Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Με τροπολογία που κατέθεσε η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου, η Νάουσα εντάσσεται στις άγονες περιοχές

-Κίνητρα για την προσέλκυση γιατρών στις δομές υγείας της Νάουσας

Ψηφίστηκε την Τετάρτη 6η Μαρτίου η τροπολογία που κατέθεσε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας: «Εκσυγχρονισμός και αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου Ιδιωτικών Κλινικών, σύσταση Ενιαίου Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, σύσταση Εθνικού Ινστιτούτου νεοπλασιών και λοιπές διατάξεις» σύμφωνα με την οποία η πόλη της Νάουσας εντάχθηκε στις προβληματικές και....
άγονες περιοχές κατηγορίας Α’, πράγμα που σημαίνει ότι  μπορούν να δίνονται αυξημένα κίνητρα για την προσέλκυση ιατρών στις δομές υγείας.
Με βάση την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας «οι θέσεις των ιατρών στις δημόσιες δομές της Νάουσας παρά τις επαναλαμβανόμενες προκηρύξεις δεν καλύπτονται. Η Νάουσα είναι ορεινή πόλη, ο Δήμος Νάουσας αριθμεί 22.288 κατοίκους, εκ των οποίων οι 5852 είναι άνεργοι (με βάση την απογραφή του 2011 και τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας), δηλαδή έχει ποσοστό ανεργίας 26, 28%  ένα από τα μεγαλύτερα πανελλαδικώς. Επομένως από τη μια η Νάουσα μπορεί να χαρακτηριστεί προβληματική λόγω κοινωνικών συνθηκών και από την άλλη ο χαρακτηρισμός αυτός, ως πόλης άγονης και προβληματικής, μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο για την προσέλκυση ιατρών, οι οποίοι σήμερα ελλείπουν από τις δομές υγείας της περιοχής. Κατόπιν αυτών, η προτεινόμενη διάταξη, με την οποία η Νάουσα προστίθεται στις άγονες και προβληματικές περιοχές Α΄ κατηγορίας της περίπτ. α΄ της παρ. 1 του άρθρου 1 του π.δ. 131/1987 (Α΄ 73) καθίσταται επιβεβλημένη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: