Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Σταμάτα τις "γλύκες" με τους παπάδες Χρήστο. Αντί να του ζητήσει το λόγο έπιασε κουβέντα μαζί του!!!


Π
ροχτές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Χρ. Αντωνίου παραβρέθηκε σε μια εκδήλωση στο στρατόπεδο που βρίσκεται στο Παλιοχώρι. Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Βέροιας. Μέχρι εδώ καλά και ...άγια.
Ωστόσο, μαθαίνω από την..... σελίδα της εκκλησίας της Αλεξάνδρειας ότι ο βουλευτής επιχείρησε να πείσει τον Παντελεήμονα για τα κέρδη και εν πολλοίς τα οφέλη της συμφωνίας των Πρεσπών αλλά ο μητροπολίτης τον έβαλε στη θέση του αφού του τα έψαλε!!!

Δε μπορώ να κατανοήσω αυτή τη συμπεριφορά. Δεν είναι δυνατόν τη μια μέρα να γίνεσαι στόχος (στο Νησί) ενός παπά που  αντί να κάνει κήρυγμα για να σώσει καμιά ψυχή βγάζει πολιτικό λόγο επιτιθέμενος στον Τσίπρα, στον Σύριζα και στον ίδιο τον βουλευτή Αντωνίου που ήταν παρών και μάλιστα με σκαιό τρόπο και την άλλη μέρα ο ίδιος βουλευτής να χαριεντίζεται με τον αρχηγό αυτού του συστήματος.
Αντί ο Αντωνίου μ΄ άλλα  λόγια να προσπαθεί να πείσει τον Μητροπολίτη καλά θα έκανε να του έκανε αυστηρές παρατηρήσεις για τη συμπεριφορά των υπαλλήλων του αλλά και τη δική του που έχει βάλει στόχο αμέτι μουχαμέτι να μετατραπεί σε πολιτική ηγέτη και διοργανώνει συλλαλητήρια, εκφωνεί ομιλίες για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και άλλα τέτοια σκηνικά που καμιά σχέση δεν έχουν με το σχήμα του. 
Αντί να του ζητήσει το λόγο για τη συμπεριφορά των παπάδων που βρίζουν δημόσια, καλούν τους πολίτες σε πράξεις έκνομες, προτρέπουν τους πολίτες σε αυτοδικίες, εκφωνούν από άμβωνος αντιπολιτευτικούς λόγους με ανοίκειες εκφράσεις αυτός κάθεται και διαλέγεται νομιμοποιώντας τον και από πάνω.
Εκτιμώ ότι είναι λάθος αυτή η συμπεριφορά.

Όσοι βέβαια γνωρίζουν τον βουλευτή ξέρουν ότι πρόκειται για ένα άτομο χαμηλών τόνων, ήρεμο και υπέρ του διαλόγου αλλά αυτό δε θα πρέπει να αποτελεί μειονέκτημα στη δεδομένη στιγμή που διεξάγεται ένας πόλεμος και διαπιστώνει ότι μετέρχονται όλων των μέσων και του ψεύδους συμπεριλαμβανομένου.

Λάθος μ άλλα λόγια και καλά θα κάνει ο βουλευτής να σταματήσει αυτές τις σχέσεις με το παπαδαριό που έχει στρατευτεί πειθήνια στις στοχεύσεις του αρχηγού τους.

Κλείνω με μια επισήμανση προς τον διαχειριστή της σελίδας της εκκλησίας. Είναι γνωστό ότι υπάρχει πρόβλημα ορθογραφίας γενικώς. Οι παπάδες δεν εξαιρούνται. Ας το προσέξει κάποιος γιατί εκτίθενται. Το ρήμα "ξύνω" γράφεται με "υ" παρεμπιπτόντως...


Δεν υπάρχουν σχόλια: