Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Η υποκρισία της δικαιοσύνης, τα μπλόκα και το ταμείο που θα χρειαστεί για τα δικαστήρια

-ή αποχώρηση ή αυτόφωρο;

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πόσοι αγρότες θα αποχωρήσουν από το μπλόκο μετά την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αλλά αυτό που ξέρω στα σίγουρα είναι ότι η δικαιοσύνη είναι εντελώς ανεξάρτητη και δεν ....παίρνει εντολές από κανέναν.


Η εισαγγελέας Γκουτζαμάνη θυμήθηκε μετά από 35 μέρες κατάληψης των δρόμων από τα τρακτέρ ότι διαπράττεται ποινικό αδίκημα το οποίο διώκεται αυτεπάγγελτα παρακαλώ και είπε να ενημερώσει τους κατά τόπους εισαγγελείς για τα ..δέοντα.

Είναι προφανές ότι η υπόθεση αυτή μπάζει από όλες τις πλευρές. Η κυβέρνηση διαπίστωσε ότι με την τακτική της που είναι άρτσι μπούρτσι και λουλάς, που είναι ατελέσφορη, που είναι επικοινωνιακά αναποτελεσματική δεν μπορεί να καταφέρει να σπάσει τα μπλόκα και επιλέγει να κάνει χρήση του βραχίονα του κράτους, την δικαιοσύνη.

Ορισμένοι αγρότες από το μπλόκο Νησελίου είναι σίγουρο ότι θα αποχωρήσουν επικαλούμενοι διάφορες δικαιολογίες. Αρκετοί είναι αυτοί που ήδη έφυγαν τις προηγούμενες μέρες. Πάρα πολλοί είναι αυτοί που παρκάρισαν τα τρακτέρ τους στον κόμβο και δεν πάτησαν το πόδι τους στο σημείο. Παίζουν μπιρίμπα στο καφενείο, όπως είπε ένας αγρότης στην προχτεσινή συνέλευση.
Η κυβέρνηση κάνει το ίδιο που έκαναν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις όταν είχαν στο δρόμο τους αγρότες. Ένα κίνημα ετερόκλητο, χωρίς ενιαία εκπροσώπηση, με διαφορετικά κίνητρα, πολυδιασπασμένο. Επιχειρεί να το ακυρώσει και να το απαξιώσει στην πράξη. Μετέρχεται κάθε τρόπο και χρησιμοποιεί και την ανεξάρτητη δικαιοσύνη.
Θα φύγουν οι αγρότες; Θα φύγουν ηττημένοι και με την ουρά στα σκέλια αφού όλοι γνωρίζουν ότι μια κόλα χαρτί έχει μεγαλύτερη δύναμη από όλα τα τρακτέρ της χώρας όταν αυτά δεν έχουν σαφή ταξικό προσανατολισμό, όταν αυτά δεν έχουν ως στόχο να συντρίψουν το αστικό σύστημα που αναπαράγεται μέσω αυτών των θεσμών, των αντιδραστικών θεσμών, μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται και η δικαιοσύνη.

ΥΓ: Ας φτιάξουν από τώρα ταμείο για τα δικαστικά έξοδα σε όσους υποβληθεί μήνυση γιατί θα χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: