Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Κόλαφος ο Απατσίδης για το έργο στην Μελίκη - Ζορίστηκαν άσχημα Δημητριάδης και Ματσούκας / Τώρα ξέρετε όλοι - Πάγωσαν οι σύμβουλοι της διοίκησης

Τους ζόρισε χτες ο Απατσίδης
Ζόρια χτες για τον Δημητριάδη
Ίσως για πρώτη φορά το στρίμωγμα να ήταν τόσο πιεστικό. Ίσως για πρώτη φορά το "ακάλυπτο" μέρος της κεφαλής του δημάρχου να κοκκίνισε τόσο πολύ. Ίσως να ήταν η πρώτη φορά που ο λαλίστατος σύμβουλος- εργολάβος Αρ. Ματσούκας δεν μίλησε σε υψηλούς τόνους. Ίσως ήταν η πρώτη φορά που το κλίμα στην παράταξη της πλειοψηφίας ήταν τόσο βαρύ που κανένας τους δεν ένιωσε την...
ανάγκη να πάρει το λόγο και να υπερασπιστεί τόσο τον δήμαρχο όσο και τον συνάδελφό τους.

Δεν είπε λέξη ο Δημητριάδης στα όσα
του καταλόγισαν Απατσίδης και Τασιόπουλος
Χτες το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο της Αλεξάνδρειας ακούστηκαν τέτοια και τόσα πράγματα που είναι ο ορισμός της αναγκαιότητας να παρέμβει ένας εισαγγελέας ώστε να διερευνήσει τα όσα ειπώθηκαν εν είδη καταγγελίας από τον σύμβουλο της μειοψηφίας Γιάννη Απατσίδη αλλά και από τον συνάδελφό του Τ. Τασιόπουλο. Το θέμα των παρεμβάσεων ήταν η διαδικασία που ακολουθήθηκε για το περιβόητο έργο που θα γίνει στην Μελίκη και αφορά στο αποχετευτικό δίκτυο.

Ο Γ. Απατσίδης ήταν ήρεμος και σαφής. Αναφέρθηκε στο "στόρυ" της δημοπρασίας για το αποχετευτικό της Μελίκης και έθεσε ενώπιον των ευθυνών τους όλους τους συμβούλους της πλειοψηφίας και τον ίδιο τον δήμαρχο λέγοντάς τους ότι "το θέμα αυτό θα μας απασχολήσει ως δήμο στο άμεσο μέλλον και κανείς δεν θα δικαιούται να πει ότι δεν γνώριζε".


Και γιατί να μην πάρω κι αυτό το έργο;
Αρ. Ματσούκας
Η υπόθεση, όπως αναλυτικά εξιστορήθηκε χτες έχει ως εξής:
Στην διαδικασία της δημοπρασίας για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου στην Μελίκη εμφανίστηκαν δέκα εργολάβοι αυτοπροσώπως αλλά κατατέθηκαν έντεκα προσφορές. Η ενδέκατη προσφορά κατατέθηκε από τον σύμβουλο της πλειοψηφίας και εργολάβο Αρ. Ματσούκα για λογαριασμό του κατασκευαστή Αβρανά που τελικά πήρε το έργο ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Η κριτική που ασκήθηκε στην χτεσινή συνεδρίαση εστιάστηκε στο παράνομο κατά τον κ. Τασιόπουλο, της υποβολής της προσφοράς από τον δημοτικό σύμβουλο που είναι και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου. Ο Τ. Τασιόπουλος ισχυρίστηκε ότι ο νόμος απαγορεύει επί ποινής έκπτωσης σε κάποιον σύμβουλο να συνάψει σύμβαση με τον δήμο του πάνω από πέντε χιλιάδες ευρώ.

Ο Γ. Απατσίδης εστίασε αλλού. Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος στενός συνεργάτης του δημάρχου, ο κ. Ματσούκας παίρνει όλα τα έργα στον δήμο είτε εμφανώς είτε αφανώς. Είπε συγκεκριμένα για τις παιδικές χαρές που τις πήρε ένας εργολάβος από την Λάρισα αλλά τις κατασκεύσε ο κ. Ματσούκας. Μάλιστα ο κ. Απατσίδης θύμισε στο σώμα αυτό που είχε πει προ μηνών ο σύμβουλος Κ. Ναλμπάντης "όποια πέτρα κι αν σηκώσεις στον δήμο Αλεξάνδρειας θα βρεις τον Αριστείδη. Πως γίνεται και παίρνεις όλα τα έργα εσύ Άρη;"

Το τελειωτικό "χτύπημα" όμως για την διοίκηση από την πλευρά του Γ. Απατσίδη ήρθε στο τέλος. Ρώτησε ευθέως τον κ. Ματσούκα: "Πέστε κύριε Ματσούκα, το έργο στην Μελίκη θα το κατασκευάσετε εσείς;"
Και εκεί που περιμέναμε μια "ζωηρή" αντίδραση εκ μέρους του συνεργάτη του Φ. Δημητριάδη ήρθε η ξέπνοη απάντηση: "Κύριε Απατσίδη είμαι εργολάβος και άμα βρεθεί δουλειά δεν την αφήνω. Όλος ο κόσμος ξέρει την ποιότητα της δουλειάς μου".
Η απάντηση είχε δοθεί. Το έργο θα το κατασκευάσει ο συνεργάτης του Δημητριάδη. Το έργο της αποχέτευσης στην Μελίκη, αν και εφόσον γίνει, θα το υλοποιήσει ο Αρ. Ματσούκας προς δόξαν της κοινής λογικής.


