Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΚΚΕ Ημαθίας για πρόσφυγες- Στηρίζουμε και βοηθούμε- Έξω η Χρυσή Αυγή- Όχι στα στρατόπεδα

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή της όξυνσης του προσφυγικού - μεταναστευτικού προβλήματος προσπάθησε να αναδείξει στον ελληνικό λαό τις αιτίες που το δημιουργούν, που είναι οι επεμβάσεις και πόλεμοι, που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου, της Βόρειας Αφρικής, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με άλλες δυνάμεις, όπως η Ρωσία. 

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή, που έγινε φανερή η τάση έξαρσης του προσφυγικού -μεταναστευτικού ζητήματος, καταδίκασε την .....
πολιτική της ΕΕ στο μεταναστευτικό - προσφυγικό πρόβλημα, ως τη βασική αιτία του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών σε διάφορες χώρες - πύλες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.Οι αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής της ΕΕ, που συνυπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και χαιρετίστηκαν από αυτήν ως επιτυχία, καθορίζουν τη μετεγκατάσταση σε χώρες της ΕΕ ενός ελάχιστου αριθμού προσφύγων, που θέλουν να απορροφήσουν οι καπιταλιστικές οικονομίες ευρωπαϊκών χωρών, ενώ για τη μεγάλη πλειοψηφία προβλέπεται ο εγκλωβισμός σε χώρες, όπως η Ελλάδα.

Με αυτές τις αντιδραστικές αποφάσεις και συνθήκες της ΕΕ συμφωνούν και τα υπόλοιπα κόμματα (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ- ΠΟΤΑΜΙ- ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ) που εντελώς υποκριτικά εκφράζουν δήθεν επιφυλάξεις. Με απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δημιουργήθηκαν hot-spots και στην περιοχή μας. Η απόφαση αυτή υλοποιεί τις επιλογές της ΕΕ, με τις οποίες συμφώνησε και η ελληνική κυβέρνηση και αποδέχονται τα υπόλοιπα κόμματα-πλην ΚΚΕ. Οι αποφάσεις αυτές προβλέπουν το σφράγισμα των συνόρων, τον εγκλωβισμό των χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα καθώς υπάρχει άρνηση χορήγησης ασύλου ή ταξιδιωτικών εγγράφων, ώστε οι πρόσφυγες να φθάσουν στη χώρα τελικού προορισμού τους. Είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει οριστική λύση, όσο συνεχίζονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή μας και συνεχίζεται ο πόλεμος στη Συρία και άλλες χώρες.

Είμαστε αντίθετοι σε δημιουργία στρατοπέδων εγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων και απαιτούμε την δημιουργία δημόσιων, αξιοπρεπών χώρων προσωρινής φιλοξενίας, που θα λειτουργούν με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, για όσο διάστημα διαρκούν οι διαδικασίες πρώτης υποδοχής, περίθαλψης, καταγραφής και προετοιμασίας των εγγράφων που θα επιτρέψει την ασφαλή συνέχιση του ταξιδιού όσων το επιθυμούν ή την εξέταση των αιτημάτων ασύλου για όσους επιλέγουν την Ελλάδα ως χώρα τελικού προορισμού, που είναι η μειοψηφία. Ειδικότερα, ζητούμε να υπάρξει ειδική μέριμνα από το κράτος για τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων, να μην υπάρχει καμία συμμετοχή ΜΚΟ στην λειτουργία των κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας και γενικότερα στην διάσωση και την μεταφορά προσφύγων. Χαιρετίζουμε όλες και όλους που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλάι των προσφύγων προσφέροντας έμπρακτα βοήθεια και υποστήριξη και που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία του λαού της περιοχής μας.

Καλούμε το λαό, της περιοχής μας να απομονώσει και να καταδικάσει μεμονωμένα φαινόμενα που στόχο έχουν να σπείρουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, που στοχοποιούν τους πρόσφυγες για να αποκρύψουν τις πραγματικές αιτίες που είναι κοινές τόσο του ξεριζωμού εκατομμυρίων ανθρώπων από τις πατρίδες τους όσο και της βάρβαρης επιδείνωσης της ζωής των λαϊκών στρωμάτων στην χώρα μας. Καλούμε το λαό της περιοχής μας να συνεχίσει να δείχνει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να τους στηρίξει με ότι χρειάζονται και για όσο χρόνο μείνουν εδώ, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν το δύσκολο ταξίδι προς τις χώρες που επιθυμούν, να ανοίξουν μέτωπο με την πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεών της και των κομμάτων της που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες, να καταδικάσει και να απομονώσει την εγκληματική-ναζιστική-ρατσιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΝΤΑΙ.
Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΟΙ ΚΑΙ ΜΑΧΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ

Ανώνυμος είπε...

Ωραία λοιπόν. Αφού είστε αλληλέγγυοι προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρό. Ανοίξτε τις πόρτες και καλέστε στο σπίτι του λαού , όπως το αποκαλείτε τους δυστυχισμένους πρόσφυγες να μείνουν μέσα. Τα υπόλοιπα είναι κούφια λόγια.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩς ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΊΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ; ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΕΔΩ, ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ. ΓΙΑ ΣΑΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ........
ΓΙΑ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ....
ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΕΧΕΙς ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙς ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ;

Ανώνυμος είπε...

1ον. Δεν είδα κανέναν συπαθή αριστερό να φιλοξενεί πρόφυγα-μετανάστη-λαθρομετανάστη. Μόνο μπλα μπλα μπλα απο τα μπαλκόνια της κηφησιάς ή όποιας άλλης πλούσιας περιοχής .

2ον. Εαν είναι αυτή η ευρωπαικη ένωση να την βράσω. Να φύγουμε χτές. Δεν γίνεται να τρώει όλον αυτόν τον κακό χαμό η Ελλάδα.

3ον. Πόσοι οικονομάν στην πλάτη αυτών (βλέπε ΜΚΟ , καμμένο (να τα πάρει ο στρατός τα κονδύλια και όχι οι ΜΚΟ) ), και πόσοι άλλοι.

4ον. Ο απλός κόσμος κάνει ότι μπορεί. Απλά αυτοί που έρχονται πρέπει να τον σεβαστούν τον απλό τον κόσμο της χώρας μας. Πουθενά δεν είδα κανέναν να το λέει.

5ον. Μακάρι ψεύτης να βγώ , αλλά τα χειρότερα έρχονται. Είτε απο κάποιους θερμοκέφαλους που θα έρθουν στα κέντρα φιλοξενίας ή απο κάποιους σαν κι εμάς.

6ον. Αστυνομία υπάρχει? Μιλάω για τα λαϊκλα μέρη που μένω εγώ , εσύ κτλ. διότι το πανόραμα το φυλάν , την Αλεξάνδρεια πάπαλα. Ας εγγυηθεί η αστυνομία , πολιτεία , ξέρω εγώ ότι όλα θα κυλήσουν ομάλα, ώστε εαν δεν κινήσουν ομαλά να ξέρω ποιον να βρίσω. Δεν με φταίει ο κατατρεγμένος.

7ον. Εάν ίσχυαν ποτέ οι νόμοι δεν θα είχαμε θέματα. Αλλά οι δικαστές φρόντισαν να εχουν 1000 παραθυρα (έρχεται και η ώρα τους). Ας ισχύσουν οι νόμοι για όλους και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα, μα κανένα. Και η αστυνομία να μην πετάει χαρταετό επιτέλους.

Ευχαριστώ.