Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Έτοιμοι να γράψουν ιστορία Γκυρίνης και παπάδες - Θα κάνουν το μεγαλύτερο συλλαλητήριο όλων των εποχών στο Γιδά;

Έτοιμοι να γράψουν ιστορία
Διαβάζω το ρεπορτάζ του ΕΜΒΟΛΟΣ και ΔΕΝ πέφτω από τα σύννεφα. Ο δήμαρχος Γκυρίνης ως νέος "μακεδονομάχος" που εζήλωσεν τη δόξα του Μελά και του Κώττα και θέλει να γράψει ιστορία μαζί με τον Μητροπολίτη αντάμα.
Οι δυο τους και σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους και δεν ξέρω ποιους άλλους σκέφτονται να διοργανώσουν και στην Αλεξάνδρεια συλλαλητήριο.
Φιλόδοξος ο.... στόχος, δε λέω, αλλά από την ώρα που έχει τεθεί θα πρέπει να γίνει προσπάθεια ώστε να πετύχει και να μην είναι τρεις και ο κούκος από την περιοχή. Και τονίζω "από την περιοχή" διότι θα εμφανιστούν στον Γιδά αρκετά ακροδεξιά και φασιστικά παρτάλια από τις γύρω περιοχές που θα δώσουν και τον τόνο ασφαλώς με συνθήματα που ΜΟΝΟ η Χρυσή Αυγή τα λέει.

Είναι προφανές ότι το παιχνίδι στο οποίο ενεπλάκη ο Γκυρίνης είναι επικίνδυνο και σίγουρο ότι δεν πρόκειται να του αποφέρει κανένα όφελος στην κάλπη. Ας το γνωρίζει καλά και ας μην έχει ως σύμβουλο τον πανικό εν όψη εκλογών και κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Ο Μητροπολίτης δεν έχει καμία κάλπη να αναμετρηθεί, ισόβιος είναι και κάνει πολιτική γιατί προφανώς δεν του φτάνει να σώζει ψυχές και να υπηρετεί το θεό του. 

Και αφού θέλει ο δήμαρχος Γκυρίνης να κάνει συλλαλητήριο στο Γιδά που φέρει από τη δεκαετία του ΄50 το όνομα "Αλεξάνδρεια" ας το φροντίσει αυτό το θέμα καλύτερα από τα άλλα που έχει αναλάβει. Είναι φυσικό να μην προλαβαίνει να φτιάξει αγάλματα του Αλεξάνδρου με ή χωρίς Βουκεφάλα αλλά μπορεί να βρει ψεύτικα ομοιώματα ή να κάνει χρήση της τεχνολογίας και να τα δείχνει ψηφιακά στον τοίχο του Πνευματικού για παράδειγμα.

Τι άλλο θα δούμε;


Δεν υπάρχουν σχόλια: