Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ: 2 "Ναι σε όλα" και 1 "ξέρω αλλά δεν το λέω" - Χαμπίδης σε Λαπαβίτσα: Υπάρχει και Κώδικας Δεοντολογίας

Δημ. Χαμπίδης -- Κ. Λαπαβίτσας
Απο την χτεσινή ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Νάουσας βγήκε ένα συμπέρασμα αβίαστα. Ότι οι δυο από τους τρεις βουλευτές του κόμματος, οι Φρ. Καρασαρλίδου και ο Γ. Ουρσουζίδης, θα ψηφίσουν τη νέα συμφωνία εφόσον την φέρει ο Τσίπρας. Θα την ψηφίσουν στο όνομα της κομματικής ενότητας, της κυβερνητικής ομοψυχίας και της ομαλής πορείας της χώρας αφού, όπως.... ειπώθηκε, η ρήξη μπορεί να έχει αδιευκρίνιστες συνέπειες.


Γ. Ουρσουζίδης
Φρ. Καρασαρλίδου
Ο τρίτος βουλευτής, ο Κ. Λαπαβίτσας, για ακόμα μια φορά δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση. "Μάσησε" τα λόγια του λέγοντας ότι δε νομίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα φέρει μια συμφωνία στη λογική των δανειστών και ότι δεν θα ψηφίσει μια συμφωνία με μνημονιακό πρόσημο. Βέβαια, δεν ξεκαθάρισε σε τί ακριβώς κατά την γνώμη του συνίσταται ο μνημονιακός χαρακτήρας μιας συμφωνίας.

Είναι προφανές ότι ο Λαπαβίτσας θα βρεθεί σε δύσκολη θέση αν και εφόσον η κυβέρνηση προχωρήσει σε συμφωνία με τους δανειστές θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι ένα νέο μνημόνιο ίσως με άλλο όνομα. Οπότε, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας είτε θα αναγκαστεί να διαφοροποιηθεί μη ψηφίζοντας την συμφωνία είτε θα την ψηφίσει ερχόμενος σε ρήξη με τα δικά του πιστεύω. Βέβαια, υπάρχει και ο περιβόητος κώδικας δεοντολογίας που έχουν υπογράψει όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Λαπαβίτσα συμπεριλαμβανομένου, που δεσμεύει σε ηθικό και πολιτικό επίπεδο όλους τους βουλευτές σε περίπτωση διαφωνίας σε κορυφαία ζητήματα.
Την παρατήρηση αυτή έκανε κατά την χτεσινή διαδικασία ο γραμματέας της οργάνωσης Ημαθίας Δημ. Χαμπίδης λέγοντας προς τον κ. Λαπαβίτσα: "υπάρχει και ο κώδικας δεοντολογίας" εννοώντας ότι αν έχεις πολιτικό πρόβλημα τότε παραδίδεις την έδρα σου στο κόμμα.

Ο Κ. Λαπαβίτσας παραδέχτηκε ότι υπάρχει η δέσμευση του κώδικα δεοντολογίας που υπέγραψε πλην όμως ήταν χαρακτηριστική η επίκληση που έκανε ότι αυτός εκλέχτηκε από τον λαό και στην βάση ενός διακηρυγμένου προεκλογικά προγράμματος. Οπότε..
Οπότε είναι προφανές ότι δεν θεωρεί απολύτως δεσμευτικό τον κώδικα δεοντολογίας...
Μύλος.




Δεν υπάρχουν σχόλια: