Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Καλώς να έρθουν στο 722 οι πρόσφυγες στην Αλεξάνδρεια - άποψη

Οι πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες είναι συγκεχυμένες και αυτό ούτε ......πρωτόγνωρο είναι ούτε είναι δείγμα σοβαρότητας και προετοιμασίας μιας κυβέρνησης για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως το που θα γίνει ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.
Οι πληροφορίες αναφέρουν από χτες ακόμα ότι η κυβέρνηση εξετάζει την λύση του 722 που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το γήπεδο της πόλης και στο όριο του αστικού ιστού. Βέβαια, δεν έχει απορριφθεί δια παντός η επιλογή του στρατοπέδου Φιλίππου που βρίσκεται λίγο πιο κάτω.
Είναι φανερό ότι η Αλεξάνδρεια θα αποκτήσει τους δικούς της πρόσφυγες και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα. Η άποψή μου είναι σαφής και ευθεία. Το κέντρο φιλοξενίας πρέπει να γίνει στο 722 που γειτνιάζει με την πόλη, είναι εντός του αστικού ιστού και η ενσωμάτωση θα γίνει σε σύντομο χρόνο. Δεν θα δημιουργηθεί γκέτο και η πρόσβαση των προσφύγων στην πόλη, στην αγορά της, στις υπηρεσίες της θα είναι ασύγκριτα πιο εύκολη.
Αιτιάσεις που αναφέρονται σε φόβους ότι το κέντρο θα βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο κλπ είναι άκρως φοβικές και εν πολλοίς ρατσιστικές λες και οι πρόσφυγες ....δαγκώνουν.

Στο χέρι του δημοκρατικού λαού και των αλληλέγγυων είναι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να δημιουργήσουμε συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες τέτοιες που προβλέπονται από τις αρχές του ανθρωπισμού, από τις διεθνείς συνθήκες και από τον διεθνιστικό μας προσανατολισμό.
Στην κατεύθυνση αυτή είναι φανερό ότι η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία θα ανοίξει νέο βηματισμό προτείνοντας και υλοποιώντας νέες πρωτοβουλίες και δράσεις. Θα θέλαμε βέβαια αυτές οι δράσεις να αγκαλιαστούν όσο το δυνατόν πιο μαζικά.

Χάρης Μόχλας
Μέλος της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Αλεξάνδρειας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

έχεις ένα κόκκινο κύκλο στην φωτογραφία. Θες να έρθουν 1000 ψυχές. Κάνε στην φώτο μέσα στον κύκλο, μια κουκίδα για κάθε ψυχή . Χωράν?
Εαν το πω εγώ ότι δεν χωράν θα με πείς ρατσιστή , φασίστα και βάλε.
Εσύ τι είσαι που θέλεις να τους βάλουν εκεί?
Εγώ το σκέφτηκα , Εσύ?
Απλά πάρε κόσμε? Να είναι και ότι να είναι?
Δηλαδή να μπούν 1000 άτομα σε έναν χώρο που εξυπηρετει 200?
Τα ίδια έλεγες και για το προηγούμενο , παρατημένο στρατόπεδο που θα ερχόταν και απο υποδομες ήταν ΜΗΔΕΝ! Να τους φέρουμε και δεν βαριέσε.
Εύχομαι να περάσεις το σχόλιο φίλε Χάρη Μόχλα. Εκτός και έαν ο ρόλος σου είναι άλλος.
Αγαπάω τον συνάνθρωπο και δεν κοιτάω να οικονομάω όπως κάνουν τόσες αλήτικες ΜΚΟ. Συμφωνείς? ναί ή ΟΥ?

Ανώνυμος είπε...

Μετωπική Π.Καμμένου (που έκτισε την μισή Ελλάδα με προσφυγουπόλεις) με Δ.Βίτσα, Ν.Τόσκα και Γ.Κυρίτση για την Ειδομένη
ψαξτο λιγο εξυπνος εισαι.
Επισης κυκλοφορει παρα πολυ , οτι του καθε προσφυγα - μεταναστη (οπως θες τον λες), δινει η ξεφτυλα ευρωπη - ΕΕ 1000 ευρω το κεφαλι στον δημο καθε μηνα.
Εαν αυτο δεν ειναι απανθρωπο τι αλλο να πω!
Επειδη δεν μπορω , αλλα μπορεις, ψαξτο λιγο. Ψαξτο για να τελειωνει οτι πιο ηλιθιο υπαρχει σαν την ΕΕ.