Από την φιέστα του Αυγούστου. Τότε υπογράφτηκε η σύμβαση, τώρα
βρήκε το λάθος στην μελέτη ο εργολάβος
Βέβαια, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο Γ. Απατσίδης αναφέρθηκε στην ιστορία της μελέτης που έφτιαξε ένας ιδιώτης μελετητής προ δεκαετίας και του ζητήθηκε επί θητείας Δημητριάδη η επικαιροποίησή της. Η μελέτη λοιπόν αυτή με την οποία έγινε και η δημοπρασία, είπε ο κ. Απατσίδης, είχε τόσες αστοχίες που αναγκάζει τον εργολήπτη Αβρανά να την ακυρώσει και να φτιάξει άλλη, νέα μελέτη που όμως κανείς δεν είναι σε θέση να διαβεβαιώσει ότι δεν κοστίσει παραπάνω το έργο ή δεν θα καταναλωθούν τα απρόβλεπτα που ..προβλέπονται στο έργο και είναι της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ!
Ο Γ. Απατσίδης είπε σκωπτικά στο σημείο αυτό: "Πως γίνεται και σε όλα τα έργα το ποσό αυτό ακούμε". Ήταν σαφής αιχμή άμεσα συνδεδεμένη με τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν για μια σειρά από έργα που έγιναν στον δήμο...

Ο κ. Απατσίδης αναφερόμενος στον μελετητή είπε ότι όχι μόνο δεν είναι ηλίθιος αλλά πανέξυπνος και γι αυτό του προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι έκανε λάθος στον υπολογισμό των υψομέτρων ώστε αν κάποιος πάει να κάνει το έργο με την μελέτη αυτή τότε θα δούμε τους σωλήνες να τοποθετούνται δυο μέτρα πάνω από το έδαφος!!!
Τουτέστιν, έκλεισε ο Γ. Απατσίδης, όλα έγιναν στη βάση σχεδίου και τώρα που αποκαλύπτεται το σχέδιο αυτό οφείλουν όλοι να πάρουν θέση με πρώτο τον δήμαρχο.

Έλα όμως που ο δήμαρχος Δημητριάδης δεν έβγαλε άχνα. Δεν πήρε το λόγο ο δήμαρχος να υπερασπίσει τον συνεργάτη και όλοι μετά την συνεδρίαση αναρωτιούνται γιατί το έκανε αυτό. Η ερμηνεία που ακούστηκε από τους περισσότερους ήταν ότι ο δήμαρχος στα δύσκολα πάντα κάνει την "πάπια", δεν μιλάει και αφήνει ακάλυπτους τους συνεργάτες του νομίζοντας ότι θα γλυτώσει την κριτική.  Είναι μια ερμηνεία από συνεργάτες του στον δήμο Πλατέος που τον γνωρίζουν πολύ καλά.

Συμπερασματικά να πούμε ότι για πρώτη ίσως φορά ζορίστηκε τόσο πολύ ο δήμαρχος Δημητριάδης και ο στενός του συνεργάτης Ματσούκας. Ζορίστηκαν διότι ήταν απόλυτα προετοιμασμένος ο Γιάννης Απατσίδης και τεκμηρίωσε απόλυτα τα όσα έλεγε. Ζορίστηκε ο δήμαρχος και άφησε ακάλυπτο τον συνεργάτη του γιατί άκουσε επιχειρήματα και λογικά ερωτήματα. Ζορίστηκε γιατί άκουσε τα όσα ο νόμος προβλέπει και πιθανολόγησε βάσιμα ότι έρχεται άλλη μια δικαστική εμπλοκή να προστεθεί στις τόσες άλλες που έχει.

Χτες αποδείχτηκε ότι αν οι σύμβουλοι της μειοψηφίας, της αντιπολίτευσης δηλαδή, προετοιμάζονταν όπως ο Απατσίδης και ο  Τασιόπουλος θα ήταν θέμα ημερών ή συνεδριάσεων η ηχηρή πτώση της διοίκησης. Επίσης αποδείχτηκε και ένα άλλο πράγμα για ακόμα μια φορά. Η απόλυτη απαξίωση του τέως δημάρχου Μπ. Γκιόνογλου που δεν έβγαλε άχνα για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Και δεν έβγαλε άχνα διότι και ο ίδιος έκανε προσφορά για το έργο αυτό αν και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου. Δεν έβγαλε άχνα και επιβεβαίωσε με την σιωπή του όσους λένε ότι είναι εν δυνάμει ένας από τους πολυτιμότερους συμβούλους του ...Δημητριάδη. Όμως, θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Γκιόνογλου ότι η υστεροφημία όσων ασχολήθηκαν με τα κοινά είναι ο πολυτιμότερος πλούτος.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δημητριαδης τελος. Αυτος και η παρεα του να πανε απο κει οπου ηρθαν. Αλλαγη τωρα, αλλαγη ριζικη.
Βαρεθηκαμε πια

Ανώνυμος είπε...

Και ποιός θα φέρει την αλλαγη? Βλέπεις κάποιον αξιόλογο?

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 9, 50 που ζεις φίλε μου? Η συνέχεια αυτής τις Πόλης είναι ο Δημητριάδης, ο Κούγκας ,ο Ματσούκας, ο Βενιόπουλος, και ο Στεργιόπουλος ? αυτοί θα συνεχίσουν να Διοικούν αυτό τον τόπο? Η μήπως συμμετέχεις μια εσύ στο…..θεάρεστο έργο τους?

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΑΠ ΕΞΩ Σ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΣΙΓΑ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ.....