Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Γιατί ο Δημητριάδης θέλει τα 12 να τα κάνει 17; Τι τον αναγκάζει;

Η εμμονική συμπεριφορά του απερχόμενου δημάρχου Αλεξάνδρειας να παραμένει γαντζωμένος στην καρέκλα του μετά από 12 ολόκληρα χρόνια παραμονής του σ΄ αυτή είναι τουλάχιστον αξιοπερίεργη. Ο Φ. Δημητριάδης εκλέχτηκε δήμαρχος Πλατέος το 2002 και ανέλαβε καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2003 και από τότε για δώδεκα περίπου χρόνια παραμένει σ΄ αυτή. Είναι προφανές ότι η θητεία του είναι μεγάλη και όπως ο ίδιος έχει πει κατ΄ επανάληψη απαιτεί αστείρευτες δυνάμεις, σωματικές και πνευματικές, για να αντεπεξέλθει επαρκώς ένας...
δήμαρχος.

Τα καθήκοντα του δημάρχου αυξήθηκαν όπως και οι ευθύνες του από την ώρα που εκλέχτηκε δήμαρχος ενός τεράστιου δήμου με σαράντα πέντε χιλιάδες κατοίκους και με τεράστιες ανάγκες.
Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την ηλικία η οποία είναι αν μη τι άλλο αναπόφευκτη για όλους μας και στη βάση της κοινής παραδοχής ότι επιβάλλεται η ανανέωση προσώπων και ιδεών θα περίμενε κανείς να πάρει την αυτονόητη απόφαση ο Φ. Δημητριάδης να αποχωρήσει από το πολιτικό προσκήνιο. Θα έφευγε με το κεφάλι ψηλά, νικητής σε όλες τις αναμετρήσεις και θα περίμενε να αξιολογήσει το έργο του η ιστορία.

Αντιθέτως, ο Φώτης Δημητριάδης πήρε την ακριβώς αντίθετη απόφαση. Μια απόφαση που έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με την κοινή λογική και την κοινή απαίτηση του λαού για ανανέωση, για νέο αίμα στην πολιτική και στα κοινά.
Βέβαια, το επιχείρημα του απερχόμενου δημάρχου είναι ότι θέλει να ολοκληρώσει το έργο του που κατά την άποψή μου είναι μηδενικό αν όχι καταστροφικό. Επικαλείται τις πιέσεις που δέχτηκε από τους δημότες για να συνεχίσει. Θεωρώ ότι και μόνο στο άκουσμα του «επιχειρήματος» φέρνει πηγαίο γέλιο σε όλους μας.

Είναι μονόδρομος λοιπόν να οδηγηθούμε στο ερώτημα: Γιατί θέλει τόσο πολύ, διακαώς θα έλεγα, να παραμείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του; Γιατί θέλει να παραμείνει δήμαρχος όντας 12 χρόνια στην καρέκλα του και να τα κάνει 17;

Γιατί δήμαρχε; Τι σε αναγκάζει να δίνεις ακόμα μια εκλογική μάχη, ακόμα μια προεκλογική εκστρατεία στα 65 σου; Γιατί;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κατά την γνώμη μου για την εμμονή του Δημητριάδη να κατέβη πάλι στις Δημοτικές εκλογές υπάρχουν τουλάχιστον δύο εκδοχές. Εκδοχή πρώτη. Εάν επανεκλεγεί θα μοιράσει την θέση του Δημάρχου ως εξής. Ένα χρόνο ο Κούγκας , ένα χρόνο ο Κίμωνας Παράσχου, ένα χρόνο το σαΐνι ο Γρηγόρης Στεργιόπουλος, και ένα χρόνο ο εντιμότατος Κώστας Βενιόπουλος. Και όλα αυτά γιατί? Γιατί όλοι αυτοί μαζί δηλαδή στις επόμενες εκλογές το 2019 θα στηρίξουν τον Δημητριάδη που μάλλον θα είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή!! Έτσι εξασφαλίζει την εκλογή του στην Ευρώπη!! Εκδοχή δεύτερη. Εάν δεν εκλεγεί. Τότε έχοντας τύψεις που δεν εξέλεξε συμπαραστάτη του δημότη τον Κίμωνα Παράσχου, που σημειωτέων στην ψηφοφορία εκείνη πήρε Μ Ι Α (1) ΨΗΦΟ!!! Θα τον χρήση Αρχηγό τις αντιπολιτεύσεις ( δεν έχει σημασία αν θα είναι αξιωματική, η μείζον) οι άλλοι όσοι εκλεγούν δεν θα θυμώσουν γιατί ένας-ένας θα την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια ( καθότι η αντιπολίτευση θα είναι μαρτύριο για αυτούς) Και έτσι θα δικαιωθεί και ο Κίμων που του έφαγε την αρχηγία ο Γκαβαρδίνας όταν παραιτήθηκε ο Καραμούσας. !! Δεν σου κρύβω ότι ο Δημητριάδης βλέπει μακριά , με γυαλιά όμως , γιατί χωρίς γυαλιά, χλωμό ο βλέπω. Άντε και καλή λευτεριά!!