Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Τέλος το μπλόκο Νησελίου - Ένας αγώνας χαμένος εξ αρχής, χωρίς πλαίσιο και χωρίς να αναδεικνύεται η πραγματική αιτία του προβλήματος

Αποχώρησαν από το μπλόκο του Νησελίου οι αγρότες του δήμου Αλεξάνδρειας προ λίγων ωρών ολοκληρώνοντας τον κύκλο ενός αγώνα που εξ .....αρχής φάνταζε ανεδαφικός, χωρίς αρχή μέση και τέλος και προ πάντων, ένας αγώνας που παραδόξως και παραλόγως συσπείρωνε αγρότες φτωχούς, μεσαίους και ...πλούσιους. Ήταν εξ αρχής βέβαιο ότι αυτός ο αγώνας, αυτές οι κινητοποιήσεις ήταν αδιέξοδες και το μόνο που θα έκαναν θα έριχναν νερό στο μύλο των πολιτικών που έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από την ΕΕ και το εγχώριο πολιτικό προσωπικό.
Γιατί, αν μη τι άλλο, μετά από σαράντα μέρες στο δρόμο "κατάφεραν" να αποσπάσουν την δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα κλείσει το επάγγελμα με την καθιέρωση μέτρων που θα οδηγεί σ΄ αυτό που ονομάζεται "κατά κύριο επάγγελμα αγρότης" και θα οδηγήσει εκτός του επαγγέλματος εκατοντάδες χιλιάδες ετεροεπαγγελματίες, φτωχούς που κάνουν και τον αγρότη για να επιβιώσουν.
Τώρα, αυτό που επικαλούνται οι συνδικαλιστές ότι πέτυχαν το αφορολόγητο στις εννιάμισι χιλιάδες ευρώ είναι υπό αίρεση αφού πρέπει να εγκριθεί από την τρόικα. Ας εγκριθεί πρώτα και μετά το συζητάμε.
Κέρδισε κανείς από αυτόν τον αγώνα; Ναι, κέρδισε η κυβέρνηση που χειρίστηκε με εξυπνάδα την κατάσταση και μάλιστα θα φτάσουν στο σημείο τα κατά τόπους μπλόκα να την ευχαριστεί διότι θα αναστείλει- απαλλάξει εκατοντάδες αγρότες από τα μπλεξίματα με την ποινική δικαιοσύνη απαλλάσσοντας μάλιστα και όλους όσοι έχουν καταδικαστεί παλαιότερα.
Εδώ θα είμαστε.

Συμπέρασμα
Όταν αρχίζει ένας αγώνας καλό είναι να μπαίνει πρώτα το πλαίσιο.
Να μην τίθενται μαξιμαλιστικά αιτήματα που δεν μπορούν να υπηρετηθούν από ένα κίνημα ετερόκλητο, ανόμοιο και το οποίο έχει αντικρουόμενα συμφέροντα εντός του.
Να μην αφήνονται να γίνονται έρμαια διαφόρων ακροδεξιών κύκλων που στην αναμπουμπούλα βρήκαν ευκαιρία να βγάλουν τον φασισμό τους στο προσκήνιο.
Να έχουν ξεκάθαρο στο μυαλό τους την αιτία που γεννά το πρόβλημα και όχι το αποτέλεσμα. Η αιτία είναι η ΕΕ και το ευρώ που απαιτεί λιτότητα. Ωστόσο, κανένα μπλόκο δεν τόλμησε να το αναδείξει πλην βέβαια της ΠΑΣΥ.

Αυτά τα ολίγα και πολύ πρόχειρα για τώρα και είναι βέβαιο ότι θα επανέλθω.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

περιμενω αρθρο σου για να σχολιασω και εγω. Πολλα θα πω.