Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Κάδοι ανακύκλωσης γυαλιού στην Αλεξάνδρεια / Καλή η προσπάθεια αλλά δε φτάνει..

Το μεσημέρι τοποθετήθηκαν στο κέντρο της πόλης ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης γυαλιού. Οι κάδοι μπήκαν σε κομβικά σημεία και στόχος της αντιδημαρχίας καθαριότητας και του αρμοδίου αντιδημάρχου είναι να αρχίσει να λειτουργεί ο κάθε πολίτης με υπευθυνότητα ώστε να δοθεί μια ελάχιστη συμβολή στην μείωση των αστικών απορριμμάτων.


Οι κάδοι είναι ειδικά διαμορφωμένοι ώστε να.... υποδέχονται μόνο μπουκάλια και θα πρέπει όλοι μας να λειτουργήσουμε σωστά και να μην επιτρέπουμε σε κανέναν ασυνείδητο να ρίχνει χαρτιά, τσιγάρα κλπ γιατί στο τέλος θα ακυρωθεί η όλη προσπάθεια.
Επίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι εκτός από τα κενά μπουκάλια των μαγαζιών μπορούμε να ρίχνουμε και μπουκάλια που χρησιμοποιούμε στα σπίτια μας. Για παράδειγμα άδεια μπουκάλια σάλτσας που όμως προηγουμένως θα πρέπει να έχουμε πλύνει καλά.

Πολιτικό το θέμα
Βέβαια, για να δουλέψει στο σύνολό της η ανακύκλωση θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσει το κράτος ότι είναι μονόδρομος αυτή η επιλογή. Θα γλυτώσουμε χρήματα, μόλυνση και θα κερδίσουμε υγεία και βιοτικό επίπεδο. Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και απαιτείται πολιτική βούληση. Απαιτείται να τεθεί το θέμα με έντονο τρόπο εκ μέρους της ΚΕΔΕ στο Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να πάψει ο κάθε δήμος να επιβαρύνει με υπέρογκα δημοτικά τέλη τους δημότες του για να κάνει διαχείριση απορριμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: