Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Επιστολή κατά του Φ. Δημητριάδη από τον Εμπορικό Σύλλογο - Βλογήσατε τα γένια σας, δεν ξεχνάμε

Τα χαμόγελα έσβησαν και επιτίθενται κατά του Φ. Δημητριάδη
Ευθέως κατά του δημάρχου ονομαστικά στρέφονται τα μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας με δημόσια επιστολή τους. Τον κατηγορούν ότι ουσιαστικά "έκλεψε" τη δουλειά τους και την παρουσίασε ως δική του και της διοίκησης αφού δεν έκανε τον κόπο να αναφερθεί ότι οι...
χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που γίνονται αυτό το διάστημα στην πόλη είναι όλες σχεδόν καρπός της δικής τους προσπάθειας και όχι του δήμου.

Η επιστολή γράφει τα εξής:

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, 

 Πριν από πενήντα ημέρες συναντηθήκαμε με εκπρόσωπο του Δήμου ώστε να ενημερωθούμε για το τι θα πραγματοποιήσει ο Δήμος για τις ημέρες των εορτών. Με έκπληξη (και ακολούθως με απογοήτευση), ακούσαμε την εκπρόσωπο του Δήμου να λέει ότι η Διοίκηση του Δήμου σχεδιάζει δύο με τρεις εκδηλώσεις, εκ των οποίων η μία ήταν το άναμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, κι όλο αυτό λόγω περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων. Έτσι από την πλευρά μας και με την τεράστια στήριξη των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αποφασίσαμε την πραγματοποίηση κάποιων δικών μας εκδηλώσεων, ώστε να δώσουμε στην πόλη μας το "άρωμα" των εορτών, αλλά ταυτόχρονα να τονώσουμε την αγοραστική δύναμη και ύστερα από μεγάλη προσπάθεια και για πρώτη φορά στο Δήμο μας καταφέραμε να φέρουμε στην πόλη ένα Carousel, το σπιτάκι του Αι-Βασίλη, όπως και διάφορα events. 

Για την υλοποίηση των παραπάνω χρειαζόταν η σχετική άδεια από το Δήμο για το χώρο υλοποίησής τους. Έτσι η Διοίκηση του Δήμου, στην οποία εσείς είστε επικεφαλής, αντιλαμβανόμενη τον ικανοποιητικό αριθμό εκδηλώσεων, ζήτησαν να προχωρήσουμε σε μια συνδιοργάνωση όλων των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Από την πλευρά μας, θέλοντας να δείξουμε "καλή διάθεση" συμφωνήσαμε, ώστε να έχει καλύτερη απήχηση το όλο πρόγραμμα. Και κάπως έτσι (κι ενώ οι καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος έχουν ξοδέψει χιλιάδες ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος!!! ) φτάσαμε στις 8 Δεκεμβρίου, στο άνοιγμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, το άναμα του δέντρου. 

Και για να αποδώσουμε "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι" και "τα του Θεού τω Θεώ", (τουλάχιστον εμείς προσπαθούμε να το κάνουμε πράξη ), τα τελευταία χρόνια, τις περισσότερες φορές, η συμβολή σας στα προβλήματά μας ήταν σημαντική και ουσιαστική. Όποτε απευθυνθήκαμε σε σας πάντα μας δεχθήκατε και μας ακούσατε με προσοχή. 
Όμως, στον ευχαριστήριο λόγο σας αναφερθήκατε στους πάντες εκτός από αυτούς που πραγματικά κόπιασαν ώστε να πραγματοποιηθεί το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα. Με έλλειψη σεβασμού απέναντί μας, δεν αναφερθήκατε ούτε καν σ’ αυτούς οι οποίοι σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη, ώστε ν’ αλλάξουν το κλίμα στην πόλη. Αντίθετα σε πλήθος κόσμου ευλογήσατε τα γένια σας κι όχι μόνο τα δικά σας, αλλά κι όλων των Δημοτικών σας Συμβούλων, που αμφιβάλουμε αν γνώριζαν καν το πώς έγιναν και ποιες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις υπάρχουν. 

 Και επειδή πάνω απ’ όλα είμαστε άνθρωποι, υποθέσαμε πως από αμέλεια δεν έγινε καμία αναφορά. 
Έτσι κι αφού σας αναφέραμε τον προβληματισμό μας μέσω της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κας Μοσχοπούλου Όλγας, και την πικρία μας αν θέλετε, για το γεγονός, περιμέναμε τις αμέσως επόμενες μέρες να διορθώσετε το ατόπημά σας με μια δημόσια δήλωση ή έστω ένα Δελτίο Τύπου. Αδίκως περιμέναμε. 

Για το λόγο αυτό σας αποστέλλουμε τη συγκεκριμένη επιστολή και ζητήσαμε με αίτησή μας (αρ.Πρωτ. 53100/16-12-2013) να μπει ως θέμα στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Ούτε αυτό πράξατε, μιας και θα μπορούσατε να το βάζατε στο Συμβούλιο της 17ης Δεκεμβρίου και το αφήσατε για τον επόμενο μήνα. 

Παραμονές εκλογών το 2010, όλα ήταν καλά τότε
και οι υποσχέσεις αρκετές. Δεν το ήξεραν όμως το τέλος...
Πληροφοριακά σας ενημερώνουμε ότι έχουμε πάρα πολύ καλή μνήμη και δεν ξεχνάμε εύκολα. Την επόμενη φορά που θα συνδιοργανώσουμε κάτι, από την πλευρά μας υπάρχει όλη η καλή διάθεση, ευελπιστούμε να εκτιμήσετε καλύτερα τις όποιες καταστάσεις….. 

 Με τιμή ΤΟ Δ.Σ. 

Υ.Γ.: Εν αναμονή του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου και την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η απόλυτη ξεφτίλα!! Η ασυδοσία, και η παραπληροφόρηση τις Διοίκησης Δημητριάδη, έχει γίνει ολυμπιακό άθλημα!! Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου τις Πόλης μας, μπροστά στην ανυπαρξία τις Διοίκησης του Δήμου, φρόντισε με την συμπαράσταση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να τονώσει τις εορταστικές αυτές ημέρες την Πόλη μας, και είναι προς τιμή όλων όσων συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή. Η διοίκηση του Δήμου όμως στην αρχή απαξίωσε την προσπάθεια αυτή, αφού οι εκπρόσωποι του εμπορικού Συλλόγου μίλησαν κατά αρχή, με κάποια κυρία που τιτλοφορείται ως υπάλληλος του Δήμου, ΕΙΝΑΙ? Στην συνέχεια και αφού αντιλήφθησαν ότι κάτι καλό είναι, άρχισαν το κονσομασιόν με την κυρία Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία προφανώς νομίζει ότι είναι η Μέρκελ, μαζί με τον κύριο Ρεσινιώτη επί ώρες μπροστά στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου και αφού ενημέρωσαν και κάποια τοπικά μέσα ενημερώσεις άρχισαν το θεάρεστο έργο τις προπαγάνδας εν όψει και των επικείμενων Δημοτικών εκλογών, Και το επιστέγασμα τις ανυπαρξίας στο άναμμα του Δένδρου και παρά τις συνεννοήσεις με τους εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου για την παρουσίαση τις προσπάθειας των εκπροσώπων του επαγγελματικού κόσμου τις Πόλης μας, ακολούθησαν την προσφιλή τους τακτική, τις παραπληροφόρησης και του καπελώματος τις ωραίας αυτής προσπάθειας του Εμπορικού κόσμου. ΝΤΡΟΠΗ, ΑΙΣΧΟΣ!!