Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Ο Ηλ. Ιακωβίδης της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΑΤ, στα ΕΛΤΑ και στο Δημαρχείο

Την Τρίτη 19 Μάρτη η «Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ηλία Ιακωβίδη και ομάδα αποτελούμενη από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Χρήστο Γαλατσίδα, Αμυγδαλιά Κυροπούλου, Παναγιώτη Τσολάκη και Σωτήρη Κοτζαμπασόπουλο επισκέφτηκαν το Αστυνομικό Τμήμα της Αλεξάνδρειας. Ήρθαν σε επαφή με τους Αστυνομικούς υπαλλήλους κι είχαν μια σύντομη κουβέντα με τον υποδιοικητή του Α.Τ πάνω σε ζητήματα της υπηρεσίας καθώς και ......
θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για την στήριξη των αιτημάτων τους.  Πάγια θέση του ΚΚΕ είναι πως η αστυνομία πρέπει να ασχολείται μόνο με την αντιμετώπιση του εγκλήματος και όχι με οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που βάζει στο στόχαστρο το λαϊκό κίνημα. Αμέσως μετά βρέθηκαν με τους υπαλλήλους του τμήματος Ασφάλειας όπου συνομίλησαν με τον Διοικητή και καταγράφηκαν ελλείψεις υλικοτεχνικών μέσων - οχημάτων αλλά και μέτρων προστασίας του προσωπικού.

Αργότερα το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης βρέθηκε στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ όπου συναντήθηκε με τους υπαλλήλους και την προϊσταμένη του υποκαταστήματος. Πραγματοποιήθηκε μια συζήτηση μαζί τους για τις επερχόμενες μειώσεις προσωπικού και κλεισίματος υποκαταστημάτων ενώ σημειώθηκε πως είναι κεντρική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των άλλων αστικών κομμάτων (ΝΔ & ΚΙΝΑΛ),  που συμφωνούν, προωθούν και υλοποιούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ, για απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη εντατικοποίηση, πιο χαμηλούς μισθούς και περαιτέρω ιδιωτικοποίηση. Τονίστηκε η αναγκαιότητα της στήριξης της υπηρεσίας αλλά και των εργαζόμενων, ισχυροποιώντας την «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Δήμο Αλεξάνδρειας αλλά και το ΚΚΕ σε Ευρωβουλή και Εθνικές εκλογές, με στόχο την εμπόδιση στους αντεργατικούς - αντιλαϊκούς σχεδιασμούς των πολιτικών εκφραστών των άλλων παρατάξεων, την διεκδίκηση από καλύτερες θέσεις για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, την επαναφορά των δικαιωμάτων που καταργήθηκαν καθώς και μονιμοποίηση των συμβασιούχων σε ενιαίο ταχυδρομικό φορέα.

Η περιοδεία του κλιμακίου ολοκληρώθηκε στις Υπηρεσίες & Διευθύνσεις που λειτουργούν στο Δημαρχείο της Αλεξάνδρειας. Από τις επαφές με υπαλλήλους αναδείχθηκε το κύριο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που έχει ως αποτέλεσμα την επιβάρυνσή τους με αυξημένο αριθμό αρμοδιοτήτων. Εκεί από την πλευρά της η «Λαϊκή Συσπείρωση» έκανε ξεκάθαρο πως για να λειτουργήσει μια Δημοτική αρχή, ένας Δήμος, ο κινητήριος μοχλός είναι το στελεχικό και εργατοϋπαλληλικό προσωπικό του και θα απαιτηθεί η μονιμοποίηση εργαζομένων, που δεν ήρθαν στο Δήμο από κανένα παράθυρο, αλλά μέσα από τον δρόμο της μακροχρόνιας ανεργίας και από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Τόνισε πως μέλημά της είναι η εύρυθμη λειτουργία μεταξύ των Διευθύνσεων & Τμημάτων για την βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών και απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνεργασία της Δημοτικής Αρχής και των Υπηρεσιών, με το προσωπικό στο πλευρό της κι όχι απέναντί της, δηλαδή την λειτουργία ομαδικής δουλειάς που θα την εισπράττουν οι δημότες αλλά και όσοι επισκέπτονται το Δήμο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: