Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Αγωνία για παράνομα αρνιά και κατσίκια ενόψη Πάσχα από τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας / Ο Τσαρτσάνης γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα

Συνεδριάζει αύριο το βράδυ στις 9 το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας με κύριο θέμα την προστασία των συμφερόντων των κρεοπωλών μελών του από τις παράνομες πωλήσεις αρνιών και κατσικιών που γίνονται σε στάνες κυρίως τις μέρες του Πάσχα.


Ο πρόεδρος του συλλόγου που γνωρίζει πολύ καλά το.... θέμα αυτό αφού ο ίδιος είναι κρεοπώλης έβαλε το ζήτημα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης και ουσιαστικά ζητάει την ουσιαστική εμπλοκή της διοίκησης του Δήμου Αλεξάνδρειας για την πάταξη του φαινομένου αυτού που ενδημεί θα έλεγα στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Γ. Τσαρτσάνης, ο πρόεδρος του συλλόγου θα πρέπει ωστόσο να πει ευθέως και "φόρα παρτίδα" σε ποια σημεία γίνεται αυτό το παράνομο εμπόριο, ποιοι είναι οι διακινητές. Τους γνωρίζει όλους και κακώς δεν σπεύδει στην αστυνομία έτσι ώστε να κινηθεί ως οφείλει για να πατάξει το φαινόμενο.
Βέβαια, ο αντίλογος που υπάρχει είναι ότι οι καταναλωτές αγοράζουν πολύ πιο φθηνά από τους κτηνοτρόφους στο μαντρί αλλά η επιλογή αυτή υποκρύπτει και κινδύνους υγείας και παράλληλα, ουδείς μπορεί να εγγυηθεί την ακριβή προέλευση των αμνοεριφίων. Δηλαδή, βαφτίζονται ως ελληνικά αρνιά και κατσίκια που πιθανόν να έχουν έρθει λαθραία από Αλβανία...

Κατά τα άλλα, το ΔΣ του συλλόγου θα τιμήσει τους λαογράφους Γ. Ντελιόπουλο και Δημ. Πανταζόπουλο και θα συζητήσει αν και πότε θα επισκεφθεί τους βουλευτές Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για να θέσει ενώπιόν τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του.

Αναλυτικά η πρόσκληση είναι:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αμα γνωρίζει να πει. Αλλιώς να βγάλει τον σκασμό του.