Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

΄Έκανες λάθος Χρήστο που άφησες το παπά στο Νησί να κάνει πολιτική - Καλή η αστική ευγένεια αλλά έχει και όρια

Χρ. Αντωνίου
βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Πληροφορήθηκα και εκνευρίστηκα είναι η αλήθεια  ένα γεγονός που έλαβε χώρα χτες στην εκκλησία του Νησίου Αλεξάνδρειας. Ο ιερέας, όχι του χωριού, αλλά ένας που συλλειτουργούσε, αμέσως μετά την ακολουθία άρχισε το κήρυγμα που δεν είχε καμιά σχέση με την σωτηρία της ψυχής αλλά με παράδοση μαθήματος πολιτικής αγωγής. Λες και ήταν καθηγητή στο Πάντειο τρόπω τινά και έκανε διάλεξη.
Ναι, ο ιερέας απευθυνόμενος σε όλους όσοι ήταν παρόντες εντός του ναού άρχισε να μιλάει για την πολιτική της κυβέρνησης και έθιξε ζητήματα όπως ο διαχωρισμός κράτους- εκκλησίας, το μακεδονικό, το μάθημα των.....
θρησκευτικών κλπ κλπ.

Καταγράφω το γεγονός για έναν και μοναδικό λόγο. Παρών στην "διάλεξη" ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Χρήστος Αντωνίου που εμφανώς καταλήφθηκε εξαπίνης και καθηλώθηκε χωρίς να αντιδράσει. Είναι προφανές ότι πρυτάνευσε η αστική ευγένεια που τον διακρίνει και ως άνθρωπος χαμηλών τόνων που είναι προτίμησε να μη κάνει αντιπαράθεση με τον ιερέα και ούτε να "χαλάσει" το κλίμα αλλά ουσιαστικά έδωσε μια νομιμοποίηση στον ιερέα που αναπαρήγαγε την πολιτική του Μητροπολίτη και ουσιαστικά λειτουργούσε ως εμβρυουλκό της πολιτικής της ΝΔ και του Μητσοτάκη.
Ας το πάρουν είδηση όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα στελέχη του ότι ορισμένες στιγμές πρέπει να σηκώνουν ανάστημα, να ανοίγουν το στόμα τους, να αντιπαρατίθενται και να βάζουν τα πράγματα στη θέση τους. Σε διαφορετική περίπτωση καλό θα είναι να αποφεύγουν τέτοιες συναθροίσεις γιατί τελικά είναι πολιτικά ...ανθυγιεινές. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν έκανε λάθος. Ο βολεμένος χρήστος είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφυλαξ. Για τόσο ξεφτύλα μιλάμε. Κρίμα.. Βγήκε μια φορά. ότι οικονόμησε , οικονόμησε.. Ποτέ ξανά αυτά τα ερμαφρόδιτα στην βουλή.