Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο πλευρό του Θ. Αγαπητού ενόψει της νέας δίκης του για τον Φούχτελ / ΚΑΛΕΣΜΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την εκ νέου δίωξη στον αγωνιστή - δάσκαλο Θανάση Αγαπητό, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας,  και στους δύο εργαζόμενους των ΟΤΑ οι οποίοι είχαν συλληφθεί μετά την περσινή διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη του εντεταλμένου της γερμανικής κυβέρνησης, Φούχτελ. Στη δίκη που ακολούθησε, είχαν αθωωθεί πανηγυρικά και οι 3 συλληφθέντες με το αιτιολογικό ότι δεν τέλεσαν καμία αξιόποινη πράξη. Στη... συνέχεια, μετά και από τις έντονες και ύποπτες ενστάσεις μεγάλων ΜΜΕ, ο εισαγγελέας άσκησε έφεση και έτσι οι τρεις εργαζόμενοι θα δικαστούν εκ νέου.

Εντύπωση είχε προκαλέσει η στάση της αστυνομίας, που μετά από «ταυτοποίηση» μέσω οπτικοακουστικού υλικού, συνέλαβε τους τρεις άντρες ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου.

Μάλιστα, η αστυνομία ξεπέρασε κάθε όριο, συλλαμβάνοντας
τον δάσκαλο και συνδικαλιστή της αντικαπιταλιστικής αριστεράς μέσα στο σχολείο του, αμέσως μετά τη γιορτή που έκανε με τους μαθητές του για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην Χούντα.

Όσο κι αν η κυβέρνηση και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τις διαμαρτυρίες του λαού, ο αυταρχισμός δεν θα περάσει! Δεν είναι έγκλημα αλλά δικαίωμα και υποχρέωση ενός εργαζόμενου να παλέψει εναντίον του νέου μεσαίωνα, ενάντια σε ένα νέο μοντέλο αυτοδιοίκησης, με εξαφάνιση των κοινωνικών δομών και χιλιάδες απολύσεις. Απαιτούμε άμεση παύση των διώξεων ενάντια στους 3 αγωνιστές, και διακοπή κάθε αντιλαϊκής πολιτικής που περνάει από τους Δήμους και αφήνει κόσμο στον δρόμο. 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστήριο στις 2 Απριλίου, να αγκαλιάσουμε τους 3 εργαζόμενους που διώκονται για τους δίκαιους αγώνες τους και να τους αθωώσουμε για ακόμα μια φορά, σε πείσμα κυβέρνησης και Τρόικας (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: