Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Ομόφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας για το ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας, στην τακτική συνεδρίασή του που έλαβε χώρα τη ΔΕΥΤΕΡΑ 30 Ιουνίου 2014 στις 20:00, μετά από πρόταση της Προέδρου για λήψη απόφασης για έκδοση ψηφίσματος αναφορικά με τη χρηματοδότηση των Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. –Μ.Ε.Α. για τη νέα προγραμματική περίοδο ΣΕΣ 2014-2020, προέβη ομοφώνως στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος: 


ΨΗΦΙΣΜΑ 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας, στην τακτική συνεδρίασή του που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 στις 20:00 εξέδωσε το ακόλουθο Ψήφισμα: 

«Στο Δήμο μας τα τελευταία χρόνια, η υλοποίηση του προγράμματος Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής, έχει καταστήσει την λειτουργία της(ων) Δομής(ων) Κ.Δ.Α.Π/Κ.Δ.Α.Π – Μ.Ε.Α. αναντικατάστατο και απολύτως απαραίτητο θεσμό, αποτελώντας έναν από τους πυλώνες της άσκησης κοινωνικής πολιτικής προς τους δημότες μας. 
Εν όψει της έναρξης της νέας προγραμματικής περιόδου ΣΕΣ 2014 – 2020 και μετά από την επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Εργασίας και την ΚΕΔΕ πως το εν λόγω πρόγραμμα εντάχθηκε επιτυχώς στη νέα χρηματοδοτική περίοδο θα θέλαμε να σας επισημάνουμε κάποια σημεία στα οποία πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή για να αποφύγουμε κάθε διαφαινόμενο κίνδυνο υποχρηματοδότησης των Κ.Δ.Α.Π. 

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς, τα Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, την Διαχειριστική Αρχή Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπ. Εργασίας, την Κ.Ε.Δ.Ε. και την Ε.Ε.Τ.Α.Α. να μεριμνήσουν ώστε: να μην υπάρξει καμιά νέα μείωση στην χρηματοδότηση των Κ.Δ.Α.Π. &  Κ.Δ.Α.Π. – Μ.Ε.Α. για τη νέα χρονιά 2014-2015 αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Οι δομές Κ.Δ.Α.Π. το 2012 υπέστησαν γιγάντια μείωση χρηματοδότησης της τάξης του 50 % και τα Κ.Δ.Α.Π – Μ.Ε.Α.το 2013 μείωση 22%, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε ήδη μεγάλες δυσκολίες αδυνατώντας πολλές φορές να καλύψουμε τις μισθοδοσίες του απαιτούμενου από την νομοθεσία προσωπικού, τα ενοίκια και τα λοιπά λειτουργικά έξοδα των Δομών. 

Η παραμικρή μείωση θα σηματοδοτήσει το κλείσιμο Δομών με μικρή δυναμικότητα παιδιών. 

Σας καλούμε να απορρίψετε ως αναποτελεσματικό, οποιοδήποτε σενάριο νέας μείωσης της χρηματοδότησης και ως άστοχη οποιαδήποτε πρόταση υποχρηματοδότησης των Κ.Δ.Α.Π. αιτιολογούμενη ως εξής: «οι άλλες δομές είναι πιο σημαντικές, τα Κ.Δ.Α.Π. είναι περιττά ή πολυτέλεια» όπως συνηθίσαμε να ακούμε τα τελευταία χρόνια από αυτοδιοικητικούς και Υπουργούς. 
Αντιθέτως, σας καλούμε να ενισχύσετε την χρηματοδότηση με σκοπό να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των συμπολιτών μας για δωρεάν κοινωνικές παροχές και να δοθεί μια λύση που δεν θα αφορά πάλι μόνο στην εξασφάλιση της ερχόμενης περιόδου αλλά των επόμενων ετών συνολικά. 

Ήρθε ο καιρός να ασχοληθούμε με υπευθυνότητα και συνέπεια με την άσκηση κοινωνικής πολιτικής και τις κοινωνικές δομές των Ο.Τ.Α. καθώς αποτελούν πλέον το μονό αποκούμπι για όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι γέροντες και τα παιδιά μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: