Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ρεπορτάζ- Οι εκλογές στην Δ.Ο Αλεξάνδρειας της ΝΔ, οι "ταμειακώς εντάξει" και η κάλπη που αν μιλούσε θα έλεγε πολλά

Η απελθούσα ΤΕ Αλεξάνδρειας
Οι εκλογές στις οργανώσεις της ΝΔ στην Ημαθία είχαν αναγγελθεί εδώ και μέρες. Η σχετική ανακοίνωση μάλιστα μέσω του τύπου είχε διαδοθεί και ουδείς δικαιούται να ισχυρίζεται ότι "δεν ήξερε". Κάνω αυτή την εισαγωγή διότι κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα ότι δεν ήξεραν οι ΝεοΔημοκράτες ότι γίνονται εκλογές και για το λόγο αυτό δεν έσπευσαν να...
θέσουν τα ονόματά τους ως υποψήφιοι για τις Τοπικές-Δημοτικές Οργανώσεις.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ανακοινώνονται οι εσωκομματικές εκλογές πριν από δεκαπέντε μέρες και αμέσως τα εναπομείναντα στελέχη του κόμματος αρχίζουν έναν αγώνα δρόμου να βρουν υποψήφιους, να βρουν εκείνους τους ανθρώπους που ακόμα επιμένουν να δηλώνουν μέλη της ΝΔ και που θα ήταν διατεθειμένοι να αναλάβουν την ευθύνη του μέλους της τοπικής ηγεσίας του κόμματος.

Στην Αλεξάνδρεια ο απερχόμενος πρόεδρος Δημήτρης Τοπάλης αποφασίζει να συνεχίσει από την θέση του προέδρου οπότε λύνεται ένα πολύ βασικό πρόβλημα. Ο κ. Τοπάλης θα είναι εκ νέου πρόεδρος στα σίγουρα αφού ουδείς άλλος εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη θέση αυτή. Το μεγάλο πρόβλημα όμως ήταν στην εξεύρεση μελών για τη νέα Δημοτική Οργάνωση (Δ.Ο) στην οποία θα έπρεπε να εκπροσωπούνται όλες οι δημοτικές ενότητες.

Την ευθύνη να βρουν γενναίους που θα εκλεγούν στα σίγουρα αναλαμβάνει η διοίκηση Δημητριάδη. Ο δήμαρχος έχοντας την βασική αποστολή και καθήκον να βοηθήσει το κόμμα που τον στήριξε με το χρίσμα του στις εκλογές του 2010 αναθέτει στον στενό του συνεργάτη και αντιδήμαρχο Βενιόπουλο να του βρει δυο από την Μελίκη. Η αποστολή είναι εύκολη. Ο αντιδήμαρχος βρίσκει δυο άτομα νέα στην ηλικία και αυτομάτως  χρίζονται υποψήφιοι. Μάλιστα η μια είναι γυναίκα η οποία όμως ατύχησε αφού δεν τα κατάφερε μόνη και έρημη όπως την άφησαν και δεν συγκέντρωσε τους απαραίτητους σταυρούς για να εκλεγεί. Εκλέχτηκε όμως ένας άλλος από την ενότητα αυτή, ο προερχόμενος από την Αγκαθιά πρόεδρος του εκεί τοπικού συμβουλίου και στενός πολιτικός φίλος του δημάρχου.

Από την ενότητα Πλατέος βρίσκονται άλλοι τρεις. Εκλέγονται οι δυο, οι Ακριβόπουλος και Γκούντας αλλά αποτυγχάνει ο εκ Πλατέος προερχόμενος Προδρομίδης που βρίσκει στην κάλπη τον δικό του σταυρό μόνο!!!

Από την ενότητα των Αντιγονδιών τα πράγματα πήγαν ομαλά και χωρίς εκπλήξεις. Στην Αλεξάνδρεια συνέχισε ο κ. Παπαγεωργίου που όντας μέλος της ΝΟΔΕ ήθελε διακαώς να εκλεγεί αλλά και να επανεκλεγεί στο νομαρχιακό όργανο που θα συγκροτηθεί σε λίγες μέρες. Επίσης εκλέχτηκε και ο Απ. Ρεσινιώτης, πρόεδρος της Αλεξάνδρειας που όλες οι πληροφορίες λένε ότι θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Δημητριάδη.

Αυτά όσον αφορά στα πρόσωπα. Πάμε τώρα στους ψηφίσαντες αλλά και στον τρόπο που έγινε η ψηφοφορία. Η εκλογική διαδικασία έγινε στα γραφεία του κόμματος που βρίσκονται πάνω από τα ΕΛΤΑ. Στα γραφεία αυτά η κάλπη περίμενε με αγωνία κάποιον Νεοδημοκράτη να έρθει και να της ρίξει κάποιο ψηφοδέλτιο αλλά μάταια. Οι ώρες περνούσαν και η κατάσταση σοβάρευε. Τη λύση ανέλαβαν να δώσουν οι έμπειροι της οργάνωσης που είδαν το αδιέξοδο και ανέλαβαν δράση.

Τα μέλη που είχαν δικαίωμα ψήφου με βάση το καταστατικό ήταν ελάχιστα. Και ήταν ελάχιστα διότι δεν ήταν ταμιακά εντάξει, δεν είχαν πληρώσει την συνδρομή τους το τελευταίο έτος. Θα αναρωτηθεί κανείς αν είχαν πληρώσει το προηγούμενο έτος ή το πιο προηγούμενο. Καλώς θα αναρωτηθεί. Η απάντηση είναι ότι οι ίδιοι δεν είχαν πληρώσει ποτέ αλλά στις καταστάσεις φαινότανε ότι ήταν πληρωμένοι.
Το "κόλπο" είναι γνωστό σε όλους. Οι όποιες ενισχύσεις έμπαιναν στο κομματικό ταμείο μεταφράζονταν αμέσως σε συνδρομές και πιστώνονταν σε κάποια μέλη που τα ίδια είχαν άγνοια αλλά βέβαια ήταν ταμιακώς εντάξει!

Τα ταμιακώς εντάξει μέλη λοιπόν ήταν πολύ λίγα. Τη λύση στο οικονομικό ανέλαβε να δώσει, λένε οι πληροφορίες, ο δήμαρχος Δημητριάδης. Κατέβαλε πρώτα 200 περίπου ευρώ και μετά ψήφισε. Αυτομάτως, με τα διακόσια ευρώ έγιναν ταμειακώς εντάξει άλλα 100 μέλη και η κατάσταση άρχισε να γίνεται πιο καλή, αισιόδοξη....

Την ώρα αυτή αρχίζουν και καταφτάνουν ορισμένοι και δηλώνουν ότι θα κάνουν χρήση μιας παλιάς, πολύ παλιάς συνήθειας. Να αποφασίζει ο άντρας για όλη την οικογένεια. Και επειδή οι λεγάμενοι ήταν πολύ άντρες αποφάσισαν για ολόκληρο το σόι τους και το αποτέλεσμα ήταν ψηφίζουν για τον εαυτό τους αλλά και για άλλα είκοσι συγγενικά τους πρόσωπα!!

Μ΄ αυτά και με τα άλλα οι αρμόδιοι επί της κάλπης και της οργάνωσης έκριναν ότι ο αριθμός των ψηφισάντων ήταν αρκετός και ικανοποιητικός οπότε η κάλπη έκλεισε, τα φακελάκια συγκεντρώθηκαν άρχισε η καταμέτρηση, έγινε το πρακτικό και έδωσαν ο ένας τον άλλον συγχαρητήρια για την υποδειγματική ψηφοφορία....

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λάλατα -λάλατα, γαργάλατα, γαργάλατα!!!