Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΓΚΥΡΙΝΗΣ - Απαράδεκτη συμπεριφορά του δημάρχου απέναντι στην τοπική αγορά. Δίνει δουλειές σε Βέροια και Θεσσαλονίκη

Η δημοτική παράταξη του υποψήφιου δημάρχου Αλεξάνδρειας "ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ" - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την τακτική του απερχόμενου δημάρχου Φ. Δημητριάδη να δίνει δουλειές και συνεπώς χρήμα σε επαγγελματίες εκτός του δήμου.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Nα το ξεκαθαρίσουμε εξ αρχής για να μην έχουμε άσκοπους λαϊκισμούς και....
αντιπαραθέσεις. Η παράταξή μας είναι υπέρ της τήρησης των νόμων και της νομιμότητας. Είναι υπέρ της κοινής λογικής και υπέρ του κοινού συμφέροντος. Υπέρ της ανάπτυξης του τόπου και της βιωσιμότητας των τοπικών επιχειρήσεων.
Υπό το πρίσμα αυτό θεωρούμε τουλάχιστον επικίνδυνη την τακτική του δημάρχου Φώτη Δημητριάδη προσωπικά να επιλέγει επαγγελματίες και προμηθευτές ή πωλητές υπηρεσιών εκτός δήμου Αλεξάνδρειας διότι καταφέρνει καίριο χτύπημα στην τοπική αγορά.
Τα παραδείγματα που ακούστηκαν στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας ήταν ένα ελάχιστο δείγμα της συμπεριφοράς του  δημάρχου και της διοίκησης συνολικότερα και που δεν περιποιούν τιμή σε κανέναν. Δεν είναι δυνατόν σε τέτοιες εποχές να παίρνει τέτοιες αποφάσεις ο δήμαρχος και αναθέτει δουλειές ύψους 15 χιλιάδων ευρώ σε μηχανικό της Θεσσαλονίκης όταν στην Αλεξάνδρεια μόνο υπάρχουν οκτώ μηχανικοί για να κάνουν την ίδια δουλειά. Και επί  πλέον, δεν είναι δυνατόν να εκστομίζονται από το στόμα του δημάρχου τέτοιες απαξιωτικές εκφράσεις ότι «δεν είναι ικανοί να τα καταφέρουν και για το λόγο αυτό την ανέθεσα τη δουλειά σε γραφείο της Θεσσαλονίκης».
Αναφερόμαστε στα πιστοποιητικά ενεργειακής επάρκειας που έπρεπε να έχουν τα σχολικά κτήρια ώστε να μπουν στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ».
Επίσης, θεωρούμε αδιανόητο να δίνονται άλλα 7,5 χιλιάδες ευρώ σε ασφαλιστικό γραφείο της Βέροιας όταν στον δήμο Αλεξάνδρειας υπάρχουν δεκάδες ασφαλιστικά γραφεία και πράκτορες που θα μπορούσε στοιχειωδώς να ρωτήσει, να τους ζητήσει προσφορές η υπηρεσία του δήμου και να αναθέσει τη δουλειά στην πιο συμφερότερη.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση του δήμου και ο ίδιος ο δήμαρχος συμπεριφέρονται με τέτοιον τρόπο που κάνει κακό στην αγορά, στους επαγγελματίες και τους εμπόρους. Αυτή η τακτική πρέπει να σταματήσει.
Εμείς καταγγέλουμε τον δήμαρχο και δηλώνουμε ότι ως αυριανή διοίκηση θα στηρίξουμε την τοπική αγορά με όποιον νόμιμο τρόπο μπορούμε. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο καιρός γαρ εγγύς!!!!