Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Μιχάλη, μην τον αφήσεις να ξαναπάει σε δημοτικό συμβούλιο- Ουδείς κατάλαβε τί είπε για το θέμα των σχολικών καθαριστριών!!! Θαύμα;

Χτες συνεδρίασε τμήμα του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας αφού παρόντες ήταν μόλις 17 σύμβουλοι από τους 33!! Στην συνεδρίαση αυτή όπως ήταν αναμενόμενο ετέθη το ζήτημα των σχολικών καθαριστριών από τον Στέργιο Μίχο, επικεφαλής της παράταξης του Σύριζα και υποψήφιο με το ψηφοδέλτιο του Ναλμπάντη. Στο ίδιο θέμα θέση πήρε και ο Χρ. Αλευράς της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) οι οποίοι ρώτησαν τον..... απερχόμενο δήμαρχο Γκυρίνη γιατί δεν έκανε συμβάσεις δυο ετών, γιατί δεν δίνει στις εργαζόμενες γαλότσες, γάλα κλπ και όσα προβλέπει ο νόμος.
Ο Γκυρίνης δεν απάντησε και το βάρος της απάντησης  ανέλαβε ο πρόεδρος του σώματος Ράπτης που ως μέλος της Σχολικής Επιτροπής εθίγη και δικαίως όταν ετέθη το θέμα ότι ο δήμος εισράττει χρήματα για δέκα μήνες αλλά στις καθαρίστριες δίνει μισθούς εννιά μηνών. Ο Ράπτης ήταν σαφής και ξεκαθάρισε το θέμα και όντως έτσι είναι. Ωστόσο, ο Ράπτης δεν απάντησε γιατί δεν χορηγούνται γάλα, γαλότσες κλπ στις καθαρίστριες και το ερώτημα έμεινε μετέωρο, αναπάντητο γιατί προφανώς η διοίκηση του Γκυρίνη δεν εφαρμόζει το νόμο.

Και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά και οι εντυπώσεις που δημιουργούνταν ήταν εις βάρος του Γκυρίνη ζητάει το λόγο ο τέως αντιδήμαρχος Παιδείας κλπ κλπ Ισαάκ ο Αυτοτελής και όλοι κρέμονται από το χείλη του. Ο Αυτοτελής με την διπλή ιδιότητα του αρμόδιου για το θέμα για ενάμιση χρόνο και του αδερφού του υποψήφιου Δημάρχου Μιχάλη που έκανε την καταγγελία είχε όλη την προσοχή του σώματος καθώς επίσης και όλων όσοι παρακολουθούσαν εκείνη τη στιγμή από το διαδίκτυο τη συνεδρίαση.
Παίρνει το λόγο ο Αυτοτελής και συμβαίνει το εξής. Από το στόμα του βγαίνουν λέξεις με χωρίς χρονικό μοτίβο και χωρίς καμιά συντακτική σειρά. Ματαίως προσπαθώ να καταλάβω τι θέλει να πει. Περιμένω να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση και προστρέχω στο κανάλι του δήμου στο youtube και βάζω πάλι την τοποθέτηση του Αυτοτελή. Χάος και αρχίζω να αμφιβάλω για την διανοητική μου κατάσταση. Αναρωτιέμαι: "ρε μπας και πρέπει να πας σε κάναν γιατρό να σε εξετάσει;".

Αφού ξεπερνώ τα δικά μου και τα υπαρξιακά μου μοιραία κάνω την σύγκριση μεταξύ του Αυτοτελή και του Μιχάλη Χαλκίδη που ό,τι είχε να πει για το θέμα βγήκε φόρα παρτίδα και σε απλά λαϊκά και ελληνικά το είπε και έκανε φύλλο και φτερό τον απερχόμενο. 
Κι εγώ άρχισα να φασκελώνω τον εαυτό μου που έχασα τόσο χρόνο ασχολούμενος με τον Ισαάκ τον Αυτοτελή....

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ας πει καποιος στους κυριους αυτους οτι ο νομος ειναι ξεκαθαρος του υπουργειου.2 ετες συμβασεις.Απο ποτε ο νομος ειναι κατωτερος του Ιδρυματος Νεολαιας Δια Βιου Μαθησης.Δεν υπηρξε Δημος στην Ελλαδα εκτος του Δημου Αλεξανδρειας.2ετες Συμβασεις το πρατουνε λογο εκλογων για εκφοβισμο προφανως για ψηφο σε περιπτωση που δεν ψηφισουνε Γκυρινη.Υπομονη θα αναμενουμε κυριε μοχλα.Απαραδεκτος ο Δημος Αλεξανδρειας.