Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Το αδιέξοδο του ΚΚΕ (ΠΑΜΕ) στο προσφυγικό και οι "επαναστατικές" επιδείξεις χωρίς ουσία

Ο «συντηρητισμός» δεν είναι προνόμιο των δεξιών αλλά και του ΚΚΕ και αυτό εκφράστηκε δια στόματος Κουτσούμπα από το βήμα της Βουλής που είπε ότι η ύπαρξη προσφύγων στην χώρα μας δεν δημιουργούν αισθήματα ασφάλειας αλλά ανασφάλειας εξ αιτίας της ανεργίας κλπ κλπ

Ο γραμματέας του ΚΚΕ διερμηνεύει το προσφυγικό θέμα και τις επιπτώσεις του στον ελληνικό λαό με τα λεγόμενα πατριωτικά φίλτρα και με.....
δόσεις εθνικισμού. Νιώθει ανασφαλής ο Έλληνας άνεργος εξ αιτίας των προσφύγων που ορθά διαπιστώνει ότι θέλει να φύγει και δεν νιώθει ανασφαλής και οργισμένος εξ αιτίας του συστήματος, της ΕΕ, του καπιταλισμού.

Ας πούμε επιτέλους την αλήθεια και για το θέμα αυτό. Το ΚΚΕ εγκλωβίστηκε ακόμα μια φορά σε μια αδιέξοδη θέση. Αναγνωρίζει, όπως όλοι μας, ότι η αιτία της προσφυγιάς είναι οι πόλεμοι, το ΝΑΤΟ στο οποίο συμμετέχει και η χώρα μας. Ωστόσο, παραμένει χωρίς πρόταση όταν πρέπει να απαντήσει στο «δια ταύτα» διότι πιστεύει ότι αν κάνει πρόταση θα «διολισθήσει» και θα εξυπηρετήσει το σύστημα! Έρχεται αντιμέτωπο με την αδιέξοδη πολιτική του στο ζήτημα γιατί δεν πιστεύει στα «ανοιχτά σύνορα» έστω και αν διακηρύσσει ότι έχει διεθνιστική προσέγγιση.

Ζητάς από το ΚΚΕ να σε πει «και τώρα, τί κάνουμε με τους πρόσφυγες στα κέντρα φιλοξενίας; Τους στηρίζουμε; Τους βοηθούμε να ενσωματωθούν; Τους βοηθούμε να μη γίνουν έρμαια εκμετάλλευσης αλλά και στόχοι επιθέσεων από τους φασίστες; Στέλνουμε εθελοντές να κάνουν δημιουργική απασχόληση, στέλνεις εθελοντές γιατρούς να εξετάσουν παιδιά και τραυματίες;»
 Η απάντηση είναι «φταίει το ΝΑΤΟ και ο κακός Σύριζα». Σωστή η διαπίστωση αλλά θα τους αφήσουμε να πεθάνουν; «Φταίει η ΕΕ που δεν ανοίγει τα σύνορα» απαντούν….

Ο εγκλωβισμός του ΚΚΕ στο θέμα της διαχείρισης του ζητήματος, της διαχείρισης της καθημερινότητας των προσφύγων είναι απόλυτος. Και αυτό είναι λυπηρό για ένα κόμμα της αριστεράς αν μη τι άλλο.

Σε τοπικό επίπεδο, στην Αλεξάνδρεια αλλά και στην Βέροια όπου λειτουργούν δυο κέντρα φιλοξενίας, με υποδειγματικό τρόπο θα έλεγα παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, τα μέλη του ΚΚΕ απουσίασαν επιδεικτικά τόσο κατά την άφιξη των προσφύγων δίνοντας χώρο στους φασίστες και τους ξενοφοβικούς να χύσουν μίσος και χολή στη Βέροια. Γιατί είναι αυτονόητο ότι αν συγκεντρώνονταν δεκάδες μέλη του ΚΚΕ έξω από το στρατόπεδο στις Βαρβάρες δεν θα τολμούσε κανένας φασίστας να εμφανιστεί…

Στην Αλεξάνδρεια τα μέλη του ΚΚΕ αν και έμαθαν από τα τοπικά μέσα την ημέρα και την ώρα άφιξης των προσφύγων δεν έκαναν τον κόπο να εμφανιστούν στην συγκέντρωση συμπαράστασης που διοργάνωσε η αντιφασιστική πρωτοβουλία για να αποφύγουμε μεταξύ των άλλων και φαινόμενα τύπου Βέροιας. Όπως και τα αποφύγαμε αν μη τι άλλο…
Σύντροφοι του ΚΚΕ το πράγμα είναι πολύ απλό και …κουραστικό. Οι πρόσφυγες υπάρχουν και είναι δίπλα μας, κινούνται ανάμεσά μας. Συσπειρωθείτε με όλους όσοι καθημερινά δουλεύουν εθελοντικά είτε μέσα στο 722ΤΜΧ είτε έξω από αυτό και προσφέρετε υπηρεσίες σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Αποδείξτε τα όσα λέτε στην πράξη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: