Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Σε άθλια κατάσταση η πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού- Απαιτείται ΤΩΡΑ παρέμβαση γιατί το δικαιούται η περιοχή


 
H πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού είναι κοινό μυστικό ότι είναι παρατημένη στο.... έλεός της από όλες τις διοικήσεις του δήμου τα τελευταία 30 χρόνια. Τι κι αν από κει κάθε μέρα περνάνε εκατοντάδες άνθρωποι είτε για να πάνε στον σιδηροδρομικό σταθμό, είτε γιατί εκεί γίνεται η λαϊκή αγορά κάθε Σάββατο, είτε γιατί πάει ο κόσμος και ψωνίζει στα γύρω μαγαζιά της αγοράς αλλά και στη ΔΕΥΑ και στο ΚΑΠΗ που βρίσκεται εκεί, είτε γιατί βρίσκεται επί του δρόμου που είναι η μια από τις τρεις εισόδους της πόλης της Αλεξάνδρειας, δεν ιδρώνει κανενός το αφτί.

Η πλατεία εγκαταλείφθηκε στη μοίρα της και το γεγονός ότι υφίσταται ακόμα οφείλεται στις παρεμβάσεις των ιδιωτών που είτε εκμεταλλεύονται το κιόσκι που βρίσκεται επί της πλατείας και συντηρούν για παράδειγμα το συντριβάνι με δικά τους έξοδα, είτε γιατί υπάρχουν επαγγελματίες που την φυλάνε όπως οι ταξιτζήδες. Ωστόσο, έχει το μαύρο της χάλι και είναι προφανές ότι κάτι πρέπει να γίνει, κάτι πρέπει να συμβεί ώστε να σταματήσει αυτή η άθλια εικόνα που υπάρχει τόσο επί της πλατείας όσο και στα πεζοδρόμια που την περικλείουν.

Απαιτείται συνολικό σχέδιο αναβάθμισης της πλατείας, να απομακρυνθούν οι κακόγουστες πλάκες, να δημιουργηθούν μεγάλα τμήματα πρασίνου, να φυτευτούν καλλωπιστικά δέντρα και φυτά, να τοποθετηθεί σωστός φωτισμός και βέβαια να αποκατασταθούν τα πέριξ αυτής πεζοδρόμια. Τότε, θα έχει γίνει το αυτονόητο, θα αποκτήσει η πλατεία την εικόνα που της αξίζει και η περιοχή θα αναβαθμιστεί όπως της αξίζει.



Δεν υπάρχουν σχόλια: