Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Βοήθεια για τους πρόσφυγες συγκεντρώνει το ΠΑΜΕ Βέροιας

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με συνδικαλιστές και εργαζόμενους επισκεφτήκαμε το Σάββατο 26 Μάρτη 2016 το Στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου» στην Αγία Βαρβάρα Βέροιας όπου φιλοξενούνται περίπου τετρακόσιοι πρόσφυγες.

Σκοπός της επίσκεψής μας ήταν να δούμε από ....
κοντά τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, τις ελλείψεις και τις άμεσες ανάγκες που αντιμετωπίζουν. Ενημερωθήκαμε κατά την περιοδεία μας στον χώρο από τον υπεύθυνο Διοικητή του Στρατοπέδου. 

Με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν αλλά και το γεγονός ότι στο χώρο διαβιούν στην πλειοψηφία τους οικογένειες με μικρά παιδιά καταγράφονται κατ’ αρχήν οι εξής ανάγκες σε:

α) γάλα-παιδικές τροφές
β) είδη προσωπικής υγιεινής(σαμπουάν, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σαπούνια, χαρτί υγείας, σερβιέτες, μωρομάντηλα, πάνες)
γ) παιχνίδια για παιδιά(μπάλες, ξυλομπογιές, μαρκαδόροι κ.α)
δ) είδη καθαριότητας

Χαιρετίζουμε όλες και όλους που αυτόβουλα από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλάι των προσφύγων προσφέροντας έμπρακτα βοήθεια και υποστήριξη.

Καλούμε το λαό να απομονώσει και να καταδικάσει μεμονωμένα φαινόμενα που στόχο έχουν να σπείρουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Συγκέντρωση των ειδών για τους πρόσφυγες γίνεται από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καθημερινά και ώρες 5:00μμ - 8:00 μμ, στον ημιώροφο της οδού Ρακτιβάν 12 (Πλατεία Ωρολογίου, δίπλα από τον Κριαρά).

Βέροια, 27 Μάρτη 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: