Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Δυο βασιλόπιτες έκοψε ούτε ένα φλουρί δε βρήκε- Από βασιλόπιτες πάμε καλά αλλά τα σκουπίδια πότε; ρωτάει ένας συνδημότης στο Πλατύ

Άμα την κόψω θα τη φάτε;
Αυτές οι βδομάδες είναι για τα δημόσια πρόσωπα, κεντρικής πολιτικής και τοπικής, η περίοδος που.... πιάνουν ένα μαχαίρι και κόβουν βασιλόπιτες. Το έθιμο αυτό δεν μπορεί να το αποφύγει και ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης που μέσα στη βδομάδα πρέπει να έκοψε δυο ή τρεις βασιλόπιτες σε εκδηλώσεις του δήμου ή τμημάτων του.
Η πρώτη ...μαχαιριά έπεσε στο τμήμα Πρόνοιας όπου παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου Ισ. Χαλκίδη έκοψε τη βασιλόπιτα και την επομένη ακριβώς πήγε στο Πλατύ όπου εκεί έκοψε την βασιλόπιτα της δημοτικής Κοινότητας Πλατέος. Και στις δυο βασιλόπιτες που έκοψε ο δήμαρχος έκανε καθαρή δουλειά και όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα δεν ήταν στημένη η διαδικασία και το φλουρί το βρήκε στο Πλατύ ο Δριστάς και στο τμήμα Πρόνοιας μια υπάλληλος.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά;
Θα σας πω αμέσως. Είδα ένα σχόλιο ενός αγνώστου σε μένα συνδημότη από το Πλατύ που έλεγε το εξής: Από βασιλόπιτες καλά πάτε. Τα σκουπίδια πότε θα μαζέψτε;

Κάθομαι λοιπόν και σκέφτομαι το εξής απλό και αυτονόητο κατά την άποψή μου. Όταν περνάμε περίοδο έντονης κρίσης δεν κάνεις προκλητικές εμφανίσεις, δεν προκαλείς δηλαδή, όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο. Όταν ο δήμος εδώ και λίγο διάστημα έχει μετατραπεί σε απέραντο σκουπιδότοπο δεν κόβεις βασιλόπιτες και το διαφημίζεις διότι οι δημότες δικαίως θα αντιδράσουν όπως ο παραπάνω που έγραψε το σχόλιο αυτό.

Αυτές οι συμπεριφορές στην πολιτική είναι απαγορευτικές. Όποιος έκατσε και διάβασε απλά μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς το έχει διαπιστώσει, το ξέρει. Προφανώς οι διοικούντες τον δήμο Αλεξάνδρειας δεν πήγαν εκείνη τη μέρα στο σχολείο και δεν έμαθαν το μάθημα αυτό και κόβουν βασιλόπιτες ως να μη συμβαίνει τίποτα.
Και στην τελική να πω το εξής: Τι νόημα έχει να κόβει το κάθε τμήμα του δήμου ξεχωριστή βασιλόπιτα, η κάθε Τοπική και Δημοτική Κοινότητα τη δική της και πάει λέγοντας. Το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να ακούνε επικριτικά σχόλια και το μόνο που νομίζουν ότι κερδίζουν είναι οι φωτογραφίες που βγαίνουν.
Ας ζυγίσουν τα δυο και θα δουν ότι δεν τους συμφέρει πολιτικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: