Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Στόχος του Βένιου η Μοσχοπούλου εν όψη του χρίσματος του 2019 - Εκτίμηση Γ. Κιρκιλιανίδη

Βενιόπουλος Κώστας
Όλγα Μοσχοπούλου
H συμμετοχή της συμβούλου Όλγας Μοσχοπούλου της αντιπολίτευσης στην διαπαραταξιακή επιτροπή που επιφορτίστηκε για την αντιμετώπιση των όποιων επιπτώσεων από την έλευση των προσφύγων στην Αλεξάνδρεια είναι ένα γεγονός που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και σαφώς δείχνει ότι η συγκεκριμένη παράταξη είχε .....
συμφωνήσει με την πρόταση του Γ. Σπυρίδη να συγκροτηθεί αυτή η διαπαραταξιακή επιτροπή και αφετέρου η συμμετοχή της συμβούλου στις εργασίες της δείχνει την σταθερή επιλογή της ιδίας να συμβάλλει ενεργά στις εργασίες της.

Ωστόσο, η στάση του Κ. Βενιόπουλου που κατά έναν περίεργο τρόπο έχει αυτοχριστεί ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης μετά την τρίμηνη άδεια του Φ. Δημητριάδη έρχεται να ανακατέψει την τράπουλα και να δημιουργήσει νέα δεδομένα στον χώρο.
Ο Βενιόπουλος αν και υπολείπεται σε αριθμό σταυρών από τον Δημήτρη Βασιλόπουλο έχει αναλάβει να εκπροσωπεί την παράταξη σε συνδυασμό με την συστηματική απουσία του Σ. Κούγκα και έχει λοιπόν δημιουργηθεί ένα νέο στάτους που δείχνει ανάγλυφα το άγχος του συγκεκριμένου συμβούλου να παίξει έναν ρόλο ηγετικό στις ερχόμενες εκλογές του 2019.
Υπό την έννοια αυτή εξηγείται επαρκώς η συμπεριφορά του στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που εν απουσία της κ. Μοσχοπούλου δήλωσε  ότι η παράταξη της αντιπολίτευσης είναι αντίθετη με την έλευση προσφύγων ενώ μόλις προ δεκαπέντε ημερών ο ίδιος άνθρωπος δήλωνε ότι συμπάσχει και πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη να λυθούν τα όποια προβλήματα προκύψουν και συναινούσε στην δημιουργία της διαπαραταξιακής επιτροπής προτείνοντας την κ. Μοσχοπούλου.

Γιατί όμως αναφέρω τις ηγετικές φιλοδοξίες του Βενιόπουλου και τις συνδυάζω με την Όλγα Μοσχοπούλου; Είναι προφανές ότι για τους μυημένους στην ίντριγκα και την επαρχιώτικη πολιτική που επικρατεί στο σύνολο των πολιτικών και δημοτικών παρατάξεων οι προσωπικές φιλοδοξίες είναι εν πολλοίς αυτές που καθορίζουν τις εξελίξεις. Τί εννοώ:
Ο Βενιόπουλος στο άγχος του να πιάσει καλή θέση στην εκκίνηση για το χρίσμα της παράταξης για τις εκλογές του 2019 θεωρεί ότι πρέπει να πριονίσει, να φθείρει την Μοσχοπούλου που τα σενάρια φέρουν ως πιθανή διεκδικήτρια του χρίσματος. Συνεπώς, μιλάμε για μια κίνηση που έχει διπλό στόχο. Να προσεταιριστεί το ακροδεξιό ακροατήριο ο Βενιόπουλος και να "αδειάσει" την Μοσχοπούλου αναγκάζοντάς την είτε να αποχωρήσει από την διαπαραταξιακή επιτροπή είτε να διαχωρίσει την θέση της εκθέτοντάς την στα μάτια των ψηφοφόρων της παράταξης.

Γ. Κιρκιλιανίδης
Συζητώντας με τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Γιάννη Κιρκιλιανίδη για το θέμα αυτό άκουσα ένα σχόλιο που περιγράφει με σαφήνεια την κατάσταση: "Η Όλγα συμμετέχει στην διαπαραταξιακή. Ο Βενιόπουλος το ξέρει αφού και αυτός το ψήφισε. Έλα μου ντε που θέλει να την καθαρίσει από το προσκήνιο γιατί την θεωρεί ως αντίπαλο. Γι αυτό έφυγε από την συνεδρίαση".

Πρέπει να σημειώσω ότι εκτός της αποχώρησης Βενιόπουλου και των λοιπών συμβούλων της παράταξης σχόλια προκαλεί η αποχώρηση του Κίμωνα Παράσχου που ενώ ως πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου συμμετέχει στην διαπαραταξιακή επιτροπή και στο τοπικό συντονιστικό όργανο ως δημοτικός σύμβουλος αποχωρεί από την συζήτηση του θέματος!!!
Άβυσσος....

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οτι και να κανουν οι άξεστοι,η κ.Μοσχοπουλου ειναι η μονη που αξιζει εχει παιδεια και πολιτισμο και αυτο θα φανει και στο μελλον

Ανώνυμος είπε...

Ε βέβαια ο Βενιόπουλος τα πρόκοψε τόσα χρόνια στην Μελίκη και ονειρεύεται για το 2019 να είναι και υποψήφιος Δήμαρχος. Με τι προσόντα ρε μπάρμπα? Εκεί στην παράταξη Δημητριάδη αν εξαιρέσω τον Τάκη Βασιλόπουλο ,οι άλλοι είναι για την κομμένη γέφυρα στο Νησέλι. Αλήθεια για την φωτιά στο πρώην Δημοτικό κατάστημα τις Μελίκης ξέρει κάτι να μας πεί ο μέγας Βενιόπολος?

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΑΣ ΚΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Η ΟΛΓΑ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ
ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΠΡΟΣ ΠΟΙΑ ΜΕΡΙΑ ΘΑ ΓΕΙΡΕΙ Η ΖΥΓΑΡΙΑ
ΑΜΑ Ο ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΟΤΕ ΔΙΚΑΙΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

Τα καλάμια στην περιοχή μας είναι αυτοφυή.