Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Οι πρόσφυγες καλώς θα έρθουν στην Αλεξάνδρεια - Ρατσιστές και ξενοφοβικοί δε θα τους περάσει

Η έλευση προσφύγων στην Αλεξάνδρεια είναι ειλημμένη απόφαση και όσο κι αν επιχειρούν ορισμένοι ακροδεξιοί, ρατσιστές και ξενοφοβικοί να το αποτρέψουν με κραυγές και ψέμματα δεν πρόκειται να αλλάξει. Οι πρόσφυγες θα εγκατασταθούν στο..... στρατόπεδο δίπλα στο γήπεδο και χρέος κάθε δημοκράτη είναι να συμπεριφερθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να τους προστατέψει και να τους ενσωματώσει στην τοπική κοινωνία. Γιατί, ένα μεγάλο τμήμα των προσφύγων στη χώρα μας θα παραμείνει εγκλωβισμένο εξ αιτίας των αποφάσεων των ηγετών της ΕΕ πρόσφατα.

Αυτή την πραγματικότητα πρέπει να την διαχειριστούμε με τέτοιο τρόπο ώστε να προκύψουν μόνο θετικά πράγματα για την περιοχή και τους ανθρώπους της. Διαχείριση βέβαια με φοβικά σύνδρομα δε γίνεται. Οφέλη προς την τοπική κοινωνία με φασιστικές πρακτικές και ψέμματα δεν μπορούν να προκύψουν.

Χρέος των δημοκρατικών πολιτών είναι να οργανωθεί και να συνδράμει στην προσπάθεια που ήδη έχει αρχίσει να εκτυλίσσεται προς την κατεύθυνση αυτή. Προσπάθεια ενσωμάτωσης που γίνεται τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και συλλογικά. Η λογική θα επικρατήσει, η δυναμική του κινήματος αλληλεγγύης θα αυξάνεται  και θα απομονωθούν οι ακροδεξιές και ρατσιστικές φωνές. Είναι επιβεβλημένο να συμβεί αυτό και θα συμβεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: