Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Ιδανική αυτόχειρας η Μοσχοπούλου - Επέλεξε να αυτοκτονήσει πολιτικά παρέα με τον Γκυρίνη. Δικαίωμά της

Θα προσπαθήσω να αποτιμήσω πολιτικά την ένταξη της Μοσχοπούλου στην παράταξη του απερχόμενου και κατά την εδραία πεποίθησή μου πολιτικά τελειωμένου Γκυρίνη. Δεν με απασχολούν τα όσα ακούγονται στα καφενεία περί συναλλαγής γιατί έχω ιδίαν άποψη για την Όλγα και βάζω το χέρι μου στη φωτιά για την εντιμότητά της. Όσα ακούγονται και μου μεταφέρονται θεωρώ ότι .....κινούνται στη σφαίρα της κακοήθειας και επειδή χρόνια τώρα τα ακούω κι εγώ και είμαι μαθημένος στις κακοήθειες μικρών ανθρώπων γεμάτων προσωπικών κόμπλεξ μπορώ να αντιληφθώ ως ένα βαθμό την συναισθηματική κατάστασή της.
Η Μοσχοπούλου ήδη έχει στην πλάτη της δυο θητείες ως δημοτική σύμβουλος. Η πρώτη θητεία της ήταν με δήμαρχο τον Δημητριάδη που της έκανε την τιμή να την κάνει πρόεδρο του συμβουλίου για μια διετία. Η πρώτη θητεία της πέρασε χωρίς κανείς να αντιληφθεί την παρουσία της στο πολιτικό επίπεδο και θα πει κανείς ότι ως "πρωτάρα" μάθαινε.
Η δεύτερη θητεία της  ως σύμβολος άρχισε το ΄14 στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Κι ενώ της δόθηκε η ευκαιρία όταν ο Δημητριάδης απουσίασε για λόγους υγείας επί ένα εξάμηνο να ηγηθεί της παράταξης ως πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν το έκανε. Προφανώς αδυνατούσε και το γνώριζε. Γνώριζε μέχρι που μπορεί να απλώσει τα πόδια της και επέλεξε ορθώς να μην εκτεθεί στο δύσκολο και απαιτητικό ρόλο του επικεφαλής της παράταξης. Το άφησε στον Βένιο που ήταν παλιά καραβάνα....
Πέρασαν πέντε χρόνια από το ΄14 στην αντιπολίτευση και ουδείς ασχολήθηκε μαζί της, ουδείς αντιλήφθηκε την παρουσία της εκτός μιας περίπτωσης μόνο. Όταν μαζί με τον Βένιο ήρθαν σε ευθεία σύγκρουση με τον Γκυρίνη κατηγορώντας τον ως πλαστογράφο και ότι ανάγκασε την γραμματέα του να καταθέσει παραποιημένα στοιχεία για να νομιμοποιήσει μια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Τότε και μόνο η Μοσχοπούλου απασχόλησε τον τοπικό τύπο και την "ένιωσαν" οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας ως αντίπαλο και οι συνάδελφοί της στην μειοψηφία αντιλήφθηκαν την παρουσία της.
Μ΄ άλλα λόγια, η παρουσία της στο δημοτικό συμβούλιο ήταν άχρωμη και άοσμη πολιτικά αφού τα μόνα ζητήματα που έθεσε κατά καιρούς ήταν όσα αφορούσαν το Κέντρο Υγείας στο οποίο εργάζεται. Αυτή είναι η αλήθεια και το ξέρει και η ίδια που αν διαβάζει αυτές τις γραμμές μπορεί σε πρώτο χρόνο να εκνευριστεί αλλά θα διαπιστώσει ότι δεν την αδικώ όταν ηρεμήσει.
Η Μοσχοπούλου το προηγούμενο διάστημα επέλεξε να ασχοληθεί με τα της ΝΔ. Δέχτηκε να γίνει μέλος της διοίκησης της οργάνωσης της ΝΔ στην Αλεξάνδρεια και παράλληλα έκανε αίτηση να ενταχθεί το περιβόητο Μητρώο στελεχών της ΝΔ όπου και τελικώς εντάχτηκε ως αξιολογημένο στέλεχος.
Αντί λοιπόν να επιλέξει τον νέο της ρόλο και να απεμπλακεί από τα δημοτικά επέλεξε να αυτοκτονήσει πολιτικά. Επέλεξε να στηρίξει έναν από τους τρεις ΝΔμοκράτες υποψήφιους δημάρχους, να συγκεντρώσει υποπολλαπλάσιους σταυρούς προτίμησης από αυτούς που συγκέντρωσε το 2014 και στο τέλος να έχει αγωνία αν εκλεγεί ή όχι στο νέο δημοτικό συμβούλιο.
Αντιλαμβάνομαι ότι το κίνητρο που της υποσχέθηκε ο εν απελπισία ευρισκόμενος Γκυρίνης μπορεί να ήταν ελκυστικό. Εξηγούμαι ότι αναφέρομαι στην "δέσμευσή" του ότι θα την στηρίξει ως νέα επικεφαλής της παράταξης. Βέβαια, παρόμοια "δέσμευση" έδωσε και στον Δελιόπουλο αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.
Η Όλγα Μοσχοπούλου συμπερασματικά μπορεί να είναι καλός άνθρωπος αλλά πολιτικός με βάθος και κοινωνική γείωση δεν έχει. Και για να αναφέρω ορισμένα παραδείγματα δεξιών πολιτικών που άφησαν πίσω τους αποτύπωμα ώστε να γίνω κατανοητός. Αναφέρομαι στον Κίμωνα, στον Στέφανο Σιμψερή, στον Στ. Κρίτογλου, στον Τ. Γιοβαννόπουλο  που είχαν μακρόχρονη διαδρομή με συγκρούσεις και πολλές φορές λανθασμένες επιλογές αλλά είχαν "βάθος" και πολλά ερείσματα στην κοινωνία....
Η Όλγα τί έχει; Έχει γνωστούς και φίλους από την περιοχή όπου μεγάλωσε. Έχει κόσμο "υποχρεωμένο" που βοήθησε στα νοσοκομεία όπου δούλευε. Τι άλλο έχει; Τίποτα. Φτάνουν τα προηγούμενα να σε εκτοξεύσουν στην κορυφή; Ασφαλώς και όχι.
Τότε;
Γιατί η Μοσχοπούλου έκανε αυτή την επιλογή; Ας απαντήσει η ίδια και με το χέρι στην καρδιά. Γιατί εγώ προσωπικά δεν θεωρώ ως αιτιολογία σοβαρή τα όσα διαλαμβάνονται στην δήλωσή της. Καλύτερα να μην έκανε τέτοια δήλωση παρά αυτή η εναγώνια προσπάθεια να πείσει τους συμπολίτες ότι είδε στο πρόσωπο του Γκυρίνη τον νέο ...Ομπάμα και επέλεξε να τον στηρίξει μη χάσει η Βενετιά βελόνι....
Σταματώ εδώ και θα επανέρθω θυμίζοντας μια παλιά ιστορία με έναν δεξιό δημοτικό σύμβουλο που βιάζονταν να γίνει παράγοντας και στο τέλος της ημέρας γράφτηκε στην ιστορία ως πολιτικός που έχει το ρεκόρ του πάτου στη συλλογή σταυρών προτίμησης.




10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χάρη μη βάζεις το χέρι στην φωτιά για όσα ακούγονται για την Μοσχοπούλου. Γιατί όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Και δυστυχώς για αυτήν όχι μόνο καπνός υπάρχει αλλά συνοδεύεται και από καταχνιά.

Ανώνυμος είπε...

Αοσμη. άκαπνη.... θα συμπληρώσω συμφεροντολόγα.
Αυτά.Μόνο την πάρτυ της κοιτάει.

Ανώνυμος είπε...

Χάρη προσπαθείς να εκτιμήσεις πολιτικά τις κινήσεις ενός απολίτικου ατόμου, με πολλές φιλοδοξίες, χωρίς όμως προσόντα . Επιλέχθηκε από τον Δημητριάδη, ως γυναίκα και μόνο, και επειδή προσδοκούσε λόγω εργασίας στον τομέα υγείας να φέρει κάποιες ψήφους. Εκλέχθηκε με τη βοήθεια του Δημητριάδη και των συν αυτόν και τις δύο φορές. Της δόθηκε η δυνατότητα ως πρόεδρος του Δ.Σ. και στην συνέχεια λόγω πολύμηνης απουσίας του Δημητριάδη. Παρουσία : κάτω του μηδενός. Παρά ταύτα ήθελε όχι να εκλεγεί αλλά να την κάνουν δήμαρχο! Από που προέκυψε αυτό: αλαζονεία, μωροφιλοδοξία, ηλι...τα. Γιατί πήγε στον Γκυρίνη: για δύο λόγους ο ένας είναι η υπόσχεση ότι θα της δώσει το δαχτυλίδι και λεφτά για τον προεκλογικό της αγώνα μετά από μία 5ετία, ο δεύτερος φημολογείται. Αυτό που δεν ξέρω σίγουρα είναι αυτό που ακούσθηκε ότι στις τελευταίες εκλογές είχε ζητήσει τα έξοδά της από τον Δημητριάδη (βλ. καφέδες κλπ).

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τόσο μένος απέναντι στην Μοσχόπουλου.Ειναι η πρώτη περίπτωση μεταπήδησης από έναν συνδιασμό στον άλλο; Βέβαια αν είχε πάει στον Πανταζόπουλο η στον Χαλκίδη θα πλεκατε το εγκώμιο της.Αφηστε την σκατοψυχια σας στην άκρη,τις απαντήσεις θα τις πάρετε τον Μάιο,ως τότε μπορείτε κρυμμένοι πίσω από το πληκτρολόγιο σας να λέτε τις ανοησίες σας.

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 5.51 , κανένα πρόβλημα δεν έχουμε με την κ. Μοσχοπούλου, αλλά με την συμπεριφορά της. Πρόσεξες ότι κανείς δεν είπε το παραμικρό για την κ. Ολγα Καστανά και την μεταπήδηση στο ψηφοδέλτιο του Ναλμπάντη;Μας έχουν συνηθίσει οι νεοπολιτικοί σε τέτοιες αλλαγές. Ομως η κ. Μοσχοπούλου μέχρι πριν ένα μήνα καταφερόταν κατά του Γκυρίνη, ασκώντας του κριτική για την απραξία του κλπ. Μάλιστα κατηγόρησε τον Δημητριάδη ότι του έκανε χλιαρή αντιπολίτευση. Τον είχε καταγγείλει μαζί με τον Βενιόπουλο ότι πλαστογράφησαν την υπογραφή τους. Ας μας εξηγήσει τι άλλαξε μέσα σε τόσο λίγο καιρό και έγινε ένθερμη υποστηρικτής του. Αν μπορεί βέβαια.....

Ανώνυμος είπε...

Τις απαντήσεις από την κυρία δεν τις θέλουμε τον Μάιο. Τώρα πρέπει να απαντήσει τι βρήκε τώρα στον Γκυρίνη που δεν το έβρισκε 5 χρόνια. Μπορεί όμως να απαντήσει....; Ας βγει να δώσει μία συνέντευξη να την ακούσουμε , μπορεί και να μας πείσει.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που γράφουν τα σχόλια δεν είναι τίποτα. Να ακούσετε τι λέγεται στην πιάτσα για την κυρία και την επιλογή της. Και που να ακούσετε τι λένε οι νέοι συνυποψήφιοι της - σύντροφοί της. Την προδοσία που αγάπησαν , τον προδότη κανείς Ολγα! Κανείς δεν θα σε κατηγορούσε αν πήγαινες σε οποιοδήποτε άλλο συνδυασμό, πλην Γκυρίνη, τον οποίο μέχρι χθες θεωρούσες ανίκανο.

Ανώνυμος είπε...

32 ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΘΟΤΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΙ ΛΙΑΖΟΝΤΑΝ.....ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ...ΤΟ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΚΕΝΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Γιατί τόσο μένος απέναντι στην Μοσχόπουλου.Ειναι η πρώτη περίπτωση μεταπήδησης από έναν συνδιασμό στον άλλο; Βέβαια αν είχε πάει στον Πανταζόπουλο η στον Χαλκίδη θα πλεκατε το εγκώμιο της.Αφηστε την σκατοψυχια σας στην άκρη,τις απαντήσεις θα τις πάρετε τον Μάιο,ως τότε μπορείτε κρυμμένοι πίσω από το πληκτρολόγιο σας να λέτε τις ανοησίες σας.

12 Μαρτίου 2019 - 5:51 π.μ.


Φίλε η μοσχοπούλου θα ασχοληθεί με εμάς. Σωστά? Εμείς γιατί να μην ασχοληθούμε με αυτήν? Αμα θες απαντάς.

Κοινός βολεμένο κώλο την βλέπω την κυρία (να μην σβήσεις το σχόλιο μου). Γενικά ψάχνει να βολευτεί ώστε απο το άτιμο δημόσιο που δουλεύει και πληρώνω ΕΓΩ να έχει και άλλα EXTRA.

Ανώνυμος είπε...

Άοσμη,ακαπνη βολεψακιας.Αφου είναι απολιτικ όπως λέτε γιατί φαγωθηκατε μαζί της; Αφού θα κατατροπώθει στις εκλογές γιατί έχετε σκάσει; Περαστικά!!!