Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Μήνυση εις βάρος του ΔΣ του ΕΛΓΑ από τους βιομήχανους κονσέρβας ροδακίνων (ΕΚΕ)

Με ανακοίνωσή της η Ε.Κ.Ε. (Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας) πληροφορεί ότι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά εις βάρος των μελών της διοίκησης του ΕΛΓΑ, όπως είχε προαναγγείλει, για την ανύπαρκτη αντιχαλαζική προστασία που είχε ως...
αποτέλεσμα την σοβαρή ζημιά των παραγωγών ροδακίνου.

Η ανακοίνωση είναι η εξής:

Κατατέθηκε σήμερα ενώπιον της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Βεροίας μηνυτήρια αναφορά της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών-Ομάδων Παραγωγών Ν. Ημαθίας και της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος από τους Προέδρους τους κ.κ. Χρήστο Γιαννακάκη και Κώστα Αποστόλου και το δικηγόρο τους, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, κ. Δημήτριο Ζυγουλιάνο, κατά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛ.Γ.Α.  

Σύμφωνα με την αναφορά από τα «πραγματικά περιστατικά προκύπτουν ξεκάθαρα ποινικά κολάσιμες πράξεις και βαρείες παραλείψεις και αμέλειες των διοικούντων τον ΕΛ.Γ.Α. εξαιτίας των οποίων δεν ξεκίνησε η χαλαζική προστασία, και πολλές περιοχές των Ν. Ημαθίας και Πέλλας επλήγησαν από χαλαζοπτώσεις εξαιτίας των οποίων προκλήθηκαν μεγάλες ζημίες στις παραγωγές των αγροτών και στις αντίστοιχες ομάδες παραγωγών για τις οποίες θα κληθεί να αποζημιώσει ο Δημόσιος Οργανισμός αλλά και ζημίες των επιχειρήσεων, συνεταιριστικών και ιδιωτικών οι οποίες δε θα αποζημιωθούν, σε μια εποχή που η εθνική οικονομία βρίσκεται σε τραγική κατάσταση».  

Οι μηνύοντες ζητούν από την εισαγγελέα να διαταχθεί η «διενέργεια άμεσης και επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες στα πρόσωπα τα οποία με τις πράξεις τους ή τις παραλείψεις τους προκάλεσαν τεράστια οικονομική ζημία τόσο στους παραγωγούς, όσο στις επιχειρήσεις ιδιωτικές και συνεταιριστικές καθώς και τις βιομηχανίες που η λειτουργία τους στηρίζεται στα αγροτικά προϊόντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: