Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Το γυμνάσιο Πλατέος, ο Τσαβδαρίδης, ο Βεσυρόπουλος, ο Γκυρίνης και η αλήθεια / Πότε θα σταματήσει η ομηρεία;

O Δημητριάδης φαίνεται ότι βγάζει την
φωτογραφία και γι αυτό απουσιάζει από το κάδρο
Θέλω να αγιάσω αλλά δεν μπορώ. Με τα καμώματά του ο Λάζαρος ο αστραπιαίος, βουλευτής της ΝΔ στην Ημαθία, δίνει τροφή για συζητήσεις και σχόλια. Την Παρασκευή το μεσημέρι εστάλη από το γραφείο του ένα δελτίο που το δημοσιεύσαμε και εδώ στα ΧΡΟΝΙΚΑ και αναφέρεται στο μέγα επίτευγμα να παραταθεί για ακόμα μια χρονιά η αναστολή για το Γυμνάσιο Πλατέος και να λειτουργήσει και την ερχόμενη χρονιά κανονικά. Ως γνωστόν η Χριστοφιλοπούλου έχει υπογράψει εδώ και...
τρία χρόνια την κατάργηση του Γυμνασίου και έκτοτε δίνεται αναστολή με ετήσια διάρκεια.

Υποστηρίζει λοιπόν ο Λάζαρος ότι κατόπιν δικής του παρέμβασης παρέμεινε το γυμνάσιο ανοιχτό. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έκανε επίσκεψη στον Δερμεντζόπουλο (υφυπ. Παιδείας) με τον απερχόμενο δήμαρχο Αλεξάνδρειας Φ. Δημητριάδη και ότι μαζί κατάφεραν αυτό το επίτευγμα. Έστειλε και μια φωτογραφία όπου όμως ο Δημητριάδης δεν απεικονίζεται. Φαίνεται ότι κρατούσε την φωτογραφική μηχανή του Λάζαρου που  πάντα την κουβαλάει μαζί του για τέτοιες περιπτώσεις.

Λοιπόν. Το θέμα του Γυμνασίου απασχολεί τον σύλλογο εδώ και πολλούς μήνες. Έναν μήνα πριν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων του Γυμνασίου Πλατέος συνοδεύομενος από υποψήφιο του Δημητριάδη επισκέφθηκε τον Γ. Ιωαννίδη, υποψήφιο Περιφερειάρχη για το θέμα αυτό. Ο Ιωαννίδης υποσχέθηκε και η παράταξη Δημητριάδη ξεσκίστηκε να τρέχει στο Πλατύ να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιό του για να "σωθεί" το Γυμνάσιο.

Παν. Γκυρίνης
Τελείωσαν οι εκλογές και ο Ιωαννίδης πήγε άπατος όπως και ο Δημητριάδης. Λίγες μέρες αργότερα ο πρόεδρος του συλλόγου ζητάει συνάντηση με τον νέο δήμαρχο Αλεξάνδρειας Παν. Γκυρίνη. Στην συνάντησή τους του λέει ότι πρέπει να ενεργήσει ώστε να μην κλείσει το γυμνάσιο. Ο νέος δήμαρχος δεσμεύεται ότι θα κάνει ενέργειες και παρεμβάσεις και παράλληλα ρωτάει το αυτονόητο: Μα, καλά, ο Δημητριάδης τί κάνει; Αυτός δεν πρέπει να ενεργήσει;"  Η απάντηση είναι αφοπλιστική: Άστον αυτόν, τώρα δήμαρχος είσαι εσύ.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 13 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή, ο Π. Γκυρίνης επισκέπτεται το Υπουργείο Παιδείας και συναντάται με τον Δερμεντζόπουλο. Στο υπουργείο πήγε με τον βουλευτή  Απ. Βεσυρόπουλο που τώρα σκούζει ότι αυτός κράτησε το γυμνάσιο ανοιχτό και όχι ο Λάζαρος. 
Απ. Βεσυρόπουλος
Το θέμα τίθεται ευθέως και ζητείται από τον υφυπουργό να μην κλείσει το γυμνάσιο και μάλιστα τώρα που έρχονται εκλογές και χρειαζόμαστε και μια καλή είδηση να πούμε στον κόσμο. Αυτός είναι ο ισχυρισμός του βουλευτή.
Ο νεοκλεγείς δήμαρχος Αλεξάνδρειας ζητάει το αυτονόητο από τον υφυπουργό με τα γνωστά επιχειρήματα και παράλληλα του επισημαίνει ότι πρέπει να σταματήσει αυτό το γαϊτανάκι και να δοθεί μια οριστική λύση με την απόσυρση της απόφασης της Χριστοφιλοπούλου. Το δια ταύτα είναι ότι θέλει να παραμείνει το γυμνάσιο ανοιχτό.
Η απάντηση του  υφυπουργού είναι καταφατική. Το γυμνάσιο θα παραμείνει ανοιχτό και θα εξετάσει αν μπορεί να αποσύρει την απόφαση. Οι δυο επισκέπτες αναχωρούν από το υπουργείο ικανοποιημένοι και επιστρέφουν στη βάση τους. 

Έλα όμως ντε που οι άνθρωποι του συλλόγου είχαν πάει και στον Λάζαρο και στην Μπατσαρά. Ο Λάζαρος έκανε ένα τηλεφώνημα στον Δερμεντζόπουλο και έμαθε τα καθέκαστα της επίσκεψης Γκυρίνη - Βεσυρόπουλου και μια και δυο πήρε την φωτογραφική μηχανή και πήγε κι αυτός. Στήθηκαν με τον υφυπουργό και βγήκαν μια φωτογραφία και στη συνέχεια ακολούθησε το πανηγυρικό δελτίο τύπου με το οποίο επιχειρεί να προσποριστεί τα όποια πολιτικά οφέλη από μια εξέλιξη στην οποία είχε ελάχιστη συμβολή όπως δείχνουν τα πράγματα και τα γεγονότα.

Συμπερασματικά. Ο σύλλογος γονέων κινήθηκε και χτύπησε όλες τις πόρτες. Ο Δημητριάδης που είναι ακόμα δήμαρχος δεν έκανε τίποτα το ουσιαστικό και αυτό θορύβησε τον σύλλογο που αναζήτησε τον Γκυρίνη. Αυτός ως νέος και με διάθεση πήρε αμέσως την απόφαση να πάει Αθήνα και ζήτησε την μεσολάβηση του Βεσυρόπουλου για να κλείσει το ραντεβού. Ως γνωστόν οι βουλευτές έχουν μετατραπεί σε γραμματείς που κλείνουν ραντεβού με την εξουσία.
Η ασθμαίνουσα παρέμβαση του Λάζαρου μόνον αστραπιαία δεν ήταν στο ζήτημα αυτό. Τουτέστιν, δεν του ανήκουν τα όποια εύσημα. Ανήκουν σε άλλους και αυτό πρέπει να το παραδεχτεί.











Δεν υπάρχουν σχόλια: