Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Αν δεν είναι λάθος ή λογιστική εγγραφή είναι υπερβολή να κοστίζει η διοίκηση του δήμου 800 χιλιάδες ευρώ. Έτσι δεν είναι;


Θ
έλησα να ρίξω μια πρόχειρη ματιά στον προϋπολογισμό του δήμου Αλεξάνδρειας που ψηφίστηκε τον προηγούμενο μήνα και επικυρώθηκε από την.... επιβλέπουσα αρχή. Μιλάμε δηλαδή για ένα κείμενο που έχει πλήρη νομιμότητα.
Και μόλις άρχισα να διαβάζω χαλαρά χαλαρά πέφτει το μάτι μου σε ένα κωδικό που με έβαλε σε μια περίεργη κατάσταση. Λέει ο εν λόγω κωδικός: ΑΜΟΙΒΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΙΤΩΝ 777.196,80€
Αναρωτιέμαι μήπως είναι λάθος, τι ακριβώς να σημαίνει η λέξη "τρίτων", ποιοι είναι αυτοί οι "τρίτοι". Η απάντηση που πήρα από έναν δημοτικό σύμβουλο είναι ότι "ναι, τόσο κοστίζει η διοίκηση του δήμου μας".

Μετά από ένα πρόσκαιρο μούδιασμα επανέρχομαι και προβληματίζομαι. Είναι δυνατόν να κοστίζει τόσο πολύ η διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας; Δεν το νομίζω διότι τα νούμερα, οι αριθμοί δεν έβγαιναν όταν προσπάθησα να κάνω έναν πρόχειρο υπολογισμό με βάση τα στοιχεία που έχω υπόψη μου.
Ποια είναι αυτά τα στοιχεία; Γεγονός είναι ότι αντιμισθία εισπράττει ο δήμαρχος και τρεις αντιδήμαρχοι. Επίσης αποζημιώνεται και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου με ένα ποσό που είναι το μισό του αντιδημάρχου. Όλα αυτά άμα τα αθροίσει κάποιος δεν ξεπερνάνε τα 120 χιλιάρικα το χρόνο. 
Πώς λοιπόν προκύπτουν τα 800 χιλιάρικα;

Αμ το άλλο νούμερο; Το αμέσως επόμενο που αναφέρεται με τον τίτλο: ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΡΙΤΩΝ 2.937.981,96€
Ποιοι είναι αυτοί οι τόσο ακριβοί "τρίτοι"; Τι σόι παροχές είναι αυτές;

Καλό θα είναι να δοθεί μια απάντηση από το αρμόδιο γραφείο τύπου και επικοινωνίας του δήμου ώστε να απαντηθούν τα ερωτήματα και να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις που δημιουργούνται.
Να σημειώσω ότι θα συνεχίσω την ανάγνωση του προϋπολογισμού και εκτιμώ ότι θα συναντήσω και άλλα σημεία που θα πρέπει να αναδειχτούν...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΥ ΒΣΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΧΝΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ.ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ 800000 ΕΥΡΩ ΚΥΡΙΕ ΜΟΧΛΑ.ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝΕ ΤΟ 2017 ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.ΤΙΠΟΤΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΨΑΞΕ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ.ΒΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΕΧΟΥΝΕ ΑΠΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΟΛΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ.ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Εσυ ρε φιλε για να ξερεις κατι θα περασες μηπως παλιος προεδρος αναπτυξιακης.εσυ οταν τα επαιρνες τι εκανες?μονο ιντριγκες και κοντρες.σε ειδαμε.

Ανώνυμος είπε...

Χαρη μαθε για τα 2.937.000ευρω να μας πεις τι ειναι?περιμενουμε χαρη.