Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Ο Αντωνίου για τις ζημιές στα ροδάκινα: Άμεση η ανάγκη να δώσει λύση ο ΕΛΓΑ- Περιοδεία σε συνεταιρισμούς και φάρμες

Στις αρχές της εβδομάδας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Χρήστος Αντωνίου επισκέφθηκε συνεταιρισμούς, επιχειρήσεις μεταποίησης και φάρμες ροδακίνων για να αποκτήσει ιδία αντίληψη της ζημιάς που υπέστη ο χώρος μετά τις συνεχείς βροχοπτώσεις. Μια ζημιά που όπως λένε οι ίδιοι οι αγρότες είναι πολύ μεγάλη και αναμένεται να προκαλέσει σημαντική μείωση στο εισόδημά τους αν και οι υποχρεώσεις προς εφορία και προμηθευτές συνεχίζουν να υφίστανται αλλά διογκώνεται η αδυναμία τους να ανταποκριθούν. Συνεπώς, απαιτείται άμεση......
αντίδραση εκ μέρους του κράτους και των μηχανισμών του ώστε να αποζημιωθούν.

Ο βουλευτής επισκέφθηκε Συνεταιρισμούς στη Μελίκη, στο Καμποχώρι, στο Λουτρό και την Ξεχασμένη όπου είχε συζητήσεις με παραγωγούς και συνεταιριστές. Αμέσως μετά έγραψε τα παρακάτω στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb:
"Ενώ η χρονιά για το ροδάκινο ξεκίνησε σχετικά καλά,τα προβλήματα περίσσεψαν μετά τις έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις των προηγούμενων εβδομάδων με την υποβάθμιση της ποιότητας και τη μη εμπορευσιμότητα τους.
Άμεση ανάγκη να δοθεί λύση από τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ για τις ζημιές που προέκυψαν στις συγκομίσιμες ποικιλίες νεκταρινιών και ροδακίνων.
Η συχνότητα επανάληψης παρόμοιων φαινομένων τα τελευταία χρόνια, λόγω κλιματικής αλλαγής, επιβάλλει στον ΕΛΓΑ την άμεση αναθεώρηση του κανονισμού ασφάλισης και ενδεχόμενα τη διαφοροποίηση των ασφαλίστρων για κάλυψη πρόσθετων ζημιών". 








Δεν υπάρχουν σχόλια: