Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Προκαλεί ανησυχία η συνεχής βροχόπτωση - Λίμνες οι φάρμες - Ευτυχώς που η βροχή πέφτει σιγά σιγά

φωτογραφία Θωμάς Κωστόπουλος (Λουτρός)
ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ



φωτογραφία από Πλατύ (f/b)
-







Δεν έγινε απολύτως τίποτα στις υποδομές 




Η συνεχής βροχόπτωση εκτός του ότι έχει ματαιώσει τις εκδηλώσεις της αποκριάς σε όλη σχεδόν την Ημαθία αρχίζει να προκαλεί ανησυχίες στον αγροτικό κόσμο για πιθανές ζημιές στις δενδροφυτείες αφού αρκετές εξ αυτών έχουν κατακλυστεί με νερό.


Η βροχή συνεχίζεται για τρίτη μέρα χωρίς διακοπή και..... πολλά στραγγιστικά κανάλια έχουν γεμίσει, πολλά οικόπεδα στα χωριά έχουν πλημμυρίσει καθώς και φάρμες έχουν μετατραπεί σε ...λίμνες.

Το ευτύχημα είναι ότι δεν έχουμε έντονη βροχόπτωση γιατί θα προκαλούνταν άλλου τύπου προβλήματα, όπως αυτά που είχαν σημειωθεί λίγα χρόνια πριν και όπως είναι γνωστό δεν έγινε απολύτως τίποτα σε επίπεδο υποδομών για να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις σε περίπτωση που επαναληφθούν τέτοιας έντασης φαινόμενα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και φυσικά δεν έγινε κανένα αντιπλημμυρικό έργο σε ολόκληρο το Δήμο αφού ο Δήμαρχος με την στενή παρεούλα του πετάνε αετό όλο το χρόνο. Και βέβαια όλα τα ρίχνουν στην έλλειψη χρηματοδότησης , και όχι στη ανικανότητα τους. Τα προβλήματα δεν λύνονται ούτε στο μεζέ- μεζέ με τσίπουρα , ούτε τρώγοντας μπουγάτσα στου Χλιάρα.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΡΑΣΟΠΟΎΛΗΣ στην Μελίκη έσπασε και πλημμύρισαν τα χωράφια και οι φάρμες προκαλώντας τεράστιες ζημίες , ενώ ο Δήμαρχος τρέχει στα καρναβάλια και ανάβει . Ανύπαρκτη η Διοίκηση μόνο λόγια,λόγια,λόγια.