Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Πέθανε ο Γιώργος Γαλανομάτης, ο κορυφαίος αθλητικός συντάκτης της Ημαθίας και συγγραφέας του 5τομου έργου Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Την είδηση του θανάτου του Γιώργου Γαλανομάτη ασφαλώς τη γνωρίζετε. Ο κυρ Γιώργος, για όσους τον ήξεραν και μεταξύ αυτών που τον γνώριζαν είχα την τύχη είμαι..... και εγώ, σε ηλικία 85 ετών ολοκλήρωσε την παρουσία του στα εγκόσμια και πέρασε στην τοπική ιστορία της δημοσιογραφίας ως ο παλαιότερος και ο μεγαλύτερος εν ζωή ασχολούμενος με την αθλητική δημοσιογραφία στην Ημαθία. Ένα επίτευγμα που θα παραμείνει για πολλές δεκαετίες να θυμίζει το πάθος που είχε ο κυρ Γιώργος για το χώρο του ποδοσφαίρου και ειδικότερα για τη Βέροια.

Τον γνώρισα στα γραφεία της εφημερίδας ΛΑΟΣ πριν από τριάντα περίπου χρόνια. Όπως έλεγε και ο ίδιος δεν ήξερε πολλά γράμματα αλλά είχε πάθος, ενέργεια, άποψη, γνώσεις για το ποδόσφαιρο και του αναγνώριζαν όλοι. Ήταν η εποχή που είχε εκδώσει τον πρώτο τόμο του έργου του με γενικό τίτλο Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ" και είχα την τιμή να μου το χαρίσει με προσωπική ιδιόχειρη αφιέρωση.
Μετά από δέκα περίπου χρόνια παρουσιάστηκε η συνέχεια της εκδοτικής του προσπάθειας όπου ήταν παρόντες γνωστοί δημοσιογράφοι (Μπλιάτκας, Θεοφιλόπουλος, Μπούζας). Ήταν Νοέμβριος του 2009.

Εγώ σταμάτησα να ασχολούμαι με τον χώρο του ποδοσφαίρου και είχα πολλά χρόνια να τον συναντήσω. Θα τον θυμάμαι όρθιο, ευθυτενή, χαμογελαστό και πάντα με μια καλοκάγαθη συμβουλή να σε δώσει.
Καλό ταξίδι κυρ Γιώργο
Συλλυπητήρια στα παιδιά του και στην οικογένειά του γενικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: