Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

"Γυμνός" ο Γκυρίνης από συνεργάτες στην Αλεξάνδρεια - Του έμεινε μόνο ο Δελιόπουλος

Αν δεν είχε και τον Στέφανο
θα είχε κλείσει το μαγαζί
Είδα μια φωτογραφία όπου ο απερχόμενος Γκυρίνης με συνεργάτες του βρίσκεται έξω από το εκλογικό του κέντρο στην Αλεξάνδρεια και ετοιμάζεται για μια επίσκεψη στην αγορά και στη λαϊκή. Βλέποντας την σύνθεση της ομάδας αυτομάτως έκανα τη σύγκριση με αντίστοιχες του 2014 και το αποτέλεσμα είναι ότι η κατάσταση δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη.

Ο απερχόμενος έχει μαζί του τον αντιδήμαρχο Σωτ. Τόκα που όλο αυτό το διάστημα ήταν το.....
άτομο αυτό που ο Γκυρίνης εμπιστεύονταν απεριόριστα και του είχε εκχωρήσει πλήθος αρμοδιοτήτων με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε ουσιαστικό "αντ αυτού". Για χάρη του αλλά και για να γίνεται η δουλειά του ο απερχόμενος δήμαρχος προτίμησε να τα "σπάσει" με τον έτερο εκλεγμένο στην ενότητα Αντιγονιδών Τσαγιόπουλο στον οποίο είχε υποσχεθεί αντιδημαρχεία, να αθετήσει την υπόσχεσή του και να παρατείνει την θητεία Τόκα. Ο Τσαγιόπουλος αποχώρησε και σήμερα βρίσκεται στο πλευρό του Χαλκίδη.  Απολύτως δικαιολογημένη λοιπόν η παρουσία του Σωτήρη Τόκα στο πλευρό του Γκυρίνη και κατά την άποψή μου δε θα μπορούσε να είναι τα πράγματα διαφορετικά.
Στην ομάδα επίσης βλέπω τον Στέφανο Δελιόπουλο που ουδείς εκτός του ιδίου μπορεί να ερμηνεύσει την αυτοκτονική πολιτικά εμμονή του να παραμείνει σε ένα ψηφοδέλτιο που θα υποστεί μεγαλειώδη ήττα και ουσιαστικά θα κλείσει μια καριέρα ενασχόλησης με τα κοινά εντελώς άδοξα. Ο Στέφανος Δελιόπουλος ως πρόεδρος της ΚΕΔΑ αφήνει πίσω του ένα έργο μετρήσιμο και "πάνω από τη βάση". Ο καθένας μπορεί να ασκήσει κριτική για τις επιλογές της διοίκησης της ΚΕΔΑ αλλά ποιος είναι αυτός που παράγει έργο και δεν κάνει λάθη. 
Ορισμένοι εκ των συνυποψηφίων του τον κατηγορούν ότι μέσω της ΚΕΔΑ άσκησε προσωπική πολιτική και εξ αυτού του γεγονότος θα "χτυπήσει" πρωτιά στις εκλογές σε συλλογή σταυρών προτίμησης. Εκτιμώ ότι δεν είναι ο μοναδικός λόγος που ο Στέφανος θα πρωτεύσει και το λέω αυτό διότι το θεωρώ σίγουρο όσο σίγουρη μπορεί να είναι μια εκτίμηση σε εκλογές. Ο γιατρός είναι δημοφιλής και αγαπητός στην τοπική κοινωνία, άνθρωπος χαμηλών τόνων και με το χαμόγελο στα χείλη έκανα ό,τι μπορούσε, πρόσφερε πολύ προσωπικό χρόνο και πιστεύω ότι είναι πετυχημένος. Όσοι από σας επιμένετε να ψηφίστε Γκυρίνη καλό θα είναι να ρίξτε έναν σταυρό στον Δελιόπουλο γιατί το αξίζει.

Μετά τους δυο παραπάνω βλέπω και τα άλλα πρόσωπα που συγκροτούν την ομάδα και δεν έχω να γράψω τίποτα απολύτως. Μετά τους Τόκα και Δελιόπουλο δηλαδή το χάος. Όταν το ΄14 ο Γκυρίνης άγνωστος στο Γιδά πλαισιώνονταν από τους Ναλμπάντη, Αλεξόπουλο, Μπρουσκέλη, Θεοχάρη και άλλους η εικόνα που σχημάτιζε ο κόσμος ήταν ότι αυτή η ομάδα ήρθε και θα νικήσει. Όπως και έγινε. 
Τώρα; Τώρα βλέπει την ομάδα αυτή και όσοι δεν βρίζουν λυπούνται για το κατάντημα της παράταξης, για τα διαψευσμένα όνειρα που έκαναν, για το χρόνο που πέρασε άπραγος, για τον δήμαρχο που αλλιώς τον είχαν αξιολογήσει και διαφορετικός τους βγήκε. Μετανοιώνουν για την στήριξη που έδωσαν όσοι το ΄14 ψήφισαν και χαίρονται φανερά που θα συντριβεί σε δυο μήνες περίπου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

.Στο δημος μας χαρη το κριτηριο ειναι ποσα χρηματα θα παρω για να σε ψηφισω.Ντρεπομαι..... Οι εκπροσωποι του πολιτισμου και το κριτηριο τους.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 24 Μαρτίου 2019 - 11:26 π.μ. ήδη τα έχωσε χοντρά σε μια άοσμη. Δυστυχώς μικρός τόπος, εύκολα μεταδίδονται τα νέα.