχρονικά μία από τις τελευταίες θέσεις για την οδική ασφάλεια, μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής ένωσης.
Η όλη συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα εγκάρδιο και ειλικρινές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: