Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Όταν οι γραφικοί γίνονται επικίνδυνοι - Οπαδοί του Σώρα θέλουν συζήτηση για τους πρόσφυγες μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημ. Συμβουλίου

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

Οι γραφικοί που ασχολούνται με την πολιτική και τα κοινά είναι επικίνδυνοι. Ο λαός ενίοτε κάνει πλάκα αλλά οι επιπτώσεις των επιλογών της πλάκας είναι.....
 δραματικές. Βέβαια, το σύστημα της αστικής δημοκρατίας ανέχεται και ενίοτε ενισχύει τέτοιους γραφικούς γιατί θέλει, χρειάζεται εφεδρείες πάντα πρόθυμες να βάλουν πλάτη σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων.

Γράφω τα παραπάνω διότι στην Αλεξάνδρεια εδώ και καιρό δραστηριοποιούνται ορισμένοι γραφικοί που έχουν βρει στέγη στο μόρφωμα του Σώρα, αυτού δηλαδή που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του κάποια τρισεκατομμύρια ευρώ και είναι έτοιμος να πληρώσει το δημόσιο χρέος αλλά οι κακοί πολιτικοί δεν τον αφήνουν. Είναι χάσιμο χρόνου να μπει κανείς σε συζήτηση με τέτοιες ανοησίες αλλά δεν πρόκειται περί αυτού η σημερινή αναφορά. Δεν έχω κάνει καμιά αναφορά στο εν λόγω μόρφωμα διότι ήταν ανάξιο σχολιασμού. Η σημερινή αναφορά συνίσταται διότι οι γραφικοί αυτοί συμπολίτες διακινούν ένα κείμενο και συνέλεξαν υπογραφές ώστε να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο της Αλεξάνδρειας το θέμα των προσφύγων και της πιθανής δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας προσφύγων. Μάλιστα, πήγαν και κατέθεσαν την σχετική αίτηση στην γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου.

Οι γραφικοί και συνάμα επικίνδυνοι συμπολίτες που υπέγραψαν αυτό το κείμενο τάσσονται κατά μιας τέτοιας εξέλιξης και ζητάνε να γίνει συζήτηση ώστε το συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά. Βέβαια, είτε αγνοούν είτε αδιαφορούν για την ομόφωνη και ομόθυμη απόφαση του σώματος μόλις προχτές και η οποία κινείται στη λογική ότι δεν πρέπει να αφεθεί επ΄ ουδενί να αναπτυχθεί ξενοφοβικός λόγος και ρατσιστικές συμπεριφορές στην Αλεξάνδρεια.

Ας αντιληφθούν οι γραφικοί και επικίνδυνοι που εκφράζουν τέτοιες ή παρόμοιες απόψεις ότι θα βρουν απέναντί τους την μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων αυτού του δήμου, τα κόμματα και τις συλλογικότητες, τις οργανώσεις και τους φορείς που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συνέβαλαν στην δημιουργία αυτού του τεράστιου κύματος και κινήματος αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες το προηγούμενο διάστημα.

Είναι αυτονόητο ότι η διοίκηση του δήμου θα πρέπει να πετάξει στο καλάθι των σκουπιδιών την αίτηση αυτή και να απαντήσει πολιτικά, να απαντήσει ότι το θέμα έχει συζητηθεί και έχει λυθεί, ότι ήδη έχει συσταθεί και άρχισε την λειτουργία της μια διαπαραταξιακή επιτροπή που έχει αναλάβει τον συντονισμό των δράσεων υπέρ αυτών των ξεριζωμένων συνανθρώπων μας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είσαι εγκάθετος Χάρη Μόχλα! Ο Σωρρας θα σώσει τη χώρα και θα στείλει και ένα πακέτο 500αρικα στο Δήμο, έτσι για την πλάκα του. Αλλά που να γνωρίζεις εσύ από υψηλή πολιτική και οικονομικά διεθνούς επιπέδου....

ourliaxto είπε...

Πραγματικά επικίνδυνοι.Οι απόψεις τους πλησιάζουν επικίνδυνα αυτές της χρυσής αυγής. Αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι θα πρέπει να βοηθάμε με κάθε τρόπο τους πρόσφυγες.
Οι οπαδοί του Σώρρα καλό είναι να αποκλείονται από τα ΜΜΕ μπας και τελειώσει κάποια στιγμή το παραμύθι τους

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως οταν φτανεις να πιστευεις σε τετοια πραγματα, αξιοι της μοιρας μας ειμαστε και να μην κλαιμε για να κλαιμε.
Ο σωρας ή οπως αλλιως ονομαζεται καταφερνει να εχει καποιους που τον πιστευουν και οικονομαει στις πλατες τους.
Οταν ο σωρας γινει αερας κοπανιστος θα κανουν και διαμαρτυρια επειδη τους εφαγε τα φραγκα.
Δυστυχως τελικα και λιγα μας κανουν.
Η Ελλαδα μια χωρα με επαναστασεις , αντιστασιακους αγωνες, καταντησε ερμαιο του καθε μαλακα που πουλαει ελπιδα.
Ξυπνα ρε μαλακα Ελληνα. Ξυπνα και δεν την πραγματικοτητα.
Χωρις αγωνες δεν υπαρχει σωτηρια. Μην καθεσε , κλαις και περιμενεις σωτηρες.
Ο σωτηρας εισαι ΕΣΥ !

Ανώνυμος είπε...

άσχετο...με το άρθρο...
Απλά μπές στον κόπο να δεις τι κάνει ένα κράτος που έχουμε σύνορα και προσπαθεί να δείξει κοινωνικό πρόσωπο. Ενα κράτος που σκοτώνει δημοσιογράφους που τολμούν να έχουν διαφορετική άποψη απο την κυβέρνηση.
Ενα κράτος (παρακράτος θα πω εγώ) που του δίνει τα πάντα η Ε.Ε. η ξεφτυλισμένη Ε.Ε. και πατάει την χώρα μας στον λαιμό.

https://www.youtube.com/watch?v=4rYGkxd8hqs

Και πιος θα έχει όφελος απο αυτό? Λογικά η αλητοσυμμορία.
Καλά ξεμπερδέματα να έχουμε.
Υπόψιν το βίντεο ανέβηκε 12-03-2016.
Αυτοί είναι που έκαναν συμφωνία για να πάρουν πίσω τους ΟΧΙ πρόσφυγες (παράνομους οικονομικούς μετανάστες τους λεω εγώ).
Αυτό είναι το πρόσω που της τουρκίας - Σουλτάνου θα αποκαλέσω εγώ.
Και εμείς εδώ απο το λίγο που έχουμε προσπαθούμε να βοηθήσουμε.
Αχρηστη ευρωπαϊκή - ανθρωποφάγα - κτήνος - Ενωση.
Μακάρι να διαλυθεί χτες.