Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ιδιοκτήτες σκύλων χωρίς συνείδηση και εκπαίδευση βρωμίζουν την πόλη

Πολλοί είναι οι συμπολίτες που έχουν στην κατοχή τους οικόσιτα ζώα, κυρίως σκυλιά. Ωστόσο, ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν εξοπλιστεί με τα απαραίτητα σύνεργα όταν βγάζουν τα ζώα βόλτα στον αστικό ιστό για να καθαρίζουν τα κόπρανά τους.
Πριν λίγες μέρες έγινα μάρτυρας μιας τέτοιας περίπτωσης όπου σκύλος που ....έκανε βόλτα με το αφεντικό του σε δρόμο της πόλης κόπρισε στο πεζοδρόμιο και όπως είναι "φυσικό" η βόλτα συνεχίστηκε κανονικά. Το πεζοδρόμιο λερώθηκε και προφανώς αποτέλεσε εστία μόλυνσης ή στην καλύτερη περίπτωση εστία να λερωθεί η σόλα του παπουτσιού του απρόσεχτου διαβάτη.
Το πρόβλημα δεν λύνεται με διοικητικά μέτρα. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει νόμος και όσο πιο σκληρός να γίνει δεν πρόκειται να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα. Αυτό που απαιτείται να γίνει είναι η σωστή, έγκαιρη επιμόρφωση στα σχολεία γενικά για τα ζώα, την συμπεριφορά των παιδιών έναντι αυτών και τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να σταματήσει να έχει στην κατοχή του σκυλί ο κάθε άσχετος και ο κάθε κοπρίτης που το παίζει φιλόζωος.
Εαν δεν πέσουν πρόστιμα βαριά ώστε να φοβάται ο κάθε άχρηστος μην ελπίζεις σε κάτι. Επίσης αυτός ο άχρηστος που έχει το κακόμοιρο σκυλάκι παρατημένο στο μπαλκόνι μέσα στος ακαθαρσίες χρειάζεται εισαγγελέα και τιμωρία βαριά για παραδειγματισμό. Εχουμε γεμίσει ζωόφιλους βλήματα. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις , αλλά είναι ελάχιστες. Να γίνεται κατάσχεση του ζώου απο τους βρωμιάρηδες ιδιοκτήτες όταν δεν είναι συνεπής με ότι λέει ο νόμος.