Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Πολιτισμός δεν είναι μόνο χοροί αλλά και άλλα πράγματα. Πενιχρή η συμμετοχή στην εθελοντική δράση καθαριότητας

Το κάλεσμα ήταν γνωστό εδώ και μέρες. Η πρόσκληση αφορούσε το σύνολο των δημοτών και ειδικότερα εκείνους που θεωρούνται εκ προοιμίου ευαίσθητοι και συμμετέχουν στα κοινά, συμμετέχουν στους πολιτιστικούς συλλόγους, στους αθλητικούς συλλόγους κλπ Ωστόσο, ουδείς.... σχεδόν ανταποκρίθηκε και επαναλήφθηκε το ίδιο φαινόμενο με τους ίδιους ανθρώπους να δουλεύουν εθελοντικά και να καθαρίζουν δημόσιο χώρο.
Την Κυριακή μια ντουζίνα συμπολίτες με επικεφαλής τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νίκο Μπρουσκέλη έβαλαν τα κατάλληλα ρούχα και πήγαν στο χώρο των πρώην αποθηκών της ΕΑΣ, δίπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό και καθάρισαν την περιοχή.
Η συμμετοχή ήταν πενιχρή και δείγμα της χαμηλής κουλτούρας και στον τομέα αυτόν, του εθελοντισμού. Απογοητευτικό ήταν και το γεγονός ότι η όλη προσπάθεια γινότανε δίπλα στην έδρα, δίπλα στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Αμάραντος" και ουσιαστικά καθαρίζονταν ο ζωτικός του χώρος και κανείς, ουδείς εκ των μελών του συλλόγου, έδωσε το "παρών" στην εθελοντική δράση.
Γιατί;

Δεν υπάρχουν σχόλια: