Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Η παράσταση "Ο χρήσιμος και ο αστραπιαίος" συνεχίζεται / Τα ΜΜΕ (ορισμένα) του νομού αυτοεξεφτελίζονται

Ο αστραπιαίος με τον Αντώνη
Ο χρήσιμος με τον Μιχελάκη
To θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Πρωταγωνιστές ο «χρήσιμος» και ο «αστραπιαίος». Στο πλαίσιο του προσωπικού τους ανταγωνισμού για το ποιος είναι πιο αποτελεσματικός και ποιος έχει τις...
μεγαλύτερες «άκρες» προσφέρουν αφειδώς θέαμα στο φιλοθεάμον κοινό που τους παρακολουθεί με δέος. Οι υποκριτικές τους ικανότητες είναι δεδομένες όπως και διάθεσή του για ακόμα καλύτερα επεισόδια.
Το τελευταίο επεισόδιο γυρίστηκε μόλις χτες και δόθηκε αυτομάτως, αμοντάριστο, στην οθόνη δια μέσου των γραφείων προώθησης της δουλειάς του. Τα γραφεία αυτά έχουν τον παραπλανητικό τίτλο των μέσων ενημέρωσης ενίοτε αλλά δε βαριέσαι. Εξ άλλου στην Ελλάδα «είσαι ότι δηλώσεις» και αρκεί να βγαίνει το μεροκάματο. Τα γραφεία προώθησης λοιπόν δεν δίστασαν, στην πρεμούρα τους να «πουσάρουν» τον «χρήσιμο» και τον «αστραπιαίο», να δημοσιεύσουν δυο ανακοινώσεις τους για το ίδιο θέμα με την ίδια πάνω κάτω φρασεολογία που όμως ο καθένας ξεχωριστά ισχυρίζεται ότι ΑΥΤΟΣ έδωσε τη λύση στο πρόβλημα των 57 απολυμένων εργατών από τα Κλωστήρια Νάουσας.

Ναι, η παράσταση με θέμα την απόλυση των 57 εργατών από τα Κλωστήρια δόθηκε για να καρπωθούν κάποια ψηφαλάκια οι δυο βουλευτές. Εξ άλλου, θα πει κάποιος, έτσι δε γίνεται όλα τα χρόνια με τους βουλευτές; Έτσι γίνεται, είναι η αλήθεια. Εδώ έρχεται όμως η ευθύνη ενός εκάστου που βλέπει αυτή την πρακτική και σωπαίνει, συναινεί, ενθαρρύνει, μιμείται.

Ο χρήσιμος Βεσυρόπουλος ισχυρίζεται στην ανακοίνωσή του ότι θέλει να είναι χρήσιμος για τους Ημαθιώτες και τον τόπο του και γι αυτό έδρασε για να δοθεί λύση.

Θα έλεγα ότι ο χρήσιμος Βεσυρόπουλος είναι ολίγον τι σεμνός στην ανακοίνωσή του αυτή σε αντίθεση με τον αστραπιαίο Λάζαρο που περηφανεύεται ότι έχει μεγάλες γνωριμίες με τον Σαμαρά και ότι του τηλεφώνησε για να του ζητήσει παρέμβαση ώστε ο Στουρνάρας να εντάξει την τροπολογία στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς.  Μιλάμε για τεράστια επιτυχία να τηλεφωνήσεις στον Σαμαρά και όχι μόνο να σε απαντήσει αλλά να σε ακούσει κιόλας. Είναι δείγμα της πολύ καλής «χημείας» που έχει ο Λάζαρος με τον Αντώνη και πολύ σωστά το επισημαίνει ο βουλευτής στην ανακοίνωσή του.

Κλείνω την κριτική θεάτρου με μια πρόβλεψη αν και δεν είμαι μάντης ούτε αστρολόγος. Όσο περνάνε οι μήνες και πλησιάζουμε προς τις εκλογές τόσο ο «χρήσιμος» όσο και ο «αστραπιαίος» θα ανταγωνίζονται ποιος από τους δυο θα ανεβάσει την καλύτερη, την εντυπωσιακότερη παράσταση. Το θέμα όμως είναι ότι οι παραστάσεις αυτές πάνε «άπατες» αφού οι θεατές δεν τσιμπάνε…

Για την ιστορία δείτε τις δυο ανακοινώσεις και βγάλτε το συμπέρασμά σας:

Δεκτή η τροπολογία του Απόστολου Βεσυρόπουλου για τους 58 κλωστοϋφαντουργούς της Νάουσας
Σύμφωνα με ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Ημαθίας κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου "Δικαιώνεται πλήρως η προσπάθεια που κατέβαλε το τελευταίο διάστημα ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, για την επίλυση του προβλήματος  που αντιμετώπιζαν οι 57 πρώην απολυμένοι των κλωστηρίων Νάουσας, σχετικά με τη συνταξιοδότηση τους.

Με τροπολογία που κατέθεσε μαζί με συναδέλφους του στις 5/12/2013, άνοιξε ουσιαστικά ο δρόμος για την οριστική επίλυση του ζητήματος.  Σήμερα (21/12/13) η τροπολογία έγινε δεκτή από τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της ψήφισης του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς. 
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγους μήνες, με παρέμβαση του Βουλευτή Ημαθίας, είχε δοθεί λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τους 380 συνταξιούχους, πρώην απολυμένων των Κλωστηρίων Νάουσας, μετά την εγκύκλιο του ΙΚΑ που έθετε ανώτατο όριο στην αναγνώριση του πλασματικού χρόνου και ζητούσε τη διακοπή καταβολής των συντάξεων και την επιστροφή των χρημάτων.

Αναφερόμενος σε αυτή τη θετική εξέλιξη ο κ. Βεσυρόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Η προσπάθεια που ξεκίνησα μαζί με αυτούς τους ανθρώπους από τη Νάουσα, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια κατάφωρη αδικία, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η ρύθμιση αυτή, ήταν αναγκαία, για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης. Η δική μου ικανοποίηση, σε ηθικό επίπεδο, είναι να είμαι χρήσιμος στους πολίτες της Ημαθίας».

Παρέμβαση Τσαβδαρίδη σε Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για την επίλυση των συνταξιοδοτικών θεμάτων των απολυθέντων κλωστοϋφαντουργών της Νάουσας
Αίσιο τέλος θα έχει το μείζον ζήτημα της συνταξιοδότησης των 57 απολυμένων των Κλωστηρίων Ναούσης μετά την αποδοχή από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα της σχετικής για το φλέγον αυτό ζήτημα τροπολογίας που κατέθεσε ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης μαζί με συναδέλφους του σήμερα 21 Δεκεμβρίου.

Παρά το γεγονός ότι το θέμα της συνταξιοδότησης των απολυθέντων Κλωστοϋφαντουργών ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί μετά τις αρχές του Νέου έτους, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης μαζί με τον Βουλευτή Πρέβεζας κ. Δημήτριο Τσουμάνη μετά την κατάθεση σήμερα της σχετικής τροπολογίας, είχαν επικοινωνία με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας του να δώσει το πράσινο φως στον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα για την ένταξη της στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις.
Ο κ. Σαμαράς έδωσε άμεσα την σχετική εντολή στον κ. Στουρνάρα ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για την ψήφιση της, η οποία σε άλλη περίπτωση θα καθυστερούσε αρκετό ακόμα χρονικό διάστημα, παρατείνοντας την αγωνία των 57 απολυθέντων των κλωστηρίων Ναούσης. 

Τόσο ο κ. Τσαβδαρίδης όσο και ο κ. Τσουμάνης σε σχετική τους δήλωση εξέφρασαν τις βαθύτατες ευχαριστίες τους στον Πρωθυπουργό της χώρας για την δεδομένη ευαισθησία που έδειξε προκειμένου να βρεθεί ουσιαστική λύση στο εξαιρετικά σημαντικό αυτό ζήτημα. Φαίνεται ότι οι άριστες σχέσεις του Λάζαρου Τσαβδαρίδη με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά απέδωσαν καρπούς στην πράξη επιταχύνοντας τις εξελίξεις και υπερπηδώντας τα εμπόδια που μέχρι σήμερα αποτελούσαν ανασταλτικούς παράγοντες για την αίσια έκβαση του θέματος.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα αυτοί λέγονται πολιτικοί άντρες?

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι ολόψυχα στους ακατονόμαστους εικονιζόμενους άνοιξη να μην τους βρει να ταλαιπωρούν τους πολίτες.

Nikos Lioliopoulos είπε...

Συμφωνω. Αλλα τρομαζω με αυτους που θα ερθουν...