Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Σήμερα αρχίζει το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας να στήσει ψηφοδέλτιο στην Αλεξάνδρεια

φωτ. αρχείου

Για τις 11  το πρωί είναι προγραμματισμένη η πρώτη ημι-ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας με επιλεγμένους καλεσμένους, πολίτες και φορείς, που θα γίνει στην αίθουσα του δήμου Αλεξάνδρειας. Το  θέμα είναι η διερεύνηση κατ΄ αρχήν της δυνατότητας να συγκροτηθεί μια νέα Δημοτική Κίνηση που στην συνέχεια θα...
φροντίσει να μετουσιωθεί σε Ψηφοδέλτιο για να πάρει μέρος στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2014.
Είναι προφανές ότι η κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας ποντάρει πολλά στην πρωινή εκδήλωση και θα προβεί σε διαπιστώσεις τόσο από τον αριθμό των συμπολιτών που θα πάρουν μέρος όσο και από τις διαθεσιμότητες που θα προκύψουν.
Είναι μια αρχή και ως εκ τούτου δύσκολη αφού ο ΣΥΡΙΖΑ όντας κόμμα εξουσίας δεν έχει καταφέρει ακόμα να αποκτήσει οργανωτικό άπλωμα στην κοινωνία και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αδυνατεί να υλοποιήσει πολιτικές που ψηφίζονται κεντρικά αλλά τελικά μένουν στα χαρτιά. Η κεντρική πολιτική για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης είναι γνωστή και συμπυκνώνεται στο δίπτυχο: Διακριτά ψηφοδέλτια με πολιτικά χαρακτηριστικά ανατροπής της υφιστάμενης πολιτικής της συγκυβέρνησης που συρρικνώνει τους ΟΤΑ και ενισχύει τις στρεβλώσεις που έχει επιφέρει ο Καλλικράτης και δεύτερον άνοιγμα σε χώρους που μπορούν από κοινού να δουλέψουν ώστε να αλλάξει το τοπίο που καθορίζονται από τους λεγόμενους "παράγοντες" και τα τοπικά συστήματα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλουν να παίξουν το ρόλο του κ Τσιάπλα, τότε ας συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο, θα είναι όμως μία ακόμη συνιστώσα του Δημητριάδη. Εκτός και αν θέλουν να μάθουν πόσοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο Δήμο μας.