Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Εξέθεσε το ΚΚΕ ο Αλευράς μιλώντας για τους πρόσφυγες στον Πλάτανο - Θα αντιδράσει ή θα το καταπιεί

Ευτυχώς δεν έμειναν εδώ και έφυγαν....
Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας έγινε αναφορά στους πρόσφυγες που για μια βδομάδα παρέμειναν στον ΣΕΑ Πλατάνου. 
Διάφοροι σύμβουλοι πήραν τον λόγο αλλά μια τοποθέτηση έκανε εντύπωση και συζητήθηκε τόσο από τους παρόντες που παρακολουθούσαν την συνεδρίαση όσο και από άλλους συμπολίτες που το πληροφορήθηκαν τις .....
επόμενες μέρες. Η τοποθέτηση του επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Χρήστου Αλευρά ήταν αυτή που προξένησε αρνητικά σχόλια και αμφιβολίες για το κατά πόσο εκφράζει προσωπικές απόψεις όντας εκπρόσωπος ενός κόμματος, του ΚΚΕ, που έχει μια ξεκάθαρη άποψη για το προσφυγικό.
Ο Χρ. Αλευράς εν τη ρύμη του λόγου του είπε ότι "....ευτυχώς δεν ξέμειναν εδώ να έχουμε και προβλήματα...."
Λες και οι πρόσφυγες είναι εγκληματίες, μεταφέρουν καμιά μολυσματική ασθένεια και φοβόμαστε μήπως μολυνθούμε. Λες και ο κόσμος δεν έχει προβλήματα στην περιοχή μας αλλά παρόλα αυτά αντέδρασε άμεσα και έδωσε δεκάδες σακούλες με βοήθεια για αυτούς τους πρόσφυγες που ο Αλευράς λέει ότι ευτυχώς έφυγαν...

Είναι προφανές ότι η φράση αυτή δεν έχει καμιά σχέση με όσα λέει το ΚΚΕ με πλήρη σαφήνεια. Το ΚΚΕ που μιλάει για χώρους φιλοξενίας με τον ακόλουθο τρόπο:
– Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων, που θα λειτουργούν με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Σε αυτά θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή.


Ο Αλευράς διατύπωσε μια ξενοφοβική αντίληψη που όμως ειπώθηκε με με απόλυτη φυσικότητα αναδεικνύοντας την παθογένεια εκείνων των προσώπων που αναλαμβάνουν να υπηρετήσουν έναν θεσμό ως εντεταλμένοι ενός κόμματος και στα δύσκολα εμφανίζουν τις αδυναμίες τους.
Ο δημοτικός σύμβουλος Χρ. Αλευράς δεν μπορεί να επικαλεστεί απειρία δεδομένου ότι έχει πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος. Ελληνικά γνωρίζει και όφειλε να γνωρίζει τις θέσεις του κόμματος που τον εξέλεξε στη θέση αυτή. Αν διαφωνεί με τις θέσεις αυτές θα ήταν έξυπνο αν μη τι άλλο να μην πάρει το λόγο, να μην μιλήσει δηλαδή.

Συμπερασματικά. Η φρασούλα αυτή εκτός του ότι εκθέτει προσωπικά τον ίδιο τον δημοτικό σύμβουλο στριμώχνει το ΚΚΕ που πλέον είναι αναγκασμένο να αντιδράσει είτε ανακαλώντας στην τάξη τον σύμβουλο είτε υποδεικνύοντάς τον ευγενικά να παραχωρήσει τη θέση του στον επόμενο.
Απλά πράγματα

-Επειδή πιθανόν ορισμένοι να μην γνωρίζετε τις επίσημες θέσεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό μπορείτε να τις δείτε εδώ.
Επίσης, δείτε μια ανακοίνωση της Τομεακής Οργάνωση του Πειραιά και κάντε συγκρίσεις με αυτό που είπε ο Χρ. Αλευράς.

1 σχόλιο:

Xρήστος Αλευράς είπε...

κε Μόχλα
Ο τόπος είναι μικρός και τα δάκτυλά μας πολύ μικρά γιά να μας κρύψουν.
Ποιός είναι ο Αλευράς το ξέρουν φίλοι και ....μη φίλοι.
Τελικά μάλλον άτεχνα αποσιώπησες την τοποθέτησή μου που ανέλυε τις ανάγκη καταπολέμησης του κακού στη ρίζα του,δηλαδή των αιτίων που δημιουργούν τους πρόσφυγες,τον αχαλίνωτο καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό κτλ.στα οποία και αναφέρθηκα.
Άν δεν καταπολεμήσουμε την αιτία που δημιουργεί πρόσφυγες, κανένας σταθμός ΠΛΑΤΑΝΟΥ, δεν θα είναι ικανός να τους εξασφαλίσει βιώσιμες συνθήκες ζωής...
Δεν γνωρίζω απο που αντλείς τα στοιχεία σου (από όπου και μάλλον έχεις απομονώσει τις οκτώ λέξεις,στις οποίες στηρίζεις τα γραφόμενά σου), αλλά στοιχειώδης ανθρώπινη (δεν κάνω λόγο για δημοσιογραφική)ανάγκη δικαιοσύνης θα είναι να παρουσιάσεις όλη την τοποθέτηση μου στο δημοτικό συμβούλιο.
Δώσε τη δυνατότητα στους αναγνώστες να κρίνουν , και μην τους θεωρείς ανόητους που μπορείς να τους πλασάρεις οτιδήποτε.
Πάντως για ακόμη μια φορά άξιος ο ....μισθός σου,αφού έκανες πάλι αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.......

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΕΥΡΑΣ