Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

VIDEO- Ο δήμος, το καρουσέλ και το δίευρο για εισιτήριο

Η εκδήλωση στην Αλεξάνδρεια με το άναμμα του δέντρου έγινε χτες το βράδυ και είχε πολύ κόσμο. Ο επιχειρηματίας που έστησε το καρουσέλ στην πλατεία του Πνευματικού Κέντρου θα πρέπει να δούλεψε καλά και να έβαλε αρκετά λεφτά στην τσέπη του αφού ως γνωστόν για μια βόλτα ο γονέας για το...
παιδί του πλήρωνε δυο ευρώ.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο μετά από ερώτηση που έθεσε ο Κ. Ναλμπάντης και απάντησε ο δήμαρχος. Ο δημοτικός σύμβουλος ζήτησε να μάθει την διαδικασία που ακολουθήθηκε ώστε να στήσει ένας ιδιώτης μια επιχείρηση ολίγων ημερών στο κέντρο της πόλης, σε δημοτικό χώρο και με  στόχο το κέρδος.
Ο δήμαρχος είπε ότι η παραχώρηση του δημοτικού χώρου έγινε δωρεάν. Γνωρίζουμε όμως ότι στην όλη υπόθεση συνέβαλλαν και οι καταστηματάρχες καφέ που βρίσκονται στο κέντρο μετά από προτροπή του Εμπορικού Συλλόγου. Δε γνωρίζω αν και με ποιο χρηματικό ποσό πήρε μέρος και ο Σύλλογος. Ο ιδιώτης ζήτησε και πέτυχε να βάλει εισιτήριο της τάξης των δυο ευρώ για να καλύψει τα έξοδα και να βγάλει κέρδος που κατά την άποψή του τον συμφέρει για να στήσει το καρουσέλ.

Παρέμβαση έκανε ο πρώην αντιδήμαρχος Ν. Ανεσίδης που είπε στον δήμαρχο Δημητριάδη ότι αντίστοιχη δράση έγινε και επί δικής του θητείας αλλά οι δημότες δεν πλήρωναν τίποτα, ήταν δωρεάν αφού το κόστος είχε καλύψει ο δήμος και ανέρχονταν στις δέκα χιλιάδες ευρώ.

Και εδώ αρχίζουν να προκύπτουν τα ερωτήματα.
- Γιατί ο δήμος παραχώρησε δωρεάν δημοτικό χώρο;
- Ποιος ήταν αρμόδιος να παραχωρήσει το χώρο; Με ποια διαδικασία δόθηκε;
- Η Δημοτική Ενότητα Αλεξάνδρειας συνεδρίασε για το θέμα; Γιατί αναβλήθηκε η μεσημεριανή συνεδρίαση;
- Ποιο τελικά θα είναι το κέρδος του δήμου ή των δημοτών από αυτή τη δράση;

Δείτε το βίντεο με την ολιγόλεπτη συζήτηση για το θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του συμβουλίου


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μην το ψάχνεις φίλε μου, και μην βάζεις ερωτηματικά, απλά άνοιξε την κατά Δημητριάδη βίβλο, και πήγαινε στην σελίδα, κατά Κούγκα το ανάγνωσμα, θα σου λυθούν όλες οι απορίες.