Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Καλός ο συμβολισμός αλλά ο βιασμός δεν αποφεύγεται - Κορυφαία δήλωση Βασιλείου (Νάουσα) για τους αγρότες- βίντεο

εκπρόσωπος
ΣΕ "μπλόκου"
Στο τρίλεπτο βίντεο που δημοσιεύει η εφημερίδα ΛΑΟΣ της Βέροιας χτες αποτυπώνεται η παθογένεια του αγροτικού κινήματος, φαίνεται ανάγλυφα το επίπεδό του αλλά και τα αδιέξοδα που είναι προφανή.

Πρώτος μιλάει ο εκπρόσωπος της συντονιστικής του "μπλόκου" της Επισκοπής και Μαρίνας Νάουσας και ....
αναφέρεται στα αιτήματα του κλάδου. Η αναφορά του στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό είναι κλασσική και τέλος. Καμιά νύξη για το σύστημα που θέλει να ξεκληρίσει τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, για την ταξικότητά του κλπ. Το κερασάκι ήταν ότι το κλείσιμο του δρόμου έγινε χτες Σάββατο και θα γίνει και σήμερα Κυριακή το απόγευμα για ένα δεκάλεπτο για συμβολικούς λόγους και ότι όλα έγιναν "με ήρεμο και ειρηνικό τρόπο, όμορφα και ωραία", όπως είπε χαρακτηριστικά ο αγρότης.
Ωστόσο, τα μέτρα που λαμβάνονται από τους κυβερνώντες μόνο όμορφα και ωραία δεν είναι και μόνο ειρήνη δεν θα φέρουν στην ύπαιθρο. Είναι ζήτημα οπτικής όσο νάναι.

Γ. Βασιλείου
Στο βίντεο φαίνεται ακόμα ένας αγρότης να αποφεύγει να μιλήσει και παραχωρεί την θέση του στον τέως αντιδήμαρχο Νάουσας, τον δικηγόρο Γ. Βασιλείου που εντυπωσιάζει με την ευθύτητα του λόγου του. Πασόκος είναι ο άνθρωπος και αναρωτιέται, όπως κάνουν αρκετοί και λέει: Πριν από έναν μήνα φωνάζαμε όλοι να ψηφιστεί το μνημόνιο για να σωθεί η χώρα και τώρα φωνάζουμε όλοι ενάντια στα μέτρα. Αυτά τα πράγματα είναι ακατανόητα".

Θ. Τεληγιαννίδης
Ο περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη Τζιτζικώστα Θ. Τεληγιαννίδης επιχειρεί μια επιφανειακή κριτική προς την κυβέρνηση αφού προφανώς δεν θεωρεί ως κύριο πρόβλημα το μνημόνιο και τις πολιτικές που εκπορεύονται από αυτό αλλά θεωρεί ότι χρειάζεται άλλη διαχείριση. Ίσως την διαχείριση που θα κάνει ο Τζιτζικώστας εάν και εφόσον εκλεγεί και εάν και εφόσον γίνει πρωθυπουργός.
Τέλος, ακόμα ένας αγρότης που παρακολουθεί τις δηλώσεις και από ότι ακούγεται είναι αντιπρόεδρος σε έναν δυναμικό συνεταιρισμό, τον Βαένι Νάουσα, αρνείται να κάνει δήλωση, να μιλήσει για τα προβλήματά του λέγοντας ότι τον κάλυψε ο προηγούμενος.

Υπάρχει ελπίδα; Ούτε μια...


Δεν υπάρχουν σχόλια: