Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Έκκληση για βοήθεια στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες στον Πλάτανο - Πάνω από 200 και 70 βρέφη είναι τρεις μέρες...

Η είδηση δημοσιεύτηκε το μεσημέρι στο inveria.gr και ανέφερε ότι στο ΣΕΑ Πλατάνου επί της Εγνατίας οδού είναι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες από την Συρία και έχει δημιουργηθεί μια δύσκολη κατάσταση αφού είναι πολλοί, οι τιμές είναι ακριβές για την τσέπη τους και επιπλέον και ίσως το κυριότερο θέλουν να προσεγγίσουν τα σύνορα για να....
συνεχίσουν τον δρόμο τους προς την βόρεια Ευρώπη.
Ο εγκλωβισμός αυτός γίνεται στη βάση σχεδίου της αστυνομίας η οποία προσπαθεί να ελέγξει την ροή των προσφύγων προς τα σύνορα και θέλει να διαχύσει την ροή κατά μήκος της διαδρομής. Αφήνουν τα λεωφορεία που έρχονται από Αθήνα μέσω Κοζάνης να προχωράνε ανάλογα με αυτά τα άτομα που περνάνε τα σύνορα.
Βέβαια, οι συνθήκες διαμονής στα ΣΕΑ Πλατάνου σε σύγκριση με τις συνθήκες που επικρατούν στην Ειδομένη είναι απείρως καλύτερες αλλά υπάρχει το ζήτημα του κόστους του φαγητού που είναι πανάκριβο. Πρέπει ωστόσο να σημειώσουμε ότι σήμερα η ιδιοκτησία της επιχείρησης έδωσε δωρεάν φαγητό στους πρόσφυγες.
Επίσης πρέπει να αναφέρουμε ότι ήδη στο χώρο βρίσκονται αλληλέγγυοι από την Θεσσαλονίκη και μέλη της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Αλεξάνδρειας που έδωσαν στα Τοπικά Χρονικά πληροφορίες.

Πριν από λίγο πήραμε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από την ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ μέλη της οποίας επισκέφθηκαν τον χώρο και διαπίστωσαν ότι υπάρχει ανάγκη βοήθειας αφού στο ΣΕΑ Πλατάνου είναι 200 και πλέον πρόσφυγες και 70 περίπου παιδιά και βρέφη που έχουν ανάγκη από πάνες και ρούχα.
Είναι προφανές ότι απαιτείται άμεση παρέμβαση τόσο από τον δήμο Αλεξάνδρειας, την Περιφέρεια Ημαθίας όσο και από συλλόγους της περιοχής αλλά και μεμονωμένους πολίτες για να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις του εγκλωβισμού.
Η βοήθεια μπορεί να κατευθύνεται είτε κατά μόνας στον χώρο όπου θα παραδίδεται στους πρόσφυγες είτε ερχόμενοι σε επαφή με την Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Αλεξάνδρειας στο  τηλέφωνο: 6977915377

Η ανακοίνωση της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Αλεξάνδρειας είναι:

Δεν υπάρχουν σχόλια: