Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Απλή αναλογική στο δήμο και ο Καλαϊτζιδης θα τρέχει για "σταυρό" - Θεσμίζεται το νταλαβέρι στους δήμους

Καλή χρονιά να έχουμε όλοι, με υγεία και καθαρή ματιά να κρίνουμε και να κάνουμε τις επιλογές μας.


Διαβάζω ένα δημοσίευμα του σάιτ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ το οποίο αναφέρεται στις επικείμενες αλλαγές που ετοιμάζει το Υπουργείο Εσωτερικών στους ΟΤΑ πρώτου και δευτέρου βαθμού. Στους δήμους δηλαδή και στις Περιφέρειες. Μεταξύ των αλλαγών βέβαια δεσπόζει το..... νέο εκλογικό σύστημα που θα είναι η απλή αναλογική. Αυτό σημαίνει ότι θα απαιτούνται συνεργασίες οι οποίες σε πρώτη φάση εκτιμώ ότι θα επιτευχθούν μέσω του γνωστού και καθιερωμένου "νταλαβεριού" που θα γίνει μεταξύ των τοπικών παραγόντων. Βέβαια, ο Σκουρλέτης και ο Σύριζα δε θέλουν να συμβεί αυτό αλλά να προκύψει μια κουλτούρα συνεργασίας κλπ αλλά κατά πως φαίνεται έχουν μαύρα μεσάνυχτα από το τι συμβαίνει στις τοπικές κοινωνίες και προχωρούν ακάθεκτοι στην θεσμοποίηση αυτών των πρακτικών.

Ένα άλλο σημείο των αλλαγών αφορά στην Περιφέρεια και ειδικότερα τον τρόπο εκλογής του Νομάρχη που ως γνωστόν ονομάζεται "Αντιπεριφερειάρχης". Δηλαδή ο Κώστας Καλαϊτζίδης για να ξαναγίνει Νομάρχης θα πρέπει να κατ΄ αρχάς να εκλεγεί σύμβουλος του Τζιτζικώστα (αν είναι αυτός επικεφαλής), και ο Τζιτζικώστας να τον χρίσει Νομάρχη εάν και εφόσον το θέλει!!!
Η αλλαγή που κάνει ο Σύριζα είναι ότι οι Αντιπεριφερειάρχες δεν θα εκλέγονται χωρίς σταυρό προτίμησης. Θα ορίζει ο Περιφερειάρχης έναν σύμβουλό του στο Νομό Ημαθίας, όποιον εκτιμά ότι θα του κάνει καλύτερα του δουλειά.

Συνεπώς, το 2019 προβλέπω πολύ τρέξιμο από τους υποψήφιους δημάρχους όσο και από τους υποψήφιους νομαρχιακούς συμβούλους που θα διαγκωνίζονται ποιος θα βγει πρώτος σε σταυρούς προτίμησης ώστε να χριστεί Νομάρχης.

Ενδιαφέρουσες καταστάσεις αν μη τι άλλο.....

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΟΛΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΡΙΑΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΜΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ,ΟΤΑΝ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΣ ΑΝ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.ΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΛΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ 50%ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ.ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΜΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΚΑΘΕ ΒΛΑΞ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΟΛΙΟ ΕΧΟΥΝ ΑΓΡΙΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΑΣΧΕΤΟΙ.ΨΗΦΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ.ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕ ΟΡΙΑΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Και πολύ καλά θα κάνει ο Σκουρλέτης να εφαρμόσει την απλή αναλογική. Και βέβαια θα χρειαστούν συνεργασίες αλλά δεν θα υπάρχει και το σημερινό φαινόμενο ούτε ο Δήμαρχος να απαξιώνει την αντιπολίτευση και ούτε οι σύμβουλοι τις πλειοψηφίας να σηκώνουν τα χέρια σαν στρατιωτάκια χωρίς να συμφωνούν σε πολλές περιπτώσεις με τις εισηγήσεις του κάθε Δημάρχου. Επιπλέων θα εκλείψουν και τα φαινόμενα διαφθοράς. Καλή χρονιά με υγεία.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝΟΥΝ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΤΡΑΝΕ.ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 2000 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 10000 ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ 3 ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΥΨΗΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.ΟΤΑΝ Ο ΚΑΘΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΡΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΡΙΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.ΒΛΕΠΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΒΛΕΠΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΛΕΝΤ ΠΩΣ ΤΗΣ ΛΕΝΕ.ΕΜΑΘΑ 10000 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΠΛΗΡΩΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΙΝΣΚΙΔΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΟΥ ΜΕ 1700 ΕΥΡΩ.ΠΟΥ ΠΗΓΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΤΟΣΟ ΑΚΡΙΒΑ ΑΝΤΕ 5000 ΤΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Σκουρλετη εισαι ασχετος.

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΣΑΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΗΓΕΤΕΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΝΑ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΓΛΕΙΦΟΥΝΕ ΜΟΝΟ.ΑΝΤΕ ΓΚΥΡΙΝΗ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ.ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε επειδη εγω εβαλα πινακιδa led μονης οψης πληρωσα 2800 και πιο μικρη λογικα αυτη που ειναι μεγαλη θα κανει περιπου στα7000 με 9000 ευρω.Η ουσια ειναι τι χρειαζοτανε αφου πλεον εχουμε κινητα και λενε και την θερμοκρασια εβδομαδες και την ωρα.μπουρδες της διοικησης.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως έχουμε μια παρόμοια περίπτωση με εκείνη τις ανάθεσης των κουνουπιών το καλοκαίρι? Λέω μήπως. Τα υπόλοιπα προσεχώς εκεί που πρέπει